Mark Douglas: aquesta “Bíblia” comercial canviarà la manera de veure el mercat

Mark Douglas: aquest comerç "Bíblia" canviarà la vostra manera de veure el mercat

Com a comerciant, trobareu tones d’articles i llibres sobre psicologia comercial. Però no sempre va ser així i, en molts sentits, és un concepte molt modern.

A continuació, el comerç a la zona: domineu el mercat amb confiança, disciplina i actitud guanyadora. Tot va canviar.

El comerç a la zona de Mark Douglas és molt apreciat pels comerciants de tot el món per la seva visió i detalls sobre el tema de la psicologia del comerç. Alguns fins i tot s’hi refereixen com a “bíblia de la psicologia comercial.

Mark Douglas és famós al món del comerç i actualment és el president de Trading Behavior Dynamics, que ofereix programes de formació per ajudar a la psicologia comercial a les institucions financeres..

La seva visió única de la psicologia del comerç fa que aquest sigui un dels llibres comercials més útils disponibles avui en dia i és, sens dubte un dels llibres comercials més importants mai escrits.

La importància del llibre, si de cas, només ha augmentat al llarg dels anys, ja que s’ha fet evident que la gran majoria dels comerciants minoristes perden diners. Alguns argumenten que fins al 95% perden dinersel nombre real és discutible – i després deixar de fumar completament.

Mark Douglas creu que aquestes pèrdues es deuen a una mala psicologia comercial i a la manca de gestió de diners.

Si només llegiu un llibre sobre psicologia comercial, feu-lo aquest.

Mark Douglas i per què és important per a la vostra estratègia comercial

Mark Douglas era un autor experimentat amb una àmplia varietat de llibres a la cintura. Durant la seva carrera a les finances, va treballar amb ell els fons de cobertura, gestors de diners i alguns dels comerciants de pis més grans.

Abans, Douglas es va formar a la Michigan State University, especialitzant-se en comunicacions interpersonals i ciències polítiques.

Douglas va començar a entrenar comerciants el 1982 i va acumular una gran experiència en ensenyar-los a desenvolupar la mentalitat adequada al seu voltant.

Aquesta experiència va ser crucial per als seus llibres; sap exactament com parlar amb els comerciants, com pensen i entenen el que els preocupa.

Va escriure el seu llibre suposant que tots els comerciants volen crear ingressos en els quals poden confiar. El llibre és també per als comerciants que entenen plenament que el comerç no és un enriquir-se-esquema o simplement una alternativa a un compte d’estalvi: pot ser una feina a temps complet.

El 1990, Douglas va escriure el seu primer llibre The Disciplined Trader que li va guanyar un èxit i una atenció moderats. No obstant això, gran part del seu èxit es va guanyar amb Trading in the Zone el 2000.

Després d’això, Douglas va escriure principalment al costat del coautor Paula T. Webb, especialitzat en psicologia de la prosperitat. A partir del 2010, els dos van impartir seminaris i tallers a tot el món sobre psicologia comercial.

Malauradament, Douglas va morir als 67 anys el 2015. Podeu obtenir més informació sobre la trajectòria de Mark Douglas en finances aquí.

Premis

El treball de Douglas li va valer molts premis, sobretot en publicacions relacionades amb les finances.

El més prestigiós és el Bull / Bear Award, que va guanyar el 2006, 2008 i 2011, i de nou el 2015 i el 2017.

Altres llibres de Douglas

Els altres llibres de Douglas inclouen:

 • El comerciant disciplinat. Primer llibre sobre comerç de Douglas, publicat el 1990.
 • El comerciant complet. Escrit amb la coautora Paula T. Webb, publicat el 2015.
 • Petit llibre de rendiment comercial. També coautor de Paula T. Webb, 2016.
 • Convertir-se en “el comerciant disciplinat”. També és coautor de Paula T. Webb una versió actualitzada de The Disciplined Trader, 2014.
 • Saviesa simple per al comerç pròsper. També coautor de Paula T. Webb, 2013.

Douglas també ha escrit sobre com esdevenir un autor d’èxit i diversos llibres motivadors.

Molts dels seus llibres han estat traduïts a diversos idiomes, inclosos alemany, japonès, francès, xinès (simplificat i tradicional), italià, coreà, polonès, portuguès, txec i espanyol..

