Polkadot ($ DOT): tot el que necessiteu saber sobre el DeFi estimat de la Xina

Polkadot ($ DOT) es refereix a si mateix com a protocol de cadena de blocs de nova generació que connecta diverses cadenes de blocs en una xarxa. Com hem vist en un article anterior sobre els projectes de blockchain més calents a la Xina, Polkadot i el seu co-creador Gavin Wood són molt apreciats per la comunitat de criptomonedes xineses, que inverteix molt en aquest projecte. Polkadot també està guanyant molt d’interès a Occident a causa de la seva cotització en grans borses com Binance, OKEx i Kraken.

El propòsit de Polkadot és permetre a les xarxes blockchain millorar l’escalabilitat, optimitzar-se per a casos d’ús específics, treballar i comunicar-se junts, autogovernar-se i actualitzar-se sense necessitat de forquilles dures. En aquest article, analitzem l’estat actual de Polkadot, el seu paper en les finances descentralitzades (DeFi), el testimoni $ DOT i molt més.

Aquí teniu el nostre vídeo que explica què és Polkadot en menys de 2 minuts!

Antecedents

Polkadot es va llançar el 2016 i està dirigit per la Fundació Web3, que s’esforça per construir un web gratuït i descentralitzat. Tot i això, la fundació havia fet un contracte amb Parity Technologies per construir el seu protocol. Els seus fundadors són Gavin Wood, Peter Czaban i Robert Habermeier. Gavin Wood, en particular, també és un dels cofundadors d’Ethereum, aportant així una sensació de legitimitat i confiança als ulls de molts entusiastes de la criptomoneda, especialment del públic xinès..

L’equip té una àmplia experiència en sistemes de llibres comptables distribuïts, protocols blockchain (especialment Ethereum), criptografia i tecnologia de carteres. Tot i que el desenvolupador principal és Parity Technologies, diversos equips independents han contribuït al desenvolupament de Polkadot.

Què és Polkadot?

Polkadot és un protocol en forma de pont tallat, que se centra a mantenir la comunicació, la transferència de valor i la posada en comú de la seguretat de les cadenes de blocs. Permet que les cadenes de blocs puguin operar entre elles de manera paral·lela unint-les en una xarxa. La unificació agrupa els punts forts de diferents cadenes de blocs i mitiga els seus punts febles.

Segons l’equip, Polkadot és un projecte de desenvolupadors per a desenvolupadors. Està dirigit a connectar cadenes, oracles, DApps i serveis públics i privats per funcionar sense problemes. I, per tant, facilita la connexió de diferents cadenes de blocs independents juntes en un únic Internet de Web3.

Polkadot’s Building Blocks

Polkadot es basa en un marc de construcció de cadenes de blocs de substrat que es deriva de l’experiència de Parity amb Ethereum, Bitcoin i cadenes de blocs empresarials. La màquina d’estats del protocol es compila amb WebAssembly (WASM), un entorn virtual d’alt rendiment.

A més, Polkadot utilitza libp2p per al descobriment i la comunicació entre iguals. Està codificat amb C ++, Rust i Golang per a una àmplia accessibilitat del desenvolupador.

Model de governança de Polkadot

El model de governança de Polkadot està en cadena i està ben definit. Està dissenyat per incloure totes les parts interessades en un consell de governança. Els usuaris poden participar en la presa de decisions del sistema simplement mantenint el testimoni $ DOT natiu. Actualment, el Consell i el Comitè Tècnic de Polkadot estan al seu lloc, de manera que el projecte i la seva direcció estan completament en mans dels titulars de $ DOT. Les propostes de governança les envia el Consell, el Comitè Tècnic o els titulars de $ DOT. A continuació, hi ha votat pel públic que participa en $ DOT.

Estat de la xarxa Polkadot


Polkadot ha anat augmentant la mida dels seus conjunts de validadors. Ara hi ha 274 validadors operats per al voltant de 200 operadors independents i avalats per més de 7.000 comptes de candidatures individuals.

Aquest any, Polkadot va llançar Westend, el seu principal testnet sense valor a llarg termini. També han llançat dues versions de Rococó, que són les proves publices de paracaigudes a curt termini de Polkadot.

Rococó

Rococó és un testnet públic destinat a provar el procés de consens de paracaigudes, juntament amb paracaigudes construïdes per la comunitat i les seves interaccions entre elles.

Rococo v1 és l’última versió llançada el 22 de desembre de 2020.

PolkaBrige

PolkaBrige és una plataforma d’aplicacions descentralitzades (dApp). També ve amb el seu propi intercanvi descentralitzat (DEX) conegut com a PolkaBrige DEX, que permet als usuaris intercanviar directament fitxes de Polkadot a altres fitxes d’altres plataformes de blockchain com Ethereum, Binance Smart Chain, etc..

Per satisfer la bogeria agrícola de rendiments, Polkabrige també disposa d’un mecanisme agrícola intel·ligent que permet als proveïdors de liquiditat obtenir més recompenses.

