OneCoin: la major estafa en curs de criptomonedes en curs

OneCoin: la major estafa de criptomonedes de la història

OneCoin és alguna cosa més que una simple estafa de criptomonedes. Això s’ha comparat un culte a causa dels seus seguidors forts però poc informats i quasi religiosos.

L’estafa de OnceCoin és tan enorme que ha provocat aproximadament 4.000 milions d’euros, 100 milions d’euros només del Regne Unit, amb persones de tot el món atrapades per l’estafa.

OneCoin va afirmar ser un Bitcoin assassí i es convertiria en la criptomoneda número u a tot el món.

La veritat és OneCoin mai no he tingut una cadena de blocs i funcionava com un esquema piramidal. D’alguna manera, malgrat totes les denúncies contra ells, continuen operant avui en dia.

En aquest article, explicarem exactament com OneCoin és la major estafa de Cryptocurrency mai, com funciona, la investigació de l’FBI i què podem aprendre de tota la situació.

Voleu aprendre a negociar criptomonedes com a professionals? Agafeu el nostre curs de criptomoneda!

Com funciona l’estafa OneCoin?

estafa onecoin

Des del primer moment, OneCoin no volia gent amb coneixements tècnics. Només s’adrecen a persones poc educades en criptomoneda i tecnologia en general.

Van utilitzar la terminologia de criptomonedes reals per semblar genuïnes, reciclant idees similars.

Per exemple, van prometre bancaritzar els no bancaris i democratitzar els diners, argumentant que la gent podrà utilitzar OneCoin al seu telèfon si té connexió a Internet.

OneCoin va créixer en popularitat ràpidament, utilitzant en gran mesura les xarxes socials per dirigir-se al gran públic internacional.

Van afirmar tenir-ne més dos milions d’usuaris el 2016, que van dir que era més que qualsevol altra moneda criptogràfica. El 2017 aquesta xifra suposadament arribaria als 3 milions.

Gran part del que OneCoin va dir als seus seguidors eren veritats i mentides retorçades.

El 2016, OneCoin va afirmar tenir una capitalització borsària de 4.500 milions de dòlars, just a sota de Bitcoin.

I en el mateix esdeveniment va afirmar que per a la meva un Bitcoin trigaria un any, cosa que és completament falsa.

A més d’això, també van dir que gairebé no hi ha comerciants que acceptin Bitcoin, cosa que de nou és un gir a la veritat.

Material plagiat i mineria falsa

OneCoin va guanyar els seus diners venent els seus paquets educatius plagiats que venia amb el que anomenaven “fitxes de mineria”.

Van afirmar que cal posar-los en un sistema de mineria i després obtenir OneCoin.

Es creu que els materials educatius només hi eren per dir que no ho feu mitjançant fitxes o fins i tot OneCoin. En canvi, esteu comprant educació a una empresa educativa.

Curiosament, la paraula OneCoin no apareix a cap dels seus paquets educatius.

Tot i que és molt probable que ningú estigui interessat en els paquets educatius, només volien OneCoin.

Avui, OneCoin encara publica a YouTube. Són molt actius en intentar desmentir que siguin una estafa, sovint utilitzen robots per votar negativament els vídeos que els mostren amb una llum negativa..

Alguns fins i tot s’han referit a les seves accions com a guerra cibernètica.

Sense cadena de blocs

Potser la pitjor part de l’estafa de OneCoin va ser que la mineria era falsa. Les ‘fitxes mineres’ no valen res.

Tot i que OneCoin va afirmar haver extret la primera moneda el 2015, ara se sap que OneCoin ni tan sols va tenir una cadena de blocs començar amb.

Van utilitzar una empresa de reclutament japonesa per intentar contractar algú per construir una cadena de blocs mentre alhora mentien als seus usuaris que acabaven de llançar una nova cadena de blocs.

Es diu als nous miners que han d’esperar de tres a sis mesos abans d’extreure les seves monedes.

OneCoin ja estava suposadament complint transaccions sense l’ús d’una cadena de blocs.

Fins i tot si en rebessin una, totes les transaccions realitzades en el passat no s’inclourien i les exposarien com a fraus.

Com que no tenien una cadena de blocs, sí és probable que funcioni OneCoin mitjançant una base de dades centralitzada.

Finalment, van revelar que utilitzen Base de dades SQL, un tipus de base de dades que no pot operar amb una cadena de blocs.