Si l’anglès no és el vostre primer idioma, val la pena fer una ullada per veure si hi ha una traducció disponible.

També podeu consultar altres llibres revisats per Trading Education aquí.

Què ensenya el comerç a la zona?

negociant a la zona per Mark Douglas

El comerç a la zona pot ensenyar als comerciants diverses lliçons relacionades gestió de riscos, consistència i trobant nous nivells de compliment i gaudi d’oficis reeixits.

La lliçó principal que els comerciants poden treure és aprendre a entendre la causa fonamental dels errors comercials habituals.

Douglas destaca que moltes operacions pobres són sovint el resultat problemes emocionals molt arrelats, que influeixen en les interaccions d’un comerciant amb el mercat.

Durant la infància, tots experimentem el fracàs de maneres diferents i a poc a poc aprenem a superar aquestes sensacions de dolor.

La nostra educació condueix a patrons tan profundament teixits a la nostra psique que desconeixem l’impacte que creen.

Un comerç sense èxit inevitablement se sentirà com un fracàs i pot provocar ràpidament sentiments negatius de la nostra infància. Aquest llibre pot ensenyar els mecanismes d’afrontament necessaris per evitar aquestes emocions negatives.

Superar els sentiments negatius relacionats amb el fracàs pot ajudar els comerciants a ser coherents en els seus negocis com la coherència és el que cal per tenir èxit.

Psicologia i estratègies comercials d’èxit

En molts casos, la sensació de fracàs pot portar els comerciants a perseguir les seves pèrdues moment en què ja no segueixen una estratègia comercial, sinó que aposten i posen tot en risc.

Com hem esmentat anteriorment, abans que es publiqués Trading in the Zone, poques vegades es discutia la psicologia dels comerciants. Era un concepte completament nou.

Les operacions amb èxit es consideraven estrictament el resultat d’una anàlisi de mercat excepcional, mentre que les operacions sense èxit eren el contrari.

Ara sabem que aquesta no és la història completa.

En realitat, el resultat d’un comerç és el resultat de les decisions que prenem. Les decisions en què es pot influir la pressió que comporta el risc de perdre diners i la manera de respondre a aquesta pressió.

Aquestes decisions també estan influenciades per trets de personalitat com por i cobdícia, per exemple. Són característiques que conformen la nostra personalitat, però no sempre en som conscients. Tenen un impacte en la nostra pla comercial, estil de comerç i fins i tot el metes ens posem.

A més, Douglas explica com si guanyes molt tindràs una actitud positiva. igualment, si estàs perdent molt, tindràs una actitud negativa. A continuació, això afecta la manera com realitzeu els vostres propers oficis.

El comerç a la zona vol ajudar els lectors a ajustar les seves actituds cap al comerç, de manera que sigui possible negociar sense por ni cobdícia, cosa que comporta l’eliminació d’un comportament temerari..

Un joc de probabilitat

El llibre té com a objectiu ajudar les persones a comerciar d’una manera lliure de restriccions psicològiques, on una pèrdua es veu com un possible resultat més que com un fracàs.

Douglas explica que la manera correcta de pensar sobre el comerç és un joc de probabilitat. No hi ha res correcte o incorrecte, guanyar o perdre, només la probabilitat.

Després de tot, el comerç financer s’ha de considerar com un negoci i amb cada empresa, els propietaris han de posar les seves emocions al costat i prendre les decisions adequades per a la supervivència del seu negoci.

Les pèrdues s’han d’acceptar i passar de.

Mark Douglas cobreix de manera exhaustiva els processos necessaris per ajudar els comerciants a analitzar el mercat amb un punt de vista clar i desapassionat, que esperem que porti els lectors a obtenir beneficis.

Les famoses cinc “veritats”

Una de les seccions més útils de les operacions de negociació a la zona és la famosa teoria de les cinc “veritats” de Douglas, que es pot resumir en:

 1. Tot és possible.
 2. No cal saber què passarà després per obtenir beneficis.
 3. Les guanys i les pèrdues no segueixen un patró, es distribueixen aleatòriament.
 4. Una vora és una indicació d’una probabilitat més alta, mai no és una certesa.
 5. El mercat és únic a cada moment.

Douglas creu que una vegada que un comerciant accepta aquestes veritats, és capaç de deixar enrere el seu bagatge psicològic.

