La pandèmia COVID-19 sens dubte va perjudicar l’economia mundial el 2020. El Banc de la Reserva Federal va començar a imprimir dòlars més de l’habitual, augmentant l’oferta. Així, el valor del dòlar va caure, la inflació va augmentar i l’economia mundial no viu bons dies.
Tot i això, la pandèmia COVID-19 no va perjudicar les criptomonedes. El seu preu va caure el març del 2020 i després va augmentar cap a un període alcista a finals d’any. Això va passar perquè, amb la caiguda del dòlar, els inversors van veure les criptomonedes com una cobertura contra la inflació i la reserva de valor. Per tant, la pandèmia COVID-19 no només no va fer mal a les criptomonedes, sinó que va anar a favor seu.
Feu un cop d’ull a com BTC ha anat creixent durant tot l’any:
De fet, el 2020 va ser un any emocionant per a les criptomonedes. Això és el que va passar i com el 2020 es va convertir en el determinant de la direcció que prendran les criptomonedes en els propers anys.
Contents
- 1 7 prediccions de criptografia per al 2021:
- 1.1 1. 2020 – L’any en què Fiat va perdre la seva credibilitat
- 1.2 2. Bitcoin cap a una moneda de pagament internacional
- 1.3 3. La demanda institucional ha crescut: la vacuna difícilment podria afectar Bitcoin
- 1.4 4. Bitcoin podria vèncer l’or, ja que serveix de protecció contra la inflació
- 1.5 5. El llançament d’Ethereum 2.0 marca un punt fonamental per al desenvolupament de DeFi i criptografia
- 1.6 6. Els reguladors podrien ser més rigorosos a mesura que les criptomonedes i la tecnologia blockchain continuen expandint-se
- 1.7 7. Els bancs centrals podrien participar més en la criptografia començant a llançar els seus tokens
- 1.8 Punts clau
7 prediccions de criptografia per al 2021:
1. 2020 – L’any en què Fiat va perdre la seva credibilitat
Des del començament de la pandèmia COVID-19, el mercat d’or, accions i Bitcoin va caure al voltant d’un 30% en valor. No obstant això, l’or i les accions no es van poder recuperar, a diferència de Bitcoin, que va tornar amb força.
Font: Capital.com
La pandèmia COVID-19 va causar pànic entre els inversors i van començar a vendre els seus actius en massa. També van vendre les criptomonedes que posseïen, cosa que ens va fer adonar-nos que eren propietaris de criptomonedes i que feien servir criptomonedes juntament amb els actius financers tradicionals.
Font: mining.com
Quan tothom va pensar que la pandèmia COVID-19 desapareixeria ràpidament, no va resultar així. Un cop es va adonar que duraria més del que s’esperava, causant encara més danys a l’economia, el govern dels Estats Units va decidir donar-li "infusió" similar a la del 2008, durant la crisi financera de l’època. El 2020, es van afegir 9 bilions de dòlars a l’economia nord-americana. Al mateix temps, aquesta quantitat representa el 22% dels dòlars creats en total des de l’existència d’Amèrica com a nació.
Font: https://fred.stlouisfed.org/series/M1
La impressió del dòlar es va considerar com una solució adequada al problema de la crisi econòmica. Tot i així, sembla que els economistes no van pensar en les conseqüències a llarg termini que aquest mètode podria comportar per a l’economia. Amb l’aparició del problema de la inflació, els inversors ja han començat a buscar altres alternatives.
Aquest és precisament el moment de Bitcoin, que va començar a pujar de preu, malgrat altres actius.
Amb la pandèmia COVID-19 que va provocar quarantena i tocs de queda, les eleccions s’acostaven. Les eleccions solen tenir un impacte en el mercat de valors i en l’or, generalment negatiu. Per tant, fins i tot en aquest cas, el preu de les accions i de l’or va començar a baixar de nou. Tothom esperava que passés el mateix amb Bitcoin. Però endevineu què? Mai va passar. Bitcoin només es va elevar.
Com que el mercat de valors i l’or ja no eren opcions dels inversors, Bitcoin es va convertir en el seu actiu favorit, ja que hi veien potencial.
A part del fet que Bitcoin ja es considerava l’actiu preferit entre els inversors per invertir, tot anava al seu favor, ja que el 21 d’octubre Paypal va decidir permetre la compra, venda i manteniment de monedes digitals a la seva plataforma.
