Guia per a principiants de negociació de criptomonedes

Guia per a principiants de negociació de criptomonedes

Tot el que heu de saber per començar a negociar criptomoneda

Ets un principiant complet i preguntes a la gloriosa Internet; “Què diables és la criptomoneda” i “com diable puc canviar la criptomoneda?”

Bé, heu arribat al lloc correcte.

Trading Education són experts en criptomoneda i en comerç i saben exactament com explicar el comerç de criptomonedes d’una manera que qualsevol novell pugui entendre.

En aquest article, ens posarem en el fons de què és la criptomoneda, com està canviant el món i com canviar la criptomoneda per a principiants..

Asseu-te bé i prepara’t per aprendre!

Guia per a principiants de negociació de criptomonedes

Criptomoneda definida

El primer que hauria d’explicar qualsevol guia per a principiants sobre el comerç de criptomonedes és què significa criptomoneda.

La paraula criptomoneda és un matrimoni de dues paraules: “criptografia”, que significa “criptografia” i “moneda”..

La part de la criptografia és perquè la criptomoneda està xifrada que el protegeix de ser piratejat, robat o manipulat.

Diferents bancs, governs i institucions han anomenat criptocurrency de diferents maneres, com ara moneda digital, moneda cibernètica i diners virtuals.

Aquests noms es basen en gran mesura en el funcionament de les criptomonedes en línia i no existeix físicament en el sentit que ho fa la moneda fiduciària (diners emesos pel govern).

Altres termes que fan servir les persones per referir-se a la criptomoneda inclouen “criptografia”, “testimoni” i “moneda”.


Podeu trobar una llista d’altres termes relacionats amb les criptomonedes aquí.

Com va començar la criptomoneda?

guia per a principiants

La primera criptomoneda que va existir va ser Bitcoin el 2009, al voltant de l’última recessió important.

Bitcoin va ser creat per una misteriosa figura (o figures) que es deia Satoshi Nakamoto.

Fins avui, ningú sap qui eren, desapareixent en algun moment del desembre del 2010, Nakamoto mai no va parlar d’ells mateixos.

Se suposa que Nakamoto tenia alguns antecedents en el moviment cypherpunk, una comunitat en línia que creia en utilitzar la criptografia per incitar al canvi polític..

Molta gent s’ha manifestat afirmant ser Satoshi Nakamoto o han estat rebutjats per altres, però encara no hi ha proves concretes d’alguna d’aquestes afirmacions.

Des de l’aparició de Bitcoin s’han creat més de 2.000 criptomonedes diferents. Alguns són clons de Bitcoin amb funcions o canvis afegits.

Aquestes altres criptomonedes que no són Bitcoin s’anomenen ‘altcoins. És molt probable que la majoria d’aquestes altres criptomonedes no tinguin èxit.

Un dels primers altcoins va ser Litecoin, que va tenir vida el 2011.

Molts dels primers altcoins es van crear realitzant el que s’anomena ‘hard fork’. Aquí bàsicament es crea una nova cadena de blocs, que divideix l’original en dos.

La creació de Bitcoin Cash a partir de la cadena de blocs de Bitcoin és una de les forquilles dures més conegudes.

Alguns han comentat que un esdeveniment tan dramàtic pot comprometre la seguretat d’una cadena de blocs, tot i que normalment es fa en un intent de millorar l’escalabilitat i la velocitat.

També hi ha un fenomen anomenat a forquilla tova, que és una actualització del blockchain compatible amb la versió anterior.

Per què es van inventar les criptomonedes?

Una cosa clau per aprendre sobre la criptomoneda és la filosofia que hi ha darrere.

Les criptomonedes es van crear en gran part per convertir-se en una alternativa no només a la moneda, sinó també al sistema bancari que tenim implantat.

Tenen com a objectiu desfer-se dels intermediaris, tercers que es beneficien de facilitar les transaccions.

Molts principiants no s’adonen del complicat que és per als bancs facilitar aquestes transaccions.

Suposem que volíeu pagar a un amic al qual heu de diners amb una transferència bancària. Per fer-ho més complicat, el vostre amic té un compte en un banc diferent del vostre.

Els vostres diners no van directament al vostre amic.

En primer lloc, es porta del vostre compte al vostre banc. Aleshores entra al seu compte bancari que pertany al banc del vostre amic i, finalment, s’envia al compte del vostre amic.

Les transferències internacionals poden fer les coses encara més complicades i poden implicar encara més bancs.

Per això, les transferències bancàries poden trigar molt de temps.

Les criptomonedes tenen com a objectiu eliminar aquest problema per ser directes i eliminar tots els intermediaris. En utilitzar criptomoneda, una transacció pot anar directament de la vostra mà al vostre amic.

Les criptomonedes, en la majoria dels casos, no tenen una autoritat central com un banc central. Normalment no hi ha algú que controli l’ús de la criptomoneda ni les noves monedes creades.

