El 2020 ha estat un any boig per a tothom i tant amb les criptomonedes. Bitcoin va rebre recentment tota l’atenció dels mitjans de comunicació després d’arribar a nous màxims històrics per primera vegada des del 2017. Així doncs, fem una revisió i resum de les criptomonedes més importants, les notícies de Bitcoin i Ethereum el 2020!
Contents
- 1 Bitcoin trenca el vell ATH!
- 2 Les empreses que cotitzen en borsa i els inversors institucionals continuen augmentant la seva exposició a criptomonedes
- 3 Ethereum 2.0 ETH2 finalment es llançad
- 4 Tot són finances descentralitzades!
- 5 (Rendiment) l’agricultura es va convertir en una professió totalment legítima
- 6 Cridar a algú com a cripto “degenerat” ja no és un insult
- 7 Les “tapetes” afecten les nostres carteres i la nostra gana per DeFi
- 8 DEX- el nou desafiant de la ciutat
- 9 NFT: portar el col·leccionisme d’art a l’era digital
- 10 Els reguladors arriben després de la criptografia??
- 11 La cursa de divises digitals s’escalfa
- 12 Conclusió
Bitcoin trenca el vell ATH!
Tots ho hem desitjat i ara, finalment, ha passat. Després de la primera resistència al voltant de la part superior del 2017 anterior, Bitcoin finalment ha trobat prou força per establir nous màxims històrics superiors als 26.000 dòlars EUA!!!
Per primera vegada en tres anys, tots els titulars de BTC de dòlars ara tenen beneficis, i apareixen nous milionaris a un ritme accelerat. A més, si féssim una ullada als actius amb millor rendiment en els darrers deu anys, es notaria immediatament ja que Bitcoin va superar qualsevol altre actiu 8 vegades sobre 10, amb un impressionant retorn acumulat de l’ordre de magnitud de milions!
Això no és una sorpresa per a tots els entusiastes de la criptografia que s’acumulen des de fa diversos mesos, mentre que els preus eren inferiors als 10.000 dòlars i ara estan preparats per muntar la muntanya russa cap a un nou territori inexplorat!
Però, amb qualsevol bombo, també hi ha trampes! Aquí teniu UNA COSA que heu d’evitar al cripto.
NO ho feu a la criptografia
Les empreses que cotitzen en borsa i els inversors institucionals continuen augmentant la seva exposició a criptomonedes
El 2020 es pot considerar com l’any en què els inversors institucionals van donar un pas endavant en confirmar públicament el seu interès en la criptografia. Tot i que les seves inversions en criptomonedes solen ascendir a un petit percentatge de les seves carteres, aquest és un senyal clar que els inversors consideren Bitcoin com una moneda de reserva per cobrir els diners tradicionals fiat i com una oportunitat innegable de diversificar la seva exposició global. Aquests gegants de les finances són inversors intel·ligents, per la qual cosa són sens dubte els que cal vigilar.
Bitcoin Treasuries, visita Bitcoin Treasuries, visita https://bitcointreasuries.org/index.html per a la llista completa
En aquest mateix moment, el Bitcoin Trust en escala de grisos (GBTC) marca el ritme en el rànquing d’adopció de Bitcoin amb un impressionant 2,60% del subministrament total existent de Bitcoin.
Tot i això, l’empresa que ha estat més pública sobre el seu pla d’acumulació de criptografia en els darrers mesos és sens dubte Microstrategy. El seu conseller delegat, Michael Saylor, ho ha repetit repetidament ha piulat notícies que mantenen els seus inversors al dia. Amb més de 400 milions de dòlars USD comprats únicament durant l’estiu passat, la companyia posseeix més de 40000 bitcoins a la seva cartera.
No només els inversors públics s’obren al cripto. Recentment Paypal ha introduït els pagaments criptogràfics a la seva aplicació. Ara els usuaris poden convertir instantàniament els seus actius fiduciaris per comprar i vendre articles amb criptomonedes. Tot i que en realitat no donen la propietat de les monedes subjacents (només es poden utilitzar a Paypal) i no es poden transferir a altres carteres, estem segurs que aquesta és encara la fase inicial de l’adopció de criptografia per les plataformes financeres tradicionals..
Consulteu la nostra cobertura completa a la 17a edició del nostre butlletí, ja que es van anunciar les notícies de grans compres de $ BTC!
Ethereum 2.0 ETH2 finalment es llançad
La llarga espera ha estat recompensada i Ethereum 2 (en la seva fase 0), ara és una realitat!