La notícia que Paypal va integrar criptomonedes a la seva plataforma va causar un gran enrenou i va augmentar el preu de Bitcoin. A aquest esdeveniment el seguirien encara més inversors, que s’unirien al món criptogràfic.
A més d’aquests factors externs que van influir en el preu de Bitcoin, també van aparèixer factors interns. La reducció a la meitat de Bitcoin es va produir el maig de 2020 i, històricament, després de reduir a la meitat el preu de Bitcoin ha augmentat. El mateix va passar aquest any.
Al juliol de 2016, quan es va produir a la meitat, el preu de Bitcoin era de 600 dòlars. 17 mesos després, el desembre de 2017, va assolir el rècord de 20.000 dòlars.
Quan es va produir la reducció a la meitat de Bitcoin el maig de 2020, el seu preu era de 8.700 dòlars. En sis mesos va augmentar fins als 15.500 dòlars, registrant un augment del 78%. Aleshores, el 8 de gener de 2021, va arribar al màxim històric de 41.941 dòlars.
A més, el 2020, les finances descentralitzades (DeFi) han anat en augment amb la cadena de blocs d’Ethereum a la part superior, adoptant-se cada cop més.
Les criptomonedes mai han estat més properes a l’adopció massiva que el 2020. De fet, el 2020 va ser emocionant per a l’esfera criptogràfica. Els entusiastes de les criptografies, segons la forma en què van les coses, creuen que el 2021 serà interessant també per a les criptomonedes. Vegem què s’espera que passi amb les criptomonedes el 2021.
2. Bitcoin cap a una moneda de pagament internacional
Les criptomonedes són el mitjà de pagament preferit per Millenials. I Paypal els permetrà fer-ho.
Paypal, com s’ha esmentat anteriorment, permet als usuaris comprar criptomonedes. La plataforma també els permetrà pagar els productes comprats amb criptomonedes en els 26 milions de comerciants que té la plataforma, sense aplicar tarifes.
Els usuaris podran fer-ho, ja que la plataforma els permetrà convertir el seu saldo criptogràfic a Fiat. Val a dir que Paypal té 340 milions d’usuaris i que per si mateix ens indica quin és l’impacte de les criptomonedes.
3. La demanda institucional ha crescut: la vacuna difícilment podria afectar Bitcoin
Hi ha la possibilitat que la vacuna COVID-19 pugui afectar la cripta corrida el 2021? Tanmateix, la vacuna pot tenir un efecte més gran sobre les existències. Quan la gent comenci a agafar-lo, el valor de les existències augmentarà.
Tanmateix, no s’espera que la vacunació afecti significativament el preu de Bitcoin, ja que les criptomonedes són independents i no estan fortament influenciades per diversos factors que podrien tenir un impacte en els actius financers tradicionals..
També s’ha de tenir en compte que la vacuna pot no aconseguir aturar la pandèmia i, per tant, la crisi econòmica pot continuar.
Per tant, amb tota probabilitat, els inversors continuaran veient Bitcoin com una cobertura contra la inflació i el valor acumulat. Podrien continuar invertint i, atès que l’oferta es va reduir a la meitat al maig, quan es va produir la reducció a la meitat de Bitcoin, aquí podem aplicar les regles bàsiques en economia "quan la demanda augmenta i l’oferta disminueix els preus augmenten". Per tant, podem veure Bitcoin cap a nous registres en termes de preu el 2021.
A més, els inversors institucionals han augmentat el preu de Bitcoin, ja que han mostrat un gran interès per invertir en criptomonedes.
Microstrategy va decidir invertir 1.300 milions de dòlars en Bitcoin; Ruffer Investment va invertir 744 milions de dòlars; Square va invertir 50 milions de dòlars; Stone Ridge, 115 milions de dòlars i Massachusetts Mutual van invertir 100 milions de dòlars en Bitcoin. Aquestes són algunes de les inversions més importants de grans inversors institucionals el 2020. Amb totes aquestes inversions, l’autoritat i el valor de les criptomonedes van començar a créixer..
