Tot el que heu de saber abans d’invertir en criptomoneda

Les criptomonedes han estat grans novetats en els darrers anys, amb monedes digitals com Bitcoin arribant als titulars després d’uns inesperats i una mica volàtils caigudes i pujades de valor. És possible que la criptomoneda us hagi cridat l’atenció durant aquesta atenció mediàtica i potser esteu pensant a invertir. No sabeu per on començar? Llegiu aquest article sobre Trading Education per obtenir informació essencial sobre com afegir criptomoneda a la vostra pròpia cartera d’inversions.

Què és la criptomoneda?

què és la criptomoneda

La criptomoneda és un moneda digital, que són diners que no existeixen en cap forma física. Des de la creació del primer Altcoin digital a finals de la dècada de 2000, Bitcoin, les criptomonedes tradicionalment han atret criptògrafs com a inversors, amb el seu coneixement intern de la tecnologia blockchain. Més recentment, però, han ofert una alternativa per a molts altres inversors principals, amb l’avantatge afegit de ser independents de la regulació governamental: un gran atractiu, especialment per als inversors de països amb economies incertes. El valor de les criptomonedes depèn completament de quant es venen, que durant la dècada des que es van fer disponibles per primera vegada ha passat de ser absolutament inútil, fins al que Bridget Casey va descriure el gener del 2018 com ˜bastant ‘que equival a diversos milers en el cas de Bitcoin.

La gent també llegeix: Una mirada històrica al preu de Bitcoin: 2009-2020

On puc comprar criptomoneda?

Ser una forma digital de moneda, La inversió Altcoin només està disponible a través d’intercanvis especialitzats en criptomonedes. Un dels més populars a tot el món és Coinbase, que ofereix una plataforma a través de la qual es pot comprar, vendre i fer un seguiment de les inversions. Les divises Altcoin més conegudes són Bitcoin, Ethereum i Litecoin, i han estat els titulars dels mitjans de comunicació en diverses ocasions en els darrers anys. És important tenir en compte que hi ha molts altres monedes disponibles i que val la pena fer una petita investigació abans de comprar, però recordeu sempre que, com menys coneguda sigui la moneda, major serà el risc de comprar-la.

Hauria d’invertir en criptomoneda?

hauria d’invertir en criptomoneda

La decisió d’invertir en criptomoneda és totalment vostra i depèn de les vostres opinions sobre el futur dels diners digitals. No es pot negar això Altcoins ha vist un augment massiu de valor en els darrers anys, però no és necessàriament un fet que aquest creixement continuï. Es desconeix el futur de les monedes digitals, per la qual cosa és just dir que els plans d’inversió a llarg termini comporten un gran element de risc.

La manca de regulació governamental de la criptomoneda atrau molts inversors, de vegades perquè busquen una certa seguretat financera lluny d’una inestable economia nacional i una inestabilitat política. Xipre va experimentar un gran augment de la inversió en criptomonedes després de la seva crisi financera el 2013, per exemple, quan els inversors van perdre la confiança en els bancs tradicionals. Tanmateix, aquesta manca de regulació governamental també atrau l’activitat subterrània i cal assenyalar que aquest tipus d’activitat pot afegir a la volatilitat de les criptomonedes i augmentar els riscos associats a la inversió a llarg termini. A més, heu de tenir en compte que és necessària una educació suficient sobre el comerç de criptomonedes abans de ser seriós.

Alguns suggereixen els experts financers aquesta moneda digital acabarà substituint la moneda tradicional i, per descomptat, ningú de nosaltres sap si això és cert. Si això passés, els governs haurien d’implicar-se i, tot i que el futur de les monedes digitals es tornaria més estable en un sentit, això canviaria l’ús i el valor de les criptomonedes més enllà del reconeixement. Per tant, fins i tot si creieu que això és cert, no nega el risc a llarg termini a l’hora de decidir si afegiu criptomonedes a la vostra cartera financera..

També us pot agradar: Intercanvi de criptomonedes o corredor de CFD? Quin és millor?

Quant he d’invertir en criptomoneda?

quant invertir en criptomoneda


Com passa amb qualsevol inversió, el vell refrany és veritat sobre no posar tots els ous en una cistella i és prudent recordar-ho si es tracta d’una inversió digital. La criptomoneda ha fet grans novetats a la dècada des del llançament de Bitcoin, i ofereix una mica diferent de la moneda tradicional, cosa que la converteix en una addició potencialment emocionant i divertida a la cartera d’inversions. És cert que el futur a llarg termini de la criptomoneda és incert, però les inversions arriscades poden augmentar i baixar, i si esteu disposat a assumir un risc d’inversió informat, al final podria donar els seus fruits..

Bridget Casey ofereix consells sòlids al seu article sobre Money after Graduation: "No col·loqueu mai més del 3% de la vostra cartera d’inversions en una sola inversió."

Per descomptat, depèn de la vostra atenció a seguir aquestes directrius, però qualsevol inversor estaria d’acord que no és aconsellable posar en risc la seguretat de totes les vostres finances a llarg termini. És possible que tingui la pena tenir un percentatge de les vostres inversions en criptomonedes perquè no us ho perdeu, però, com passa amb qualsevol inversió, només compreu el que us podeu permetre perdre.

Quins avantatges té la inversió en criptomoneda?

avantatges de la inversió en criptomoneda

Hi ha una sèrie d’avantatges de la inversió en criptomoneda, que us poden ajudar a prendre la decisió d’invertir.

