Introducció: quins són els elements bàsics de la criptomoneda?

Si esteu pensant en entrar a la criptomoneda, si heu invertit recentment o si fa poc temps teniu una memòria excel·lent, és possible que recordeu la sensació de confusió, desconcert i desconcert aclaparadors que es van produir. És possible que us hagi passat pel cap un pensament en la línia que “la criptografia juga amb la naturalesa críptica de les finances digitals”. Si ho va fer, i els vostres pensaments es van enfosquir i es van fracassar quan es va intentar enfrontar-se a la barreja de tecnologia, finances i manca d’entesa, no esteu sols.

La immersió a la foscor profunda de Bitcoin, blockchain i banca sense govern pot semblar bastant aclaparadora si no es té el vestit salvavides adequat per ajudar-se a submergir-se. O pitjor encara, l’armilla salvavides equivocada en forma de “suport” de persones a les quals els agrada pensar que entenen quan no tenen ni idea de quina diferència hi ha entre una forquilla criptogràfica i els coberts de la taula de menjador..

Els recursos en línia són sens dubte útils, però si no teniu coneixements bàsics sobre els conceptes bàsics, per intentar comprendre els termes tecnològics, Layman també podria fer la maleta i tornar a casa deixant la cartera de paper.

Però si Layman s’hagués fet les maletes, no tindríem el complex matrimoni d’il·lusió innovadora que comporta la criptomoneda. (O potser estic pensant en Satoshi Nakamoto, però, com que no sabem el nom del creador de Bitcoin, podríem conjecturar que passa per Layman i que tindrà diners precisos).

Satoshi Nakamoto i la seva enigmàtica presència ens van portar Bitcoin i ens van conduir pel forat del conill de la criptomoneda.

És l’adopció, és el que està passant al mercat, és la tecnologia, la política i les finances, tot embolicat en un complex paquet d’innovació que podem optar per perseguir o renunciar.

Si prenem el preu de Bitcoin com a exemple: ha augmentat i baixat més vegades que un nen de cinc anys que aprèn a anar amb bicicleta, però en els nivells baixadors, l’únic que ha anat augmentant constantment és l’interès de la gent en ell. I aquesta constant ha de ser per una raó. El concepte de diners descentralitzats, una moneda sense governs ni impostos ni taxes ocultes, ha suscitat un interès que s’ha convertit en una indústria rugent..

Si mirem les estadístiques, la criptomoneda ha rebut més atenció en l’últim any que Oprah Winfrey. Les ofertes inicials de monedes, una forma en què les empreses de criptomoneda poden recaptar fons similars a les de les ofertes públiques, han acumulat una friolera de 5.600 milions de dòlars. Es tracta de milers de milions invertits en projectes basats en una idea que no té ni una dècada.

No només hi ha interès, també hi ha optimisme. Google Trends mostra que preguntar “què és Bitcoin” està molt més investigat a tot el món que la pregunta “Bitcoin fallarà”?.

Els interessos s’han despertat i els comptes bancaris no són l’únic que ho demostra.

Tant si es tracta d’una bombolla (com molts l’han anomenat) com una aposta o una estafa directa, ja és aquí i és un tema candent i només per aquest motiu pot valer la pena conèixer una mica la innovació que s’està convertint en alguna cosa més que una ondulació a l’estany, però una nova onada de potencial.

Què feu, doncs, si esteu novament interessat i no en sabeu res?

Per experiència, qualsevol persona nova pot dir-vos que és com construir amb blocs; és un procés. S’aprèn una cosa, amb els mals de cap i les victòries i després s’aprèn més. Hi ha tantes facetes en la criptomoneda que seria impossible esbossar-les en un tros de paper blanc. Però, amb cada nou aspecte, apareix una nova oportunitat.

Oportunitats com ensopegar amb el “nou artista de rap favorit” de més de dues persones o obrir-se amb les ridícules quantitats de diners que queden sense resoldre en un trencaclosques artístic inspirat en criptocurrency..