El consell és escollir el vostre avantatge, adherir-vos-hi i comerciar de manera que amb el pas del temps distribució aleatòria caurà en algun moment al vostre favor.

Les quatre pors

A Trading in the Zone, Douglas també va escriure sobre el que ell anomena els quatre temors. Ells són:

 • Por a faltar (FOMO). Això és el temor que esteu perdent una oportunitat mentre tots els altres en guanyen.
 • Por a la pèrdua. Aquesta és la por de perdre el que ja teniu.
 • Por a equivocar-se. Aquesta és la por que el vostre proper comerç no funcioni, una crisi de confiança.
 • Por a deixar que una victòria es converteixi en una pèrdua. Aquesta és la por de perdre tot el que heu guanyat.

Douglas ens ensenya la importància de negociar amb confiança. Hem d’eliminar la por dels nostres oficis, però hem de seguir sent disciplinats.

Trobeu-lo a Amazon >> negociació al llibre de zones

Hi ha algunes àrees de millora?

A Trading Education, aconsellaríem a tots els comerciants que llegissin aquest llibre. En el moment d’escriure-ho, tenia una qualificació de 4,2 sobre 5 a Goodreads i 4,9 de 5 a eBay.

El comerç a la zona també ha resistit bé la prova del temps.

Publicat el 2000, molts operadors encara n’estan aprenent tot, tot i que ha canviat el comerç en les darreres (gairebé) dues dècades, sobretot amb l’aparició d’Internet i el comerç al detall..

Què diuen els crítics?

El comerç a la zona té molts crítics, tant pel que fa a l’escriptura del llibre com a la precisió del seu contingut.

Hauries estigueu preparats per a diverses metàfores de llarg vent que es pot trobar al llarg del llibre.

El llibre també ho és molt repetitiu. Alguns fins i tot diuen que si es retallés la repetició, seria molt curt. Tan potser acabareu descremant llegint algunes parts si se senten massa semblants.

Molts dels crítics del llibre qüestionen l’autoritat de Mark Douglas en el comerç, dient que en realitat no és un comerciant. És, en canvi, un entrenador de comerciants.

Aquests crítics consideren que, tret que sigueu un comerciant d’èxit, és perillós entrenar o assessorar altres comerciants perquè no heu estat en la seva pell.

Si això no és suficient, Douglas ha revelat que va perdre molts diners negociant cosa que ha portat a molts a ser escèptics respecte al seu coneixement comercial.

A més, hi ha molts que diuen que el llibre es dilueix amb massa psicobabilitat.

Amb això, volem dir termes, frases i explicacions psicològiques que en realitat no signifiquen gaire en el context del comerç o que són qüestionables en termes de precisió científica..

malgrat això, instem els lectors a mirar més enllà d’això i centrar-se en el positiu i pràctic coses que ensenya el llibre.

En defensa del llibre, tot i que alguns poden anomenar l’escriptura de Douglas com a psicobabilitat i destruir el fet que devalua l’anàlisi tècnica, cal assenyalar que l’anàlisi tècnica també s’anomena també pseudo-ciència., particularment per part dels acadèmics.

Tanmateix, en el món real del comerç, tots dos són vitals.

Capítols clau per llegir

capítols clau per llegir en el comerç a la zona

Si voleu eliminar els punts clau, sense dedicar massa temps a llegir el llibre complet, us recomanem que llegiu els primers set capítols:

 • El camí cap a l’èxit: anàlisi fonamental, tècnica o mental
 • L’atrau (i els perills) del comerç
 • Assumir responsabilitats
 • Coherència: un estat mental
 • La dinàmica de la percepció
 • La perspectiva del mercat
 • The Trader’s Edge: Thinking in Probabilities

A continuació, acabeu amb el capítol final – capítol 11, Pensar com un comerciant, que ho ajunta tot. I al final, també hi ha un exercici molt recomanable.

Dit això, el llibre té només 240 pàgines com a màxim i es pot llegir fàcilment en poc temps.

També hi ha diversos comerciants que recomanarien llegir aquest llibre almenys un cop l’any per recordar-se d’allò que ensenya.

Qui es beneficiaria més d’aquest llibre?