Avantatges de Polkadot

El projecte Polkadot vol revolucionar la tecnologia blockchain oferint un marc tipus pont que proporciona els següents avantatges:

1. Escalabilitat il·limitada – Polkadot pot suportar un nombre infinit de cadenes de blocs i permetre que es connectin. Es coneixen com a para-cadenes.

2. Mecanisme de consens adaptable – Com que diferents cadenes de blocs funcionen amb diferents mecanismes de consens, la plataforma Polkadot proporciona un mecanisme de consens obert i adaptable per allotjar-los.

3. Transaccions entre cadenes – El framework pot donar suport a la transferència de valor entre diferents cadenes de blocs. És necessari per a la interoperabilitat i la integració real.

4. Mecanisme de governança definit – Té un mecanisme de governança definit, que elimina un problema important a què s’enfronten altres cadenes de blocs.

5. Actualització – Polkadot pot suportar actualitzacions sense haver de recórrer a forquilles dràstiques per implementar el canvi.

6. Seguretat agrupada – Les cadenes de blocs que es connecten amb Polkadot es poden assegurar mitjançant un paraigua de seguretat unificador. Això pot ajudar a protegir les cadenes petites que no tenen un arrencada de seguretat efectiva.

7. Comissions de transacció baixes– Polkadot afirma que té comissions de transacció més baixes que Ethereum.

Token Polkadot ($ DOT)

El testimoni Polkadot, que es denota amb el símbol de marcatge $ DOT, és l’actiu natiu de la plataforma Polkadot. Serveix tres funcions principals: governança, aposta i vinculació. Té un subministrament total de 10 milions de DOT.

Governança

Com s’ha esmentat anteriorment, els titulars de DOT tenen dret a governar la plataforma. Quan diem “correcte” no vol dir que algú els doni privilegis. Més aviat, està incorporat al protocol de Polkadot que els titulars de DOT tenen inherentment capacitats de governança. Aquestes funcions inclouen canviar les tarifes de la xarxa, les subhastes i el calendari per afegir paracaigudes, cadenes paral·lelitzades que s’executen en paral·lel a la cadena de relés de Polkadot. A més, els titulars també tenen influència sobre les actualitzacions, la correcció d’errors i altres tipus de manteniment del sistema.

Estaca

Les xarxes descentralitzades requereixen mecanismes de consens per garantir que només es confirmen les transaccions vàlides. Polkadot utilitza NPoS (Nominated Proof of Stake) com a algorisme de validació. I els titulars de DOT tenen l’opció de participar en aquesta operació de xarxa essencial.

Bàsicament, els titulars seran recompensats per haver participat el seu DOT al protocol a canvi d’arriscar els seus fons per a la validació de la xarxa. Això també serveix de desincentivador perquè els mals actors participin a la xarxa, ja que és probable que perdin la seva participació si es porten malament..

El requisit per participar depèn en gran mesura de la durada de la participació i del nombre total de fitxes apostades.

Tot i això, l’equip Polkadot ha descobert que alguns nominadors no reben les seves recompenses. Actualment, l’equip treballa en una solució, però això trigarà temps. Mentrestant, l’equip recomana a aquelles participacions amb menys de 200 $ DOT que no tinguin l’oportunitat de vincular-se més, que es dediquin a la participació en intercanvis de criptomonedes. Actualment, els següents intercanvis ofereixen un servei de participació per a Polkadot: Kraken, Huobi, MXC i KuCoin.

Unió

L’últim cas d’ús del testimoni DOT és el d’unió: aquest és el procés de lligar DOT per afegir paracaigudes noves. És una extensió de la funcionalitat de la prova de joc.

Redonominació DOT 100x

Després que es va establir el Consell i el Comitè Tècnic, es va fer una enquesta dirigida per la comunitat per determinar quants Plancks haurien de ser considerats com un testimoni DOT. Els plancks són la unitat d’intercanvi més petita de Polkadot, aquest valor no canvia, sinó que va ser votat el nombre de plancks que componen un DOT. Es va decidir que ara un DOT serà denominat per 1e10 plancks en lloc de 1e12 plancks. Per tant, la nova versió de $ DOT serà 100 vegades més petita que l’antiga $ DOT.

Aquesta nova denominació es produirà el 21 d’agost de 2020 cap a les 13:15 (UTC), concretament al bloc número 1.248.328. Quan això es produeix, els usuaris no han de fer res perquè només és un canvi frontal. A més, la majoria d’intercanvis com Binance o Kraken multiplicaran automàticament els dipòsits DOT dels usuaris després de la redenominació, és a dir, si heu dipositat 10 $ DOT antics abans de la redenominació, se us acreditarà automàticament 1.000 DOT nous després de la redenominació. I per protegir els usuaris en previsió d’això, els usuaris no podran retirar $ DOT nou fins després de la redenominació.

Mentrestant, els usuaris han de tenir en compte que alguns intercanvis, per exemple, OKEx, MXC, etc. ofereixen parells comercials en OLD $ DOT, mentre que altres, per exemple, Binance i Kraken ofereixen parells comercials en NEW $ DOT. Els titulars i els comerciants de $ DOT ho haurien de fer comprovar amb l’intercanvi en què cotitzen per veure quines són les seves polítiques per $ DOT.

