Què és Ripple i XRP

Ripple: Ripple Trescat Pàgrotocol és un sistema de liquidació en temps real dissenyat per ser utilitzat pels bancs per al canvi de divises, remeses i liquidacions brutes. La idea és substituir sistemes antics com RÀPID – que va ser desenvolupat el 1972 i utilitzat per la majoria dels bancs actualment. El protocol Ripple ofereix avantatges significatius tant en la velocitat de la transferència com en el seguiment de la transferència. Ripple utilitza tecnologia de llibres distribuïts, similar a Bitcoin. En comparació amb Bitcoin, és més ràpid i barat enviar-lo a la xarxa ondulada. No obstant això, hi ha un compromís significatiu que és la manca de descentralització. La xarxa Ripple està tancada i cap usuari no pot unir-lo, és a dir, hi ha una gran quantitat de centralització.

x Liquidació actual entre bancs

XRP – La criptomoneda XRP es confon habitualment amb el Ripple Protocol (també anomenat Ripple) emès per Ripple Labs. El XRP és un testimoni emès que utilitza la xarxa Ripple: es pot enviar molt ràpidament i amb taxes baixes. Tanmateix, cal assenyalar que el fitxer XRP és no requerit perquè la xarxa funcioni ni es requereix que els bancs l’utilitzin si opten per adoptar Ripple. De fet, la comunicació xCurrent entre bancs no utilitza XRP.

Logotip Ripple

Ripple Currency (XRP) contra el Ripple Protocol

Comenceu, doncs, amb un de confús. Per tant, he de fer una distinció entre Ripple, el protocol de transaccions (que s’utilitza entre bancs i altres empreses) i la moneda emesa per Ripple, XRP. Quan veieu que Ripple obté guanys, en realitat és el XRP, la moneda que emet Ripple. I això és realment diferent del protocol de xarxa o del protocol Ripple. Tots dos comparteixen el mateix nom i estic segur que això ha confós definitivament molts inversors.

Ripple Protocol

Comencem, doncs, amb la xarxa de transaccions coneguda com a Ripple. Per tant, el protocol Ripple es basa en una tecnologia similar a blockchain però que no és del tot la mateixa. No requereix cap mineria i es basa en una xarxa de consens en lloc de ser orientada al consumidor, que és el que és Bitcoin. Bàsicament, és per a la persona quotidiana.

Ripple és utilitzat exclusivament per grans institucions com els bancs. La idea completa de Ripple és permetre als bancs transferir qualsevol tipus d’actiu, ja sigui divisa, dòlars, euros, or o qualsevol altre actiu, com ara els mitjans aeris. Podeu transferir això entre altres institucions de manera instantània. Això rivalitza amb sistemes com el ràpid. Així que si alguna vegada heu comprat Bitcoin amb transferència bancària, sabreu el dolorós que és. Heu de posar-vos en contacte amb el vostre banc i enviar la transacció a un compte de codi bancari ràpid; això pot trigar fins a dos o tres dies i hi ha moltes comissions de transacció per al remitent i el receptor. Ripple vol revolucionar-ho proporcionant transaccions quasi instantànies i subsegundes a institucions com els bancs. Ja han estat adoptats per uns quants grans bancs i

XRP: moneda de la xarxa Ripple (xRapid)

Així que ara que he explicat què és el protocol de transaccions Ripple, passem a Ripple XRP. XRP és realment emès per Ripple Labs i és una forma de criptomoneda que es pot intercanviar i que no s’explota. Així doncs, hi ha un nombre finit d’ondulacions i aquesta quantitat l’emet realment l’empresa darrere de Ripple anomenada Ripple Labs. 

XRP per si sol no té cap valor o actiu relacionat subjacent, per exemple. No està lligat a USD ni a or. Més aviat, es pot utilitzar per actuar com a moneda intermèdia a les institucions. Té un gran avantatge en què els costos de transacció són molt i molt baixos (a diferència de Bitcoin, que ara arriba a 1,5 USD en comissions de transacció).

xCurrent no utilitza XRP

Ripple Labs ha desenvolupat dues tecnologies diferents destinades a resoldre la transferència de valor entre les nacions. és una tecnologia empresarial dirigida a bancs que permet la transferència instantània de valor. Aquesta tecnologia no utilitza la moneda XRP, sinó que és un llibre major per a la transferència de valor en la moneda que vulgui escollir el banc. 

El XRP està centralitzat

Les transaccions XRP es poden confirmar molt ràpidament a causa del poc nombre de fitxers validador nodes de la xarxa. La xarxa XRP no és un consens obert, de manera que només un petit nombre de validadors (~ 30 validadors) cal comunicar una transacció abans de considerar-la “confirmada”. Els defensors de XRP l’elogien per confirmar els sub 1 segon, mentre que els opositors assenyalen l’arquitectura centralitzada i la manca de resistència a la censura. Les transaccions XRP es poden revertir i es poden congelar els comptes, de manera similar a com es poden congelar els comptes bancaris tradicionals.

Preocupacions sobre Ripple

Per tant, XRP actualment només s’emet a menys del 40% del total. La quantitat restant (menys el 20% retingut pels creadors de Ripple) és a càrrec de Ripple Labs per distribuir-la quan vulgui i com vulguin. Això és realment interessant perquè, a diferència de moltes monedes descentralitzades, Ripple Labs té un paper important en la distribució de XRP. Ripple Labs és en realitat una empresa i això és molt diferent de Bitcoin, on Bitcoin està totalment descentralitzat i no té una autoritat de control central. Ripple Labs està registrat a molts països i es pot demandar i mantenir sota custòdia policial. Això torna a ser molt diferent de la resta de tecnologies.

Per tant, és una mica d’informació sobre el protocol Ripple i l’XRP. Estic segur que això pot resultar una mica confús per a algunes persones i, atès que la tecnologia i la moneda comparteixen el mateix nom, es podria malentendre. Espero que això us aclareixi una mica sobre què és el protocol Ripple i què és XRP.

Podeu comprar Ripple (XRP) a Binance: https://www.binance.com/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map