L’1 de desembre de 2020 i tal com estava previst, mainnet es va llançar amb èxit en el primer intent. Inicialment, es va preocupar que el llindar requerit per activar el llançament automàticament no s’hagués pogut assolir abans del termini. Tanmateix, la quantitat d’Ethereum implicada en el contracte de dipòsit va sobtar sobtadament els darrers dies previs a la data límit, confirmant que el bombo al voltant del llançament era real i que hi havia suficients seguidors disposats a bloquejar les seves fitxes durant mesos (o possiblement fins i tot anys)!
Una de les funcions clau d’Ethereum 2.0 es coneix com a “Sharding”. Permetrà el processament simultani de transaccions que milloraran significativament la velocitat actual de la xarxa, cosa que recentment ha creat pocs problemes per als seus usuaris..
Consulteu el nostre article sobre què és Ethereum 2.0 i què podem esperar. També tenim un vídeo sobre cinc coses que heu de saber sobre Ethereum 2.0.
5 coses que heu de saber sobre Ethereum 2.0.
Tot són finances descentralitzades!
El 2020 ha estat sens dubte l’any de les finances descentralitzades (DeFi). I, tot i que els entusiastes seriosos de les criptomonedes ja ho coneixien bastant, el 2020 la seva adopció va acabar sent generalitzada. No estaria molt malament dir que aquest any tot el que fa referència a la criptografia ha girat al voltant de les finances descentralitzades!
Valor total bloquejat a Defi 2020 (font: defipulse.com)
Què és DeFi?
Es podria definir substancialment com una forma experimental de finançament amb, com a punt central, l’absència de qualsevol forma d’intermediaris. Això significa que els bancs, els corredors i qualsevol altre home mitjà estan tallats perquè blockchain no els necessita per funcionar. Tot està governat per contractes intel·ligents, per tant, tot està descentralitzat. Encara no tots els projectes estan 100% descentralitzats, però s’ha preparat la manera d’aconseguir-ho.
DeFi disposa de tot tipus de plataformes: préstecs, préstecs, cobertures, mercats de predicció, negociació, productes sintètics, etc..
Com que es necessiten contractes intel·ligents, la cadena de blocs en què es basen la majoria de protocols és Ethereum. Tot i les seves debilitats (escalabilitat), continua sent el punt central constant del “moviment” DeFi. Altres cadenes creixen ràpidament, en particular Binance Smart Chain (BSC), mentre que altres intenten augmentar la seva adopció, com Polkadot (amb paracaigudes), Ontologia i molt més. Les plataformes de cadenes creuades com Ramp també són calentes: connectar diferents cadenes és un altre pas endavant per ajudar al creixement de les finances descentralitzades.
Consulteu la nostra llista d’articles sobre Finances descentralitzades i Llista de reproducció DeFi de YouTube.
(Rendiment) l’agricultura es va convertir en una professió totalment legítima
Dins de Defi, certament, Yield Farming era el que estava en boca de tothom.
Durant l’estiu passat, la que es pot anomenar la “temporada Defi”, els usuaris més valents van obtenir increïbles rendiments percentuals anuals (APY).
Tot va començar el juliol de 2020, amb Compound Finance i Yearn Finance (que van fer encara més conegut Andre Cronje) com a actors principals quan van decidir distribuir els seus tokens de governació $ COMP i $ YFI als usuaris de les seves plataformes. Les fitxes de governança, suposadament inútils, van començar a guanyar cada vegada més valor representant la “força” del projecte subjacent. Com més gran sigui el seu valor, més grans podrien obtenir els usuaris d’APY. Van sorgir noves estratègies, on els “agricultors” “plegaven” o aprofitaven els seus rendiments subministrant i endeutant-se diverses vegades. Això és possible utilitzant els actius manllevats cada vegada com a nova garantia per al següent préstec. En aquest moment, la “mania” de Yield Farming ja estava fora de control i qualsevol projecte proper oferiria l’opció de cultivar les seves fitxes propietàries.
Però, com és habitual, els beneficis elevats comporten riscos elevats. Els principals que han d’afrontar els agricultors són les gestions de les plataformes i la pèrdua permanent, que molt sovint pot provocar pèrdues permanents. Vegeu el nostre vídeo sobre què és la pèrdua impermanent i com evitar-la.
Cridar a algú com a cripto “degenerat” ja no és un insult
Amb l’augment de la producció agrícola i el DeFi, també ha sorgit una nova especialitat. Les persones aconsegueixen trobar projectes just abans o poc després de ser llistats a Uniswap i hi tiren tot el que tenen. En breu per a “jugadors degenerats”, aquestes persones que “entren” en projectes (sense pensar molt exactament sobre què és o què fa) intenten captar l’onada inicial i acumular el màxim d’aquestes fitxes abans que els altres, i després vendre quan el projecte es fa més conegut i la demanda augmenta.