1. Les criptomonedes ofereixen protecció contra la inestabilitat política i econòmica

La criptomoneda registra regularment creixements de valor a causa de l’augment de les inversions en països que experimenten turbulències financeres i polítiques. La raó d’això és que els inversors d’aquests països, com els de Xipre durant la seva crisi financera el 2013, perden confiança en la banca tradicional controlada pel govern. Busquen un lloc on col·locar les seves inversions separades d’aquesta inestabilitat econòmica i que mantinguin els seus diners segurs i, cada vegada més, recorrin a les criptomonedes per mantenir la seva riquesa lluny del control governamental..

Vegeu també: Usos alternatius de la cadena de blocs: quines indústries es poden beneficiar d’utilitzar-la?

2. Les criptomonedes ofereixen protecció contra l’anonimat i el frau

Les criptomonedes es xifren, de manera que totes les transaccions no es poden rastrejar i ser anònimes. Això és molt atractiu per a molts inversors que desitgen mantenir privada la seva informació de riquesa personal. Això també significa que les criptomonedes estan protegides contra el frau, ja que la informació personal no està disponible i les monedes no es poden copiar ni falsificar.

3. Les criptomonedes ofereixen una oportunitat d’inversió global

Invertir en criptomoneda és una oportunitat global. Ni un sol govern regula la inversió d’Altcoin i això significa que qualsevol persona i qualsevol lloc pot invertir. Tot el que necessiteu són fons per comprar la vostra criptomoneda i una connexió a Internet.

Quins són els desavantatges de la inversió en criptomoneda?

desavantatges de la inversió en criptomoneda

Com a inversor, també heu d’assegurar-vos que sou conscients dels desavantatges i riscos que comporta una inversió en criptomonedes.

1. El valor de la criptomoneda és volàtil

Les criptomonedes experimenten el que de vegades tenen pics i caigudes de valor molt grans, i el seu valor pot influir molt ràpidament en esdeveniments financers o mediàtics. En general, el seu valor ha experimentat un enorme creixement durant els darrers anys, però durant aquest temps també hi ha hagut grans caigudes de valor que espantarien l’inversor més experimentat..

2. Les criptomonedes són vulnerables al robatori i a la pèrdua accidental

Les monedes digitals són vulnerables de la mateixa manera que qualsevol altra mercaderia digital i, al llarg dels anys, l’error de l’usuari i els pirates informàtics han contribuït a la pèrdua de criptomoneda que després no es pot recuperar. Igualment, pot ser un problema si us preneu la vostra pròpia seguretat de criptomonedes massa seriosament. No és desconegut que els inversors es tanquin als seus comptes en línia i, de nou, una vegada que es perdin Altcoins, no es poden recuperar..

No us ho perdeu: les principals criptomonedes i els seus desafiaments

3. La criptomoneda no és una forma de moneda gastable que s’accepta habitualment

Què faràs amb la teva criptomoneda un cop l’hagis comprat? La moneda segons la seva definició s’hauria d’acceptar com a pagament de béns o serveis, però encara hi ha pocs llocs on es puguin gastar criptomonedes. Això suposa un desactivament per a alguns inversors. També significa que els inversors en criptomonedes tenen tendència a acumular els seus actius, cosa que pot posar en risc el valor a llarg termini de les criptomonedes..

4. La criptomoneda s’utilitza en moltes activitats subterrànies

L’anonimat de la inversió en criptomonedes fa que sigui inevitablement atractiu per als inversors subterranis implicats en activitats il·lícites i il·lícites com ara comerços de drogues i sexe i activitats terroristes. Invertir en criptomoneda no significa que la vostra pròpia inversió sigui il·legal de cap manera, però els inversors haurien de ser conscients d’aquesta activitat del mercat negre perquè puguin fer el seu propi judici moral sobre si invertir..

5. La criptomoneda té un cost ambiental

La criptomoneda en general, i el bitcoin, en particular, requereixen molta energia. Els inversors amb consciència ambiental haurien d’investigar sobre l’ús d’energia, la contaminació i la sostenibilitat a llarg termini del medi ambient.

He pesat els pros i els contres i estic disposat a invertir. Què faig després??

avantatges i inconvenients d’invertir en criptomoneda

Per tant, heu decidit que voldríeu invertir part de la vostra riquesa en criptomonedes. En fer-ho, us unireu a molts altres inversors que han decidit que és probable que la il·lusió per invertir en monedes modernes derivades de blockchain valgui la incertesa del seu futur a llarg termini..

Hi ha una gran quantitat d’informació en línia sobre criptomonedes i sobre com començar a afegir-les a la vostra cartera d’inversions. Una de les maneres més fàcils de començar és visitar un intercanvi en línia com Coinbase, on podeu prendre decisions informades sobre quan i quant comprar o vendre, i que també us ajudaran a gestionar la vostra inversió a mesura que avanceu..

Com a alternativa, obrint un compte a un dels nostres corredors de socis en línia, podeu unir-vos a especuladors en el comerç o apostar per criptomonedes. Això us permet especular sobre el valor dels altcoins sense prendre possessió d’ells i té el potencial de guanys majors i pèrdues..

Amb tants inversors que s’uneixen a la criptomoneda, almenys sembla que el futur a curt termini estarà segur. Feu la vostra investigació, pondereu els vostres riscos i només gasteu el que us pugueu permetre perdre. I recordeu que el risc no significa necessàriament la pèrdua, ja que la vostra inversió podria donar els seus fruits!

Si us ha agradat llegir aquest article de Trading Education, doneu-li un like i compartiu-lo amb qualsevol altra persona que creieu que també pot ser del vostre interès.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map