Guia de la Xina Blockchain Service Network (BSN)

De la Xina Xarxa de serveis Blockchain (BSN) és una iniciativa nacional dissenyada per impulsar la integració i adopció de Blockchain a les grans empreses. La Xina s’ha posicionat com a líder en el desenvolupament de Blockchain, amb un 45% de tots els projectes de blockchain procedents de les indústries i gegants tecnològics de la nació (com ara Blockchain Accelerator de Tencent). La indústria va rebre un gran impuls a l’octubre del 2018, quan el president Xi Jinping va expressar la seva admiració per la tecnologia que hi ha darrere de les criptomonedes. La xarxa està configurada per a ús comercial i sembla proporcionar una plataforma per a empreses i persones que vulguin fer una aplicació de blockchain. Les tecnologies Blockchain són extremadament potents per a aplicacions empresarials, ja que permet un seguiment de dades a gran escala amb una garantia d’autenticitat de les dades. Hem vist que en el passat els projectes Blockchain enfocats a l’empresa guanyen importants aliances, com ara l’associació de Vechain amb l’empresa de logística DNV GL i les empreses d’auditoria PwC.

Xi JinpingEl president Xi es va dirigir personalment a la nació sobre el desenvolupament de Blockchain el 2019

Juntament amb l’anunci del seu pagament electrònic en moneda digital (DCEP) el mes passat, la Xina també va llançar la seva xarxa de serveis de cadena de blocs (BSN) que va indicar el seu continu canvi cap a una economia digital. Tot i que no es va tractar amb tanta al·lusió, el BSN té un efecte transformador similar al DCEP i no és menys important per a la indústria dins i fora de la Xina..

Què és la Xina Blockchain Services Network (BSN)?

La Xarxa de serveis de Blockchain (BSN) és una plataforma creada per a particulars, empreses i governs locals en la qual poden construir aplicacions de blockchain. Llançat el 25 d’abril, l’objectiu principal de la xarxa pública és crear una finestreta única per a blockchain a la Xina que doni suport a iniciatives de ciutats intel·ligents, altres xarxes públiques i regions de la imminent economia digital que la República Popular està construint. 

La xarxa tindrà dues funcions principals. La primera és comercial i això permetrà a les empreses / empreses de blockchain utilitzar la xarxa per desenvolupar aplicacions, oferint una alternativa pública a les xarxes de blockchain privades que ja existeixen. A més, BSN també proporcionarà una aliança fundacional de cadenes de consorci per a ús en ciutats intel·ligents i economies digitals. Segons els informes, la xarxa se centrarà en l’obertura, la utilitat pública, l’escalabilitat, el codi obert, el portal múltiple, el baix cost i l’autonomia.

La iniciativa també serà integral per a la investigació dels usos governamentals de blockchain i governança. La xarxa també promourà la investigació en altres àrees i intentarà fomentar una ecologia del desenvolupament, segons l’aliança BSN President Liu Yunan. 

Liu Yunan BSN President (font: SIC.com)

Xarxes i organitzacions de socis

La creació del BSN ha estat feta per una sèrie de cares conegudes de la indústria tecnològica. Al capdavant de la investigació hi havia el grup de reflexió del govern xinès, el Centre d’Informació Estatal (SIC), el grup de recerca del qual va desenvolupar les ciutats intel·ligents. Altres institucions que van ajudar amb el seu desenvolupament són l’empresa de telecomunicacions ChinaMobile i la xarxa bancària / de pagament, UnionPay de la Xina. Pel que fa a la indústria de les criptomonedes, l’intercanvi Huobi va ser una sorpresa inclusió en el seu desenvolupament. 

Llista d’alguns membres de l’associació de desenvolupament BSN (Font: CoinTelegraph)

Tecnologia darrere del BSN 

La xarxa utilitzarà un blockchain personalitzat i hi ha hagut diverses empreses implicades en la investigació i implementació de la tecnologia. El grup líder en la seva creació és FISCO, o bé Financial Bcadena de cadenat Sh Shenzhen Consortium. Aquest grup inclou la cartera de divises digitals de Tencent, Webank i Cloud, Huawei, i Shenzhen Securities Communication.