Projectes construïts sobre Polkadot

L’ecosistema de Polkadot té una enorme difusió i ús. Actualment, s’hi construeixen 188 projectes. Això inclou criptoprojectes relacionats amb DeFi, carteres de criptomonedes, projectes d’infraestructura, fitxes, Oracle, DAO, privadesa, intercanvi, jocs, IoT, escalat, etc..

Alguns projectes coneguts que es construeixen sobre el protocol Polkadot són Chainlink, Ankr, Celer Network, Akropolis, Ocean Protocol, 0x Protocol, imToken, etc..

El paper de Polkadot en els projectes DeFi

El camp Finances Descentralitzades (DeFi) es basa en la composibilitat, la comunicació entre cadenes, les transferències de valor i els protocols que s’integren entre si. És pràcticament tota la raó del projecte Polkadot. I, per tant, els projectes DeFi utilitzen Polkadot.

Per exemple, el projecte Akropolis basat en l’automatització i agregació DeFi es basa en integracions amb Maker, Compound, Curve i dYdX. Han col·laborat i han contribuït molt a l’ecosistema de Polkadot.

Semblances de Polkadot amb el proper Ethereum 2.0

Es preveu que el mainnet Ethereum 2.0 Phase 0 es llanci el novembre de 2020. Introduirà el mecanisme de participació molt esperat. Tanmateix, el seu desplegament complet no es completarà al cap d’uns anys. Polkadot, segons sembla, té una semblança increïble amb Eth2.

Per exemple, ambdues cadenes de blocs admeten el sharding, és a dir, que executen el processament en paral·lel permetent als fragments individuals dividir la càrrega de treball i comunicar-se entre ells. Tots dos també implementen models de consens híbrids, mecanismes de participació i funcions de transició estatal.

Conclusió

Polkadot guanya força en el camp DeFi i en la comunitat de criptografia més àmplia. A causa de la fàcil integració, les subvencions disponibles i la gran composibilitat, els projectes de Polkadot guanyen ràpidament valor i l’associació Polkadot sembla influir positivament en el preu simbòlic del projecte..

A mesura que l’ecosistema maduri més, és probable que es converteixi en una part integral del camp de la cadena de blocs i de la plataforma de contractes intel·ligents.

Sèrie de finances descentralitzades (DeFi): tutorials, guies i molt més

Amb contingut tant per a principiants com per a usuaris més avançats, consulteu la nostra sèrie YouTube DeFi que conté tutorials sobre les EINES ESENCIALS que necessiteu per negociar a l’espai DeFi, per exemple. MetaMask i Uniswap. A més d’una immersió en temes populars de DeFi com Reef.finance ($ REEF) i Polkadot ($ DOT)

La sèrie DeFi d’aquest lloc web també inclou temes que no s’han explorat a YouTube. Per obtenir una introducció al que és DeFi, consulteu Descripció general de les finances descentralitzades (DeFi): una guia de la tendència més CALENT en criptomoneda.

Tutorials i guies per a les EINES DE DEFI ESSENCIALS:

 • Guia MetaMask: Com configurar un compte? PLUS consells i pirates informàtics per a usuaris avançats
 • Revisió i tutorial d’Uniswap: guia per a principiants i consells i trucs avançats
 • Guia i revisió del sèrum DEX
 • SushiSwap ($ SUSHI) explicat
 • 1inch Exchange, Mooniswap i Chi GasToken: la revisió i la guia màximes

Per obtenir informació detallada sobre altres projectes específics de DeFi, consulteu les nostres guies de fitxes DeFi. Aquí teniu algunes de les nostres guies més populars:

 • AAVE ($ LEND)
 • Revisió d’Ampleforth ($ AMPL): la guia essencial d’aquest protocol DeFi
 • Guia ChainLink ($ LINK): un enllaç clau a l’espai DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): què és??
 • Guia Curve Finance ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): un proveïdor revolucionari de liquiditat en cadena
 • Finances lineals ($ LINA): el futur de les plataformes d’intercanvi sintètic?
 • Polkadot ($ DOT): tot el que necessiteu saber sobre el DeFi estimat de la Xina
 • RAMP DeFi: Com desbloqueja el valor dels actius participats?
 • Reef Finance ($ REEF): la plataforma Defi All-In-One (Tot en Un)
 • Solana ($ SOL) va explicar
 • The Graph ($ GRT): el següent nivell d’aplicacions descentralitzades
 • Trustswap ($ SWAP) explicat: propera generació de transaccions DeFi
 • Yearn. Finançament que fusiona l’ecosistema DeFi
 • Wing Finance ($ WING): una plataforma de préstecs DeFi basada en el crèdit

Aviat hi haurà més vídeos i articles com a part de la nostra sèrie DeFi, així que assegureu-vos de SUBSCRIBIR-NOS Canal de Youtube i (de moment) Butlletí setmanal GRATU .T de manera que se us notificarà tan aviat com surtin!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map