A més, Grayscale Fidelity Investments, Ark Investment Management i altres fons han afegit criptografia a les seves carteres el 2020. A la seva informe, Grayscale afirma que el 2020, Bitcoin Trust a escala de grisos es va situar entre els productes d’inversió amb un creixement més ràpid del món, passant d’1.800 milions de dòlars a 17.500 milions de dòlars. Aquest és un fet i una altra estadística que no s’havia vist mai a la història de les criptomonedes i que és una clara indicació del creixement que van experimentar el 2020.
A més, JP Morgan va iniciar la banca de Gemini i Coinbase. A més, Visa i Mastercard van començar a proporcionar serveis a empreses de criptomonedes i Fidelity va introduir un nou fons d’índex Bitcoin.
Nasdaq ha informat que els inversors institucionals van xocar 439 milions de dòlars en fons criptogràfics només la primera setmana de desembre de 2021. Basant-se en les dades de CoinShares, l’empresa d’inversió en actius digitals va ser la segona entrada setmanal més gran d’efectiu preparat al mercat de criptografia després del registre alta entrada de 468 milions de dòlars que s’havia fet tres setmanes abans.
4. Bitcoin podria vèncer l’or, ja que serveix de protecció contra la inflació
L’entrada d’inversions en escala de grisos Bitcoin Trust (GBTC) ha crescut sensiblement a l’octubre en comparació amb la inversió en ETF d’Or, que s’ha mantingut relativament sense canvis..
Font: Michael Sonnenshein
JP Morgan Chase ha afirmat recentment que Gold ho farà patir perquè els inversors afavoreixen Bitcoin com a cobertura contra la inflació i hi estan canviant els seus actius. Per a més informació, JP Morgan diu que aquesta tendència continuarà el 2021.
Segons la nota de JP Morgan, que exposa un cas alcista per a les criptomonedes, l’or s’enfrontarà a "vent de flux estructural" mentre els inversors canvien la fidelitat i els diners a Bitcoin.
5. El llançament d’Ethereum 2.0 marca un punt fonamental per al desenvolupament de DeFi i criptografia
El llançament d’Ethereum 2.0 va ser un esdeveniment tan esperat entre els entusiastes de la criptografia. L’objectiu del llançament d’Ethereum 2.0 era millorar l’escalabilitat i la seguretat. Amb Ethereum 2.0, les coses seran diferents, ja que es poden sentir més inversors perquè Ethereum 2.0 crea condicions favorables per millorar el sector DeFi.
La indústria de les criptomonedes està evolucionant i diverses empreses han adoptat la cadena de blocs d’Ethereum. Per exemple, Microsoft va adoptar la cadena de blocs d’Ethereum per a les regalías dels jocs, que va suposar un gran pas.
Ethereum 2.0 utilitza el model Proof Of Stake (PoS), que el fa més favorable quan es tracta d’ingressos passius. Per exemple, els titulars que tinguin com a mínim 32 ETH tindran l’opció d’aconseguir recompenses. Les fitxes romandran a la xarxa durant molt de temps i els propietaris gaudiran de recompenses més o menys com dipositar diners en un banc del sistema financer tradicional.
A punt per submergir-vos Crypto Market?
6. Els reguladors podrien ser més rigorosos a mesura que les criptomonedes i la tecnologia blockchain continuen expandint-se
Com que les criptomonedes creixen a un ritme accelerat, han cridat l’atenció dels reguladors, que per descomptat no es queden de braços plegats. Ja s’han començat a publicar algunes regles, com ara KYC & Polítiques AML per a tots els intercanvis de criptografia amb seu a la UE i els EUA i registre FCA per a empreses que operen al Regne Unit.
Recentment, la Securities and Exchange Commission SEC carregat Ripple i dos executius amb una oferta de valors no registrada de 1.300 milions de dòlars. Les criptomonedes sovint s’han associat amb els mercats negres. Per tant, els reguladors han començat a prestar-los una atenció especial.
A més, recentment The Financial Conduct Authority (FCA) al Regne Unit advertit els inversors han de tenir precaució a l’hora d’invertir en criptomonedes perquè, segons ells, poden ser-ho "estafes".
A més, el sector DeFi en criptomonedes continua sense estar regulat. Aquest és un dels motius pels quals els inversors es resisteixen a invertir en aquest sector perquè se senten insegurs. Per als inversors, la normativa significa seguretat. Per tant, hem de parlar amb els reguladors per crear un sistema transparent i un marc regulador que serveixi de guia d’inversions o de "clau de la porta" per a grans jugadors.