FISCO- BCOS 

FISCO va crear la xarxa de codi obert BCOS. Basat en la cadena de blocs d’Ethereum, BCOS utilitza diverses funcions, com ara proves de coneixement zero, i permet que les cadenes amb permís individuals s’executin simultàniament. 

Tencent ha tingut un paper integral en el seu desenvolupament, ja que el seu banc digital, Webank, proporciona un contracte intel·ligent Digital Asset Modeling Language per a FISCO BCOS. 

La xarxa ja s’ha mostrat popular en el seu període inicial de beta que va començar fa sis mesos. Els informes han suggerit que 2.000 desenvolupadors s’havien inscrit al període de prova, creant aplicacions blockchain per a beneficència pública i factures electròniques.. 

Tant el projecte DCEP com el BSN són estructures clau del pla tecnològic de la Xina, anomenat “Normes de la Xina 2035”. El document, que es publicarà a finals d’aquest any, descriurà com configuraran les tecnologies la propera dècada. 

Les proves beta de BSN

El pla inicial de proves es va llançar a l’octubre de 2019 i va acabar recentment abans del llançament d’abril. Segons informes de mitjans locals, les proves beta per a ús comercial van sortir bé. Al voltant de 2.000 desenvolupadors es van unir al període de prova, creant aplicacions blockchain per a beneficència pública i factures electròniques. Actualment, la xarxa compta amb 128 nodes públics, dels quals la majoria provenen de la Xina, però un nombre reduït s’estén per sis continents.. 

Projectes pilot per BSN

Huangzhou va ser la ciutat pilot del BSN

La ciutat on es va provar la xarxa va ser Hangzhou, a l’est de la Xina, després que el govern local signés un acord amb el grup de recerca. D’acord amb Chinadaily, el BSN es va desplegar conjuntament amb la plataforma City Brain de Hangzhou i es va centrar en la millora de la governança electrònica, la desinfecció per a hotels i serveis tecnològics més individualitzats. El sistema també s’utilitzarà per fer un seguiment de problemes a nivell local, com ara la seguretat viària, i s’anima als usuaris a informar de qualsevol problema que vegin a la comunitat. 

A més del pilotatge a Huangzhou, també hi va haver un assaig per a un sistema de qualificació creditícia basat en blockchain que permetés fer un seguiment de les petites i mitjanes empreses que desitjessin obtenir finançament dels bancs..

Blockchain a la Xina

Blockchain ha estat durant molt de temps una tecnologia admirada a la Xina, caracteritzada per la promoció directa que va fer el seu líder Xi Jinping a l’octubre del 2019. Fins i tot sense els comentaris de Xi, la Xina segueix sent el país líder en adopció de blockchain amb un 45% de tots els projectes procedents de la Xina segons dades de l’Institut d’Investigació de Polsos de Cadena Mútua.

Gràfic d’Investigació de la cadena mútua sobre el nombre de projectes de blockchain per països

Entre les principals empreses tecnològiques que tenen projectes de blockchain, hi ha Tencent, la companyia que hi ha darrere de WeChat, Alibaba, a través del seu equip financer Ant i Baidu, el proveïdor de motors de cerca d’internet.. 

Els governs provincials de tot el país han estat implementant diversos projectes de blockchain. Més recentment, però, el canvi ha estat més nacional amb Blockbeats informes a partir del 12 de maig, afirmant que el Ministeri de Recursos Humans i Seguretat Social de la Xina està buscant deu nous rols pel que fa a blockchain, entre els quals destaquen els tècnics en enginyeria de Blockchain i un operador d’aplicacions de Blockchain.

Estarem enllaçats BSN i DCEP?

Tot i que no hi ha res concret en aquest moment, sembla que tant el DCEP com el BSN estaran vinculats. L’evidència d’això prové d’informes de Webank que escriuen un llenguatge de modelatge d’actius digitals per a contractes intel·ligents. Tanmateix, és evident que tant el blockchain com el iuan digital són parts integrants del futur de la Xina, cosa que quedarà recollida per escrit dins del document sobre les normes de la Xina 2035 que es publicarà a finals d’aquest any. El document és un pla quinzenal per al desenvolupament de la Xina i les monedes digitals / blockchain seran una part integral. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map