Us recorrerem els que creiem que són els tres fonaments bàsics més importants de la criptomoneda.

Bloc bàsic número u: converses sobre diners:

La criptomoneda està centrada en els diners. Es tracta de finances i està en el mateix títol. La criptomoneda s’ha anomenat el següent pas en l’evolució dels diners i, per sort, no cal que sigueu Warren Buffet per entendre-ho..

Al món modern, no hi ha monedes, ja siguin digitals o nacionals, que tinguin un veritable valor inherent. El valor està controlat per la facilitat amb què un comerciant acceptarà la moneda com a oferta per transaccionar. Bitcoin i la majoria de criptomonedes compleixen les propietats necessàries per funcionar com a diners, però amb l’avantatge afegit que ho fa millor que la majoria de les monedes tradicionals. Recolzat pel fet que es basa en la prova matemàtica com a fonament, la criptomoneda en tecnologia Blockchain ofereix la característica excepcional que és tendra sense el mal de cap de la banca.

El que ens porta a …

Bloc bàsic número dos: qüestions tecnològiques:

La criptomoneda funciona amb la tecnologia avançada que és la cadena de blocs.

Cervell bloquejat?

No. Blockchain. És una base de dades existent a molts equips compartida entre molts usuaris alhora. A mesura que s’afegeixen nous conjunts de registres o ‘blocs’ a la base de dades, aquesta va creixent. Tots els blocs nous enllacen amb el bloc anterior, formant una cadena. Quan es parla que la criptomoneda està “descentralitzada” significa que la base de dades no està controlada per un organisme singular, un banc central o un govern. En lloc d’una entitat que gestioni la cadena, tothom que participa a la xarxa rep una còpia de tota la base de dades. Cada nou bloc s’afegeix al llibre major mitjançant un procés irreversible i es construeix sobre blocs antics, que es conserven per sempre. Això fa que la cadena sigui impossible de manipular i falsificar documents, les transaccions falses i altra informació inventada no tenen possibilitat d’infiltrar-se en els blocs..

Però si tothom en té una còpia, tothom té accés als meus fons? Bona pregunta! I per sort no. Tots els blocs estan xifrats en un patró informatitzat únic, de manera que tot i que tothom té accés a tota la “informació”, és tan complex que seria impossible intentar descodificar la base de dades. En canvi, cada usuari que afegeix un registre nou a una cadena concreta té la seva pròpia clau criptogràfica única. Si la clau us queda privada, ningú més no té l’oportunitat de manipular cap de les vostres transaccions.

Això ens deixa amb un procés independent (descentralitzat) transparent (tothom té accés als registres) i segur (només vosaltres teniu accés als vostres fons). Els avantatges d’això són flagrants. Té un risc reduït, una fiabilitat segura de les dades i les transaccions ocultes són tan clares com el dia. Sembla una idea que tothom hauria de llançar-se a bord.

Però no totes les parts estan d’acord i, per tant, trobem els problemes de …

Bloc constructiu número tres – Política:

A part dels preus de la criptomoneda, aquest és un dels aspectes més volàtils de les monedes digitals.

Als nacionals els encanta o ho odia o no poden decidir a quin costat de la tanca volen seure. Les notícies sobre governs de països que adopten la criptomoneda com a llei o que en prohibeixen l’ús legal són habituals. És una idea nova i els usos (o abusos) encara no estan clars, de manera que només té sentit que les autoritats no estiguin preparades per acceptar tot el blockchain. Encara té més sentit que els bancs estiguin descontents amb la noció de diners descentralitzats legals.

Aquesta és una part de la criptomoneda que canvia constantment independentment d’on es trobi. Quan els preus de les criptomonedes comencin a estabilitzar-se, podem veure que aquest aspecte és el mateix. De moment, però, només podem arriscar-nos a suposar com podrien actuar els governs nacionals.

Una cosa de la qual podem estar segurs, però, és que …

Bloc constructiu número quatre: la vostra elecció

… depèn completament de vosaltres.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map