Tot i que això és altament arriscat no només pel que fa al retorn de la inversió, també hi ha el risc de ser “estirat”. Així, com passa amb tots els jocs d’atzar, alguns guanyen molt, però alguns també perden.
Les “tapetes” afecten les nostres carteres i la nostra gana per DeFi
Quant al 2020 ha estat sobre Defi, també ha estat l’any de “Rug Pulls”.
Hem estat testimonis d’incomptables episodis de fons robats en els darrers mesos i sembla que la tendència no s’aturarà aviat. Els pirates informàtics evolucionen amb contractes intel·ligents i cada vegada són més sofisticats.
Els préstecs Flash han estat la forma preferida d’obtenir una explotació fins ara. Bàsicament, un préstec flash és per si mateix quelcom “no maliciós”. El que implica és que teòricament qualsevol usuari podria contractar un préstec (sense aportar cap garantia). L’única condició és retornar-la dins de la mateixa transacció. Però abans d’aquest darrer pas, l’usuari pot fer el que prefereixi amb els fons prestats. Per exemple, intenteu guanyar diners! En aquest cas, s’acabaria beneficiant d’aquest flashloan. Màgia? No, només Ethereum (i els contractes intel·ligents!).
Aquest mecanisme és possible perquè la cadena de blocs ni tan sols té “temps” per adonar-se del que està passant. De fet, si el préstec no es retorna en el temps, la transacció simplement es rebutja.
Per descomptat, tot això és més fàcil de dir que de fer i no és a l’abast de tothom: és així com es fan els arbitratges més sofisticats. Malauradament, aquesta és també la manera com els pirates informàtics sofisticats es van beneficiar de les vulnerabilitats d’algunes plataformes Defi.
Alguns exemples d’atacs flashloan han estat els que han pagat bZx (tres vegades per un total d’uns 9 milions de dòlars), Value Defi (7,4 milions de dòlars), Harvest Finance (24 milions de dòlars), Akro (2 milions de dòlars) i Origin Protocol (7 milions de dòlars) ), a més de molts altres projectes menys coneguts.
DEX- el nou desafiant de la ciutat
Aquest any s’ha vist molt dramatitzat entre els intercanvis centralitzats (CEX), però també es van trobar amb un desafiador seriós, l’intercanvi descentralitzat (DEX). Els intercanvis descentralitzats van prometre l’autocustodació dels fons (és a dir, menys risc de pirateria) i van obrir un nou món de “busseig amb cripto contenidors”..
Volums mensuals de Dex per projecte (Font: duneanalytics.com)
Com que Defi va créixer exponencialment el 2020, també va augmentar l’ús de DEX. Els intercanvis descentralitzats com Uniswap i Sushiswap depenen principalment del sistema AMM (Automatic Market Making) per proporcionar als comerciants la liquiditat necessària per operar. Els fons s’agrupen i un algorisme s’encarrega de controlar la corba de preus.
Malauradament, aquest sistema no és impecable, i problemes com ara un lliscament elevat encara són reals en la majoria dels casos. Una diferència clau amb els intercanvis centralitzats és la inexistència de llibres de comandes. Això es deu principalment a que Ethereum realment no té la capacitat necessària per gestionar-lo. Hi ha plataformes que permeten límit de comandes (per exemple, 1Inch Exchange), però encara queda feina per fer. Aquesta és la raó per la qual també veiem que es construeixen intercanvis en altres cadenes com Project Serum. Aquest DEX ofereix una experiència CEX-simil a la cadena de blocs de Solana (capaç de gestionar moltes més transaccions per segon que Ethereum).
NFT: portar el col·leccionisme d’art a l’era digital
Els tokens no fungibles (NFT) són un altre segment de criptografia que ha tingut una adopció creixent al llarg del 2020 i molts creuen que el 2021 marcarà la seva explosió. Es van fer populars per primera vegada el 2017 amb CryptoKitties, però ara el mercat sembla estar més madur per no considerar-los com un “meme”.
Les fitxes no fungibles són fitxes no intercanviables úniques (generalment compleixen la norma ECR-721) i poden tenir molts usos diferents dels articles de col·lecció. Es poden utilitzar en jocs (penseu en el multivers Enjin); els jugadors poden construir o simplement millorar els seus NFT per fer-los més valuosos i intercanviar-los amb altres jugadors. Poden i introdueixen l’art a l’ecosistema criptogràfic. Els artistes poden crear les seves obres d’art digitals i vendre-les a la cadena de blocs als mercats disponibles. Els més coneguts són Rarible i Opensea, on els usuaris intercanvien NFT de manera similar a l’intercanvi de tokens ERC-20 estàndard. Alguns dels NFT més cars s’han subhastat per centenars de milers de dòlars.