Això és problemàtic perquè si poseu alguna cosa en una base de dades centralitzada, es pot canviar.

Amb blockchain, els canvis són impossibles perquè estan descentralitzats i es distribueixen per tota la xarxa.

Això significa que OneCoin pot fer el que vulgui, inclòs canviar el preu de la criptomoneda i, potencialment, eliminar les transaccions o fins i tot censurar les persones.

El paquet més baix ofert per OneCoin és de 110 € i els preus van arribar fins als 228.000 €, el seu paquet més gran.

Enlloc on canviar OneCoin

estafa d’intercanvi onecoin

Una altra llum intermitent que OneCoin és una estafa és que Una vida és l’únic lloc on comprar OneCoin. No hi ha cap altre lloc on comprar, utilitzar-los o canviar OneCoin.

OneCoin va afirmar que creava un intercanvi. Tot i això, van continuar reculant la data en què s’obrirà. Probablement mai no s’obrirà.

L’únic lloc conegut que sembla acceptar OneCoin és DealShaker.

La plataforma DealShaker és on les persones poden posar béns i serveis i canviar-los per OneCoin o una combinació de OneCoin i euros.

Sembla que DealShaker pot ser un negoci fals per demostrar que tenen comerç amb OneCoin.

Amb altres criptomonedes, la gent pot comprar i vendre en borses públiques per fiat, aquestes opcions no estaven disponibles per a OneCoin.

Esquema piramidal

L’estructura organitzativa de OneCoin reflecteix el d’un esquema piramidal on tothom paga a la persona de dalt.

Hi ha dues parts de l’empresa, el propi OneCoin que s’ocupa de l’allotjament i la comercialització de la plataforma, i després hi ha els afiliats que fan que la gent faci una comissió..

Els promotors locals organitzen reunions, difonen l’estafa OneCoin a la seva regió, com a ambaixadors.

Alguns d’aquests promotors locals van guanyar molts diners i van creure sincerament que no era una estafa.

OneCoin va créixer molt a Àsia, especialment a la Xina, va fer una gira per Àfrica i fins i tot va obrir oficines a Dubai.

Els membres formaven part de la xarxa OneLife i parlaven de com canviar el món. Fins i tot tenien un rètol de mà format per un cercle i un.

Realitzaven seminaris dia i nit cada dia de fins a una hora i mitja, organitzats per persones molt optimistes i apassionades..

Aquests és probable que els seminaris web no estiguessin dissenyats per educar, sinó per convertir nous seguidors.

El que segueix OneCoin és tan enorme que fins i tot la gent en va escriure cançons i va celebrar concursos de bellesa. Al cap de dos anys, les reunions de OneCoin empaquetaven escenaris, fins i tot el Wembley Arena de Londres.

Qui és la doctora Ruja Ignatova?

Ruja Ignatova, onecoin

La doctora Ruja Ignatova va llançar l’estafa OneCoin el 2014.

Es va dir a si mateixa com a “cryptoqueen” i va aparèixer a la portada de prestigioses revistes empresarials com Forbes Bulgaria (tot i que s’ha revelat que es pagava).

Suposadament, Ruja domina diversos idiomes i se suposa que va fer falsificacions afirmant tenir possiblement dos doctorats, incloent titulacions de la Universitat d’Oxford i un doctorat en dret.

Va argumentar que el sistema bancari era antic i es feia ressò de moltes de les mateixes creences que moltes persones de la comunitat de criptomonedes representen.

A Ruja li agradava comparar OneCoin amb Bitcoin i fer que OneCoin tingués més èxit.

Detencions de l’FBI

A finals del 2017, Ruja va desaparèixer com una de les dones més riques d’Europa després de no presentar-se a un esdeveniment OneCoin a Lisboa, Portugal. Ningú no sap per què.

Va ser vista per última vegada en públic al seu iot a Sozopol, a la costa búlgara del mar Negre.

Se sap que Ruja va volar a Atenes des de Sofia. Alguns creuen que potser se li va informar que l’FBI la perseguia.

Però és molt possible que Ruja fins i tot podria estar mort o segrestats.

Ella figura a la llista de persones buscades per l’FBI i va ser acusada formalment in absentia perquè les autoritats nord-americanes declaressin que OneCoin era un frau..

