Explotació de la mineria de criptomonedes

Avui explicarem un dels conceptes més fonamentals de la criptomoneda: la mineria. Si tot just comenceu al món de la criptografia, l’article següent seria de gran importància per a vosaltres.

Estem segurs que, si formeu part del món de les finances digitals o teniu previst convertir-vos en un, probablement hagueu sentit el terme “Mineria” un parell de centenars de vegades. Però, de debò, sabeu què significa? Saps quins són els avantatges i els desavantatges de la mineria? És un concepte que es mantindrà en els propers anys?

Intentarem respondre a totes aquestes preguntes. Som-hi!

Què és la mineria de criptomonedes?

Mineria de criptomonedes és un dels mètodes més habituals de validació de transaccions, que s’executa a través d’una xarxa blockchain i que després s’afegeix a la llarga llista pública de totes les transaccions, la blockchain.

A canvi, la gent és recompensada amb criptomoneda.

Mineria de criptomonedes és un procés mitjançant el qual s’afegeixen noves monedes al subministrament en circulació existent. La mineria també assegura la xarxa en què opera la moneda mitjançant la verificació de les transaccions.

Les persones que extrauen una moneda es coneixen com a miners.

Com que no hi ha cap autoritat central que controli i asseguri l’oferta de diners, aquest control i seguretat s’estenen a tota la xarxa que els miners ajuden a mantenir.

En resum, mineria de criptomonedes inclou dues funcions, a saber: afegir transaccions a la cadena de blocs (assegurar i verificar) i també alliberar nova moneda.

Com funciona tot?

mineria de criptomonedes

Mineria de criptomonedes és un tipus de model de validació, també conegut com POW o “prova de treball”. Hi ha dos tipus de validació comuns, però deixarem l’altre, conegut com a TPV o “prova de participació” per un moment per parlar del model POW.


En el model POW, que utilitzen criptomonedes com Bitcoin, Bitcoin Cash i Litecoin, empreses, grups o individus competeixen entre si mitjançant els seus equips d’alta potència per ser els primers a resoldre problemes matemàtics complexos que formen part del mecanisme de xifratge..

Les equacions corresponen a un grup de transaccions, conegut com a bloc. La primera persona, empresa o grup que resolgui aquestes equacions i que validi la precisió d’una transacció dins d’un bloc rebrà la “recompensa de bloc”. Es paga com a fitxes digitals de la moneda que s’està validant.

Per exemple, actualment, la recompensa per blocs de Bitcoin és de 12,5 fitxes. Això vol dir que a qui aconsegueixi resoldre equacions d’un bloc se li paguen 12,5 fitxes, la qual cosa supera els 100.000 dòlars.

Mineria de criptomonedes pas a pas

Intentem explicar pas a pas la mineria de criptomonedes.

 1. Quan es fa una transacció a través d’una cadena de blocs (per exemple, un usuari vol enviar monedes a l’adreça d’un altre usuari), la informació de la transacció es registra i es col·loca en un bloc.
 2. Per xifrar el bloc, els miners han de resoldre un complicat trencaclosques criptogràfics per trobar el hash criptogràfic adequat al bloc. Per tenir una bona oportunitat de ser el primer a verificar i protegir el bloc, els miners han d’utilitzar maquinari potent i específic de l’aplicació.
 3. Quan un miner assegura un bloc, aquest s’afegeix a la cadena de blocs. El que segueix és una verificació, feta per altres nodes (ordinadors) de la xarxa en un procés conegut com a consens.
 4. Si un miner aconsegueix verificar i assegurar el bloc amb èxit, serà recompensat amb monedes de nova creació. El procés de recompensa pel treball es coneix com a prova del treball.

Quins són els avantatges de minar criptomoneda?

avantatges de la mineria de criptomonedes

Parlem d’alguns dels motius pels quals moltes persones volen convertir-se en miners i guanyar criptomoneda.