Tot i que DeFi no està regulat, l’única opció per continuar operant és en intercanvis descentralitzats, ja que els intercanvis més centralitzats estan implementant polítiques KYC i AML per evitar activitats il·legals. Hi ha una gran quantitat de diners bruts en els projectes DeFi. Per tant, molts usuaris s’arrisquen a tenir problemes mentre transfereixen fons a borses centralitzades.
Per tant, tret que es reguli el sector DeFi, és poc probable que hi hagi grans inversors. Però hi ha dos camps per regular el sector DeFi: els que el donen suport i els que no. Tot i això, és probable que el 2021 sigui decisiu a l’hora de regular el sector DeFi.
Llegiu-ne més: una visió general del mercat de criptomonedes: què esperar el 2021?
7. Els bancs centrals podrien participar més en la criptografia començant a llançar els seus tokens
Amb el creixement significatiu de la indústria de les criptomonedes, sembla que els governs i els bancs no tenen més remei que unir-se a la tendència emetent les seves monedes estables.
Un exemple que es pot prendre al respecte és el yuan digital xinès. L’adopció de fitxes nacionals com el yuan ajudarà a rastrejar els fluxos de diners a tota l’economia i evitar activitats il·legals, inclosos el finançament del terrorisme i el blanqueig de diners.
Els avantatges més significatius de les fitxes digitals nacionals seran una millor inclusió financera i pagaments transfronterers més ràpids.
Finalment, el 2020 ha estat realment un any interessant per a les criptomonedes, amb moltes coses a la indústria. Però tampoc no s’espera que el 2021 sigui menys emocionant.
eToro: la millor plataforma de criptomonedes
eToro és una plataforma intel·ligent que facilita el procés d’inversió en criptomonedes. La plataforma proporciona una àmplia gamma de criptomonedes que proporciona a l’usuari una interfície elegant i fàcil d’utilitzar.
eToro s’ha demostrat fiable durant molts anys a la indústria criptogràfica; us recomanem que proveu-los.
Les monedes virtuals són altament volàtils. El seu capital està en risc.
Punts clau
- A causa dels danys causats per la pandèmia de COVID-19 a l’economia, el Banc de la Reserva Federal va començar a imprimir dòlars més de l’habitual, augmentant l’oferta. Així, el valor del dòlar va caure, la inflació va augmentar i els inversors van confiar en Bitcoin.
- Des del començament de la pandèmia COVID-19, el mercat d’or, accions i Bitcoin va caure al voltant d’un 30% en valor. No obstant això, l’or i les accions no es van poder recuperar, a diferència de Bitcoin, que va tornar amb força.
- El 2020, es van afegir 9 bilions de dòlars a l’economia nord-americana. Al mateix temps, aquesta quantitat representa el 22% dels dòlars creats en total des de l’existència d’Amèrica com a nació.
- El 21 d’octubre, Paypal va decidir permetre la compra, venda i manteniment de monedes digitals a la seva plataforma. A aquest esdeveniment el seguirien encara més inversors, que s’unirien al món criptogràfic.
- Quan es va produir la reducció a la meitat de Bitcoin el maig de 2020, el seu preu era de 8.700 dòlars. En sis mesos va augmentar fins als 15.500 dòlars, registrant un augment del 78%. Aleshores, el 8 de gener de 2021, va arribar al màxim històric de 41.941 dòlars.
- Paypal permet als usuaris comprar criptomonedes. La plataforma també els permetrà pagar els productes comprats amb criptomonedes en els 26 milions de comerciants que té la plataforma, sense aplicar comissions.
- No s’espera que la vacunació afecti significativament el preu de Bitcoin, ja que les criptomonedes són independents i no estan fortament influenciades per diversos factors que podrien tenir un impacte en els actius financers tradicionals..
- El 2020, Microstrategy va decidir invertir 1.300 milions de dòlars en Bitcoin; Ruffer Investment va invertir 744 milions de dòlars; Square va invertir 50 milions de dòlars; Stone Ridge, 115 milions de dòlars i Massachusetts Mutual van invertir 100 milions de dòlars en Bitcoin.
- Grayscale afirma que el 2020, Bitcoin Trust a escala de grisos es va situar entre els productes d’inversió amb un creixement més ràpid a nivell mundial, passant d’1.800 milions de dòlars a 17.500 milions de dòlars..