El comerç a la zona s’adapta millor a tres tipus de comerciants:

1. Principiants que encara intenten trobar el seu lloc al món del comerç.

El comerç a la zona pot ajudar a preparar mentalment els principiants per al que estan a punt d’emprendre i fer-los entendre la importància de la psicologia dels comerciants per evitar errors i fer operacions amb èxit..

2. Comerciants que no confien en les seves operacions. Hi ha molts riscos relacionats amb el comerç i, sense confiança, és possible que els comerciants mai no facin immersió.

De vegades, la gent només necessita confiar en els seus instints, que és el que pot ensenyar el comerç a la zona.

Els comerciants poden trobar que quan cometen un error si haguessin seguit els seus instints inicials, ho poguessin haver evitat. En canvi, es van sentir ansiosos i van decidir contra els seus instints originals, que els van perdre diners.

3. Comerciants que perden més del que guanyen. Aquest llibre els pot ajudar a avaluar els possibles motius pels quals això passa.

Amb això, poden pensar en la seva pròpia mentalitat i, amb sort, identificar les raons psicològiques que els fan cometre errors. Més important encara, intenteu trobar solucions a aquests problemes.

On es queda curt el comerç a la zona?

Una cosa clau que cal recordar sobre el comerç a la zona és que se centra en la psicologia dels comerciants, que és una part de l’aprenentatge del comerç.

Encara heu d’aprendre els fonaments tècnics i el funcionament real del mercat. Sense ells, no sabreu què feu. La confiança en les vostres operacions complementa els comerciants, no us converteix en comerciants.

En cert sentit, tot i que aquest és definitivament un llibre que heu de llegir, no hauria de ser la vostra primera lectura. Idealment, primer us heu de centrar a llegir alguna cosa més tècnica.

Dit això, el vessant tècnic poques vegades canvia. Un cop ho hàgiu après, podeu estar segur que el coneixeu.

La nostra personalitat, però, pot ser més complicada d’entendre, ja que tothom és diferent. Molts de nosaltres no ens coneixem tan bé, o almenys, no tan bé com creiem.

Pot ser difícil aïllar conductes destructives això pot afectar negativament les vostres operacions. Sovint necessitem algú que ens ajudi a orientar-nos en la direcció correcta.

Aleshores, es pot complicar encara més quan comenceu a intentar canviar el vostre comportament, que per a alguns pot trigar anys o fins i tot tota la vida.

Per obtenir més informació sobre les estratègies i tècniques comercials, consulteu els nostres articles o poseu-vos en contacte amb el nostre equip experimentat.

Si us ha agradat llegir aquest article de Educació comercial, Si us plau, doneu-li un m’agrada i compartiu-lo amb qualsevol altra persona que creieu que també pot ser del vostre interès.

Mestreu la psicologia comercial amb aquest curs gratuït de comerç de divises

dominar la psicologia comercial amb educació comercial

Tot i que podríeu gastar 42,50 dòlars en una versió de tapa dura o 17,99 dòlars en una versió Kindle d’aquest llibre, subscriure-us al nostre curs gratuït de negociació de divises, The Ultimate Guide To Forex Trading, podria ser una opció d’inversió molt més intel·ligent.

Normalment us costaria 2.500 lliures esterlines, però podeu aconseguir-ho de franc.

Aprendràs el següent:

 • Fundació en el comerç de divises
 • Mecànica del comerç de divises
 • Anàlisi avançada a Forex
 • Estratègies avançades de negociació de divises

El nostre curs també s’ha dissenyat pensant en la flexibilitat pots estudiar quan vulguis on vulguis.

Podeu fer-ho tot en línia amb materials de lectura com PDF, vídeos en línia i concursos o ens podeu visitar a la nostra oficina de Londres.

Si el vostre curs és tan bo, per què és gratuït?

Una bona pregunta i la resposta és bastant senzilla; els nostres corredors socis ho estan pagant.

Ho paguen perquè saben que els comerciants educats duren més que els inexperts. Els comerciants sense experiència tenen un risc més gran de perdre diners i deixar de fumar aviat.

Per altra banda, els comerciants educats són més propensos a tenir èxit i a continuar negociant amb el seu corredor.

Per tant, per a ells es tracta d’obtenir comerciants a llarg termini. Millor per a tu, millor per a ells.

Obteniu més informació sobre la Guia definitiva per al comerç de divises aquí. Registra’t avui mateix i aconsegueix-ho senyals forex gratuïtes també!

Fonts:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map