També estan estrictament relacionats amb el concepte de “tokenització”. Teòricament, tot el món real es pot simbolitzar en un NFT i transferir-lo a la cadena de blocs. Penseu en la propietat immobiliària. Podeu digitalitzar la vostra casa i utilitzar-la per demanar un préstec contra el seu valor, o vendre / prestar la vostra parcel·la de terra i gestionar-la amb la seguretat que atorga la cadena de blocs!
Els reguladors arriben després de la criptografia??
Tot i que l’adopció de criptografies continua augmentant a tot el món, els reguladors de qualsevol país estan convertint lentament però de manera constant el seu interès en la criptografia. Volen fer un seguiment de com evolucionen les coses i decidir com abordar la qüestió. No és d’estranyar que les institucions han estat lluitant només per decidir si era el cas d’impostar els guanys de criptografia i com fer-ho. La majoria dels països encara no tenen una legislació clara al respecte i els adoptants de criptografia sovint es pregunten què haurien de fer per evitar futurs problemes.
El 2020 hem vist moltes propostes legislatives amb l’objectiu d’omplir els buits de la normativa que, d’altra manera, deixarien les institucions massa enrere en el tema. Una cosa que no es poden permetre el luxe de fer.
Només tenint en compte la primera quinzena de desembre, vam veure el Llei d’establiment de lligams bancaris i de llicències bancàries (estable) de Stablecoin i llegir sobre rumors sobre FinCEN (Financial Crimes Enforcement Network) proposat requisits relatius a l’ús de carteres allotjades per si mateixos (com Metamask). Tot i que és cert que una petita minoria d’usuaris de criptografia s’aprofita de l’anonimat (parcial) que atorga la cadena de blocs, la gran majoria no té res a amagar i es mostra preocupat perquè s’exposi la seva privadesa si totes les normatives trobin final aprovació. Al novembre, Hong Kong va proposar regulacions estrictes contra els intercanvis de criptomonedes i fins i tot qui també pot negociar amb ells.
Mentrestant, hem estat testimonis d’exemples d’empreses criptogràfiques que busquen regulació i compliment de la llei. Al setembre, es va obtenir l’aprovació de Kraken per convertir-se en “el primer banc regulat dels Estats Units a proporcionar serveis integrals de captació de dipòsits, custòdia i serveis fiduciaris d’actius digitals”. Fa uns dies, Coinbase va confirmar oficialment que havien finalitzat la seva sol·licitud d’Oferta Pública Inicial (IPO), ara sota el procés de revisió de la SEC (U.S. Securities and Exchange Commission).
La cursa de divises digitals s’escalfa
Les monedes digitals continuen situant-se al capdamunt de la “Llista de tasques” de molts països quan es parla de noves tecnologies de criptografia i pagaments.
Una moneda digital emesa directament per un estat és alguna cosa diferent de les versions electròniques actuals dels diners fiduciaris i tindria l’avantatge de connectar els bancs centrals amb els usuaris finals d’una manera més racional que ara. Les operacions serien més ràpides i econòmiques. A Europa, per exemple, tot estaria governat pel propi Banc Central. Christine Lagarde, presidenta del Banc Central Europeu, fa una campanya activa per l’euro digital, tal com es demostra en diverses ocasions, i la feina continua.
Tot i que encara no està clar com s’estructuraran la cadena de blocs i el llibre major, és important que la privadesa continuï sent el centre de la disputa, molts creuen.
A la Xina, el DCEP (Digital Currència Electrònic Pàgayment, DC / EP) va emetre al seu banc estatal que el Banc Popular de la Xina (PBoC) ja es troba en fase de proves, i els ciutadans habituals triats per a les proves ja eren persones capaços d’utilitzar-lo en botigues i minoristes en línia designats. Us expliquem tot el que heu de saber a DCEP.
Les institucions no són les úniques entitats que treballen en monedes digitals. $ DIEM, l’establecoin descentralitzat recentment reempaquetat impulsat per la cadena de blocs Libra, hauria de llançar-se al gener després d’anys de vida turmentada!
Conclusió
El 2020 ha estat un any ple de criptomonedes. Tanmateix, la tecnologia en si mateixa està fent grans passos i desafiant la nostra manera de veure les finances tradicionals (per exemple, DeFi) i fins i tot com veiem la moneda que fem servir diàriament.
Certament, el més emocionant de tots és que els preus de Bitcoin i Ethereum arriben a màxims històrics. Sens dubte, està fent confirmar a les persones que creuen que l’hivern ja ha acabat i que els bous estan a punt de sortir.
Amb totes aquestes novetats i accions de preus positives, creiem que les coses només poden millorar. Definitivament, ens fa il·lusió veure què aportarà el 2021!