Konstantin Ignatov

Després de la desaparició de Ruja, Konstantin Ignatov, el germà de Ruja (assistent personal i de vegades considerat el seu guardaespatlles) es va fer càrrec de OneCoin.

Tanmateix, a partir d’avui, Konstantin és a la presó de Nova York a l’espera del judici.

Sembla que el FBI vol donar molta culpa de les accions de l’empresa a Konstantin, ja que no poden trobar a Ruja.

Dit això, KonstantinEls advocats semblen suggerir que es faran ximples i intentar fer culpa a Ruja, que encara falta.

Konstantin va ser atrapat a l’aeroport de Los Angeles esperant tornar cap a Bulgària després d’assistir a les reunions de OneCoin.

També s’han detingut dos individus més als EUA; Mark Scott i Sebastian Greenwood que supervisava el màrqueting.

Es creu que una d’aquestes persones pot haver blanquejat diners mitjançant OneCoin. A més, abans de OneCoin, Ruja i Sebastian també van treballar en una altra estafa.

De manera lenta però segura, un llaç es va lligant al voltant de les persones que participen a OneCoin amb algunes entitats i comptes bancaris de tot el món que tanquen.

malgrat això, la gent encara treballa OneCoinA Sofia, Bulgària.

El fet que la gent hagi de pagar en moneda social per obtenir OneCoin, no amb altres criptomonedes, significa que hauria de ser teòricament fàcil rastrejar els pagaments.

Tot i això, és difícil que les víctimes de OneCoin els atacin perquè van pagar molts despatxos d’advocats per confirmar que els seus materials eren educatius..

Això no només els va donar suport legal, sinó que també va significar que molts despatxos d’advocats no eren capaços de representar a persones que s’oposaven a OneCoin.

Els advocats no poden anar contra els seus clients remunerats. Això s’anomena antiguitat.

Què podem aprendre de l’estafa OneCoin??

què aprendre de la frau onecoin

Algunes persones creuen que mai no podran desfer-se de OneCoin. Una part del motiu és que és tan global.

Malauradament, és més fàcil estafar persones que convèncer-les que han estat estafades.

Això ha passat amb moltes de les víctimes de OneCoin que han estat rentades al cervell pensant que aquelles que ataquen OneCoin són “odiadors”..

No volen creure que sigui una estafa perquè han invertit tants diners en OneCoin.

Per combatre les estafes com OneCoin, la gent ha d’estar millor educada en criptomoneda.

Si la gent entengués el funcionament de les cadenes de blocs, podrien detectar que OneCoin era una estafa immediatament perquè no tenia cap cadena de blocs.

També cal conscienciar la gent sobre com detectar aquestes estafes. Concretament, com investigar afirmacions extravagants com les realitzades per OneCoin.

Per exemple, quan van afirmar el 2016 tenir el segon límit de mercat més gran després de Bitcoin, la gent hauria d’haver-ho comprovat.

Si ho fessin, haurien vist que no hi havia proves.

També us pot agradar: Estafes de criptomonedes: com detectar estafadors i mantenir-vos segurs

Punts clau

Si recordeu alguna cosa d’aquest article, feu-ne aquests punts clau.

  • OneCoin és la major estafa en curs de criptomoneda. Fins ara, han aconseguit estafar persones per aproximadament 4.000 milions d’euros.
  • No té una cadena de blocs. OneCoin va mentir sobre tenir una cadena de blocs i, en canvi, utilitza una base de dades SQL centralitzada.
  • La doctora Ruja Ignatova, fundadora de OneCoin, està desapareguda des del 2017. Des de llavors, tres persones, inclòs el germà de Ruja, han estat arrestades als EUA.
  • La gent ha d’estar més educada sobre les estafes de criptomonedes i sobre com evitar-les. La majoria de les persones que s’enamoren d’aquestes estafes no saben com funciona la criptomoneda.

Apreneu a operar amb el nostre curs de negociació de criptomonedes

Voleu obtenir més informació sobre altres criptomonedes i com intercanviar-les? A continuació, inscriviu-vos al nostre curs de negociació de criptomonedes!

Si us ha agradat llegir OneCoin: la més gran estafa de criptomonedes en curs Educació comercial, Si us plau, doneu-li un m’agrada i compartiu-lo amb qualsevol altra persona que creieu que també pot ser del vostre interès.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map