Moltes criptomonedes són creades per desenvolupadors a través d’una fundació o empresa sense ànim de lucre. Poden emetre o, en alguns casos, destruir criptomoneda.

La raó per la qual es pot destruir la criptomoneda és regular el preu. Sovint es coneix com a “cremada de fitxes”.

Com funcionen les criptomonedes?

blockchain, criptomoneda

Gairebé totes les criptomonedes utilitzen el que s’anomena ‘blockchain’.

Blockchain va ser un altre concepte creat per Nakamoto i, en alguns sentits, supera la criptomoneda en adopció massiva. Tots els principiants haurien de conèixer els conceptes bàsics del blockchain.

Pot ser utilitzat per una àmplia gamma d’indústries, des de la logística fins a les finances i el dret fins als registres hospitalaris. I això és només la punta de l’iceberg.

Blockchain és molt senzill d’entendre. En resum, la informació es col·loca en un bloc i es xifra.

Aquesta informació dins del bloc ha de ser desxifrada per algú i només llavors el bloc unirà a una cadena d’altres blocs..

En el cas de la criptomoneda, aquesta “informació” seria una transacció.

La majoria de criptomonedes que utilitzen tecnologia blockchain també tenen un llibre major distribuït públicament que és on s’emmagatzemen totes les transaccions i poden ser vistes per qualsevol persona.

Però no totes les criptomonedes funcionen de la mateixa manera. Una de les diferències més grans és entre prova de treball (PoW) o bé prova de participació (PoS).

Què és la prova de treball i la prova d’estaca?

Prova de treball i prova de participació són els dos algorismes principals que s’utilitzen per validar les transaccions en una cadena de blocs.

Els resumirem breument en aquest article, però podeu obtenir més informació sobre ells aquí on hem tractat el tema extensament.

Prova del treball

prova de treball, mineria de criptomonedes

Prova del treball va ser el primer algorisme utilitzat per a la criptomoneda i que funciona a la cadena de blocs de Bitcoin. Sovint es cita la prova del treball com l’algorisme més segur.

El component més significatiu de la prova de treball és que cal “explotar” els blocs.

Mineria

Mineria és el procés de validació de blocs completant equacions matemàtiques complicades.

En poques paraules, el primer ordinador (node) que el pot completar obté una recompensa, generalment en forma de monedes recentment encunyades per al seu treball.

Al damunt d’això, els miners reben una taxa per la validació de transaccions també.

Els operadors poden augmentar la seva quota per augmentar la probabilitat que els miners validin la seva transacció.

La mineria, però, té problemes. El principal és la quantitat d’energia que utilitza per validar els blocs.

Alguns creuen que la mineria de Bitcoin utilitza la mateixa quantitat de potència que la nació de Columbia, que té una població de 50 milions de persones.

Això no només fa que la mineria sigui molt cara, sinó que també és molt perjudicial per al medi ambient.

Un altre problema de la mineria és que, tot i que va ser dissenyat per descentralitzar-se, s’ha centralitzat molt, ja que els grups miners controlen la major part del poder i la influència en la cadena de blocs..

Alguns afirmen que Bitcoin està molt centralitzat i està controlat en gran mesura per quatre grups miners que es basen majoritàriament a la Xina.

Algunes criptomonedes tenen una oferta màxima de monedes que es pot crear. Bitcoin, per exemple, té un subministrament màxim de 21 milions de monedes.

A mesura que Bitcoin s’acosta a aquest punt, la dificultat minera augmenta, cosa que significa que cada vegada és més difícil treure blocs i la recompensa disminueix de mida.

Quan s’arribi a aquest punt, no hi haurà cap recompensa de blocs per validar blocs. Els miners només cobraran comissions per validar les transaccions.

Alguns crítics creuen que això pot donar lloc al final de Bitcoin i altres criptomonedes que tenen les mateixes limitacions que els miners que passaran a criptomonedes amb majors recompenses..

Prova d’estaca

prova de participació, guia per a principiants sobre criptomoneda

La prova de participació es va presentar després de la prova de treball i és el segon algorisme de criptomoneda més utilitzat.

El més important que diferencia la prova d’estaca de la prova del treball és que sigui no utilitza mineria.

En canvi, la prova de la participació és basat en la participació que té un validador. Per exemple, com més criptomoneda tingueu més participació a la xarxa, més podeu validar.

La prova de joc sovint es considera més eficaç que la prova de treball.

Altres algorismes

La prova de treball i la prova de participació no són els únics algoritmes utilitzats en criptomoneda.

Amb el pas del temps, els desenvolupadors han estat massa conscients de les limitacions de tots dos i han ideat noves maneres de superar els seus defectes.

Una interessant variació de la prova de joc és prova de participació delegada (DPoS) que és utilitzat per EOS que centralitza cert control.

Molts d’aquests nous algorismes encara s’estan desenvolupant i es troben