 1. Fent diners – Tot es redueix a diners! Al final, la mineria pot ser molt rendible si es fa correctament. Per a algunes persones, la mineria podria fins i tot substituir una feina a temps complet. Aquest és, sens dubte, els majors beneficis associats a la criptomoneda.
 2. Invertir en valor – Es pot bloquejar la criptomoneda? Per descomptat que pot. De sobte pot assolir valors més alts? Sí, segur. El mercat és dinàmic i volàtil. Independentment del que passi, però, els ordinadors i equips de gamma alta que fan servir els miners mantenen molt bé el seu valor. Això vol dir que si decidiu sortir del mercat o la criptomoneda que treballava per explotar de sobte es bloqueja, encara tindríeu valor en l’equip que heu utilitzat per extreure la moneda.
 3. Seguretat – La criptomoneda no es pot robar. Podeu estar segur que els diners que esteu extraient es mantindran segurs al vostre compte.
 4. Ser el teu propi cap – Un cop comenceu a sentir els resultats reals de la mineria de criptomonedes i us convertiu en un bon miner, fins i tot podeu considerar deixar el vostre lloc de treball i establir les vostres pròpies hores i regles de treball. Aquesta és l’última llibertat que moltes persones segueixen buscant, però mai no acaben d’arribar-hi.
 5. Defensar la regulació centralitzada – La criptomoneda està descentralitzada i pràcticament no es pot localitzar. Això significa que els miners obtenen la privadesa que necessiten per guanyar tants diners com puguin i fer el que vulguin amb els diners. Hi ha pocs països que han imposat algunes regulacions, però, en última instància, la criptomoneda aposta contra la regulació monetària centralitzada.

Què passa amb els desavantatges de la mineria de criptomonedes?

 1. Amortització – És una cosa que hauríeu de tenir molt en compte, fins i tot abans de plantejar-vos entrar al món de la criptomoneda. Les criptomonedes tenen el risc de perdre el seu valor, cosa que converteix automàticament les vostres activitats mineres en una inversió no rendible.
 2. Electricitat – Això és una cosa que ja hem comentat. El cost de l’electricitat segurament pot danyar els vostres ingressos. De fet, la major part de la vostra recompensa probablement es destinarà a les factures d’electricitat. És per això que hauríeu de considerar acuradament la relació cost / recompensa.
 3. Perdre la cartera digital – Això passa amb més freqüència del que es podria pensar. Si oblideu la contrasenya de la cartera, quedareu fora de la mateixa. Un cop bloquejat, ningú pot recuperar el vostre accés ni retornar-vos la suma que hi ha dins.
 4. Accedir a la piscina minera equivocada – És una cosa que hauríeu de prestar més atenció. Hi ha casos d’organitzadors deshonestos que gestionen piscines mineres. Feu la vostra investigació i col·laboreu amb una empresa minera que ja està establerta al sector de la inversió i que té una bona reputació. En cas contrari, posareu en risc els vostres guanys.

Problemes de mineria de criptomonedes

explotació minera de criptomonedes

El procés s’anomena “mineria” perquè implica que els voluntaris contribueixen al desenvolupament de la cadena de blocs amb un gran esforç amb l’esperança d’obtenir una recompensa. Només té sentit que els miners contribueixin a les cadenes de blocs a causa del benefici potencial.

No obstant això, la preocupació més gran per als miners sempre ha estat la creixent dificultat dels trencaclosques per assegurar els blocs. Com més es resolguin els trencaclosques, més difícil serà la dificultat del següent. De vegades la dificultat augmenta exponencialment. No només això, sinó que la competència també s’ha intensificat. En comparació amb abans, ara hi ha més gent per obtenir la recompensa, cosa que significa que més ordinadors han de competir per obtenir la victòria.

Una cosa més s’ha convertit en un problema a l’hora de minar. Organitzacions i institucions rendibles van començar a invertir una quantitat considerable de diners per obtenir maquinari eficient. No només això, sinó que van traslladar les seves plataformes mineres a preses i països on l’alimentació elèctrica és menys costosa.

Les organitzacions amb un capital significatiu han realitzat inversions en ASIC (Circuits Integrats Específics d’Aplicació), dissenyats específicament per completar tasques precises, és a dir, la mineria.

Als primers dies de la mineria, els miners podien obtenir beneficis simplement utilitzant una unitat central de processament d’ordinadors domèstics o CPU. Tot i això, l’ús de CPU convencionals no és rendible en la majoria de cadenes de blocs actualment.

A les cadenes de blocs que utilitzen la prova de treball, només les persones que estiguin disposades a fer una inversió significativa en equips de maquinari i subministraments d’energia elèctrica poden acabar amb una recompensa.

Tanmateix, com es va esmentar, les corporacions han entrat a la zona minera amb tota la seva força per aconseguir grans retallades dels beneficis miners. Les persones, en canvi, lluiten per competir en aquest espai.

L’única conclusió significativa que podem arribar tenint en compte el panorama miner actual és que hi ha una centralització creixent de la mineria. La creació de monedes va quedar totalment controlada per un grapat de poders centralitzats, com ara bancs i organitzacions financeres. Sembla que tothom fa la mateixa pregunta; Si la creació de monedes està centralitzada, com continuarà el blockchain aportant solucions descentralitzades a la gent quotidiana?

El futur de la mineria

mineria de bitcoins

Al paisatge miner s’està passant molt. Amb les preocupacions esmentades, inclosa la centralització de la mineria i el fet que les recompenses no puguin compensar els costos de maquinari i electricitat, les noves cadenes de blocs i els altcoins han estat adoptant diversos mètodes per limitar la influència dels miners i allunyar-se de POW. Tot i que POW sembla afavorir els equips de maquinari més grans, els esquemes més nous, com la prova de joc (TPV), ja estan fent una declaració que premia els miners basant-se en un conjunt de factors diferents.

A més, una altra cosa que Ethereum i altres sistemes de cadenes de blocs alimentats amb gas han tractat bé és l’anomenada ineficiència minera. Gas-els sistemes de cadena de blocs alimentats requereixen que els desenvolupadors connectin gas a una transacció. Aquest gas subministrarà la potència computacional fins que es validi la transacció o fins que s’acabi el gas. Es considera una manera més segura perquè els miners contribueixin a resoldre nous blocs. En fer-ho, s’elimina el risc de malgastar energia computacional innecessària i els miners poden mantenir la cadena de blocs d’una manera més ràpida i eficient..

Paraules finals

Mineria de criptomonedes segurament s’ha convertit en un dels temes més intrigants i controvertits de la comunitat blockchain.

L’estat de la mineria afecta l’estat descentralitzat, la fiabilitat i el valor de cada moneda. Per això, és important entendre el concepte de mineria i saber si es pot fer això.

Hem tractat els principals conceptes i preocupacions relacionats amb la criptomoneda. Tingueu en compte que, a causa de la creixent popularitat de les criptomonedes, molts aspectes del mercat canvien, inclosa la mineria. Alguns fins i tot ho diuen la mineria ha mort, ja.

Sempre hi ha avantatges i desavantatges en qualsevol situació de la vida. Per prendre una bona decisió, heu de fer la vostra investigació i ponderar bé el bo i el dolent abans de finalitzar la vostra elecció. Per això hi ha llocs com Educació comercial on podeu aprendre tot el que cal saber sobre la criptomoneda i decidir per vosaltres mateixos que això és una cosa que podríeu perseguir.

Voleu obtenir més informació sobre el mercat de criptomonedes i sobre com canviar-lo?

Inscriviu-vos al nostre curs de negociació de criptomonedes!

Si us ha agradat llegir aquest article de Trading Education, doneu-li un like i compartiu-lo amb qualsevol altra persona que creieu que també pot ser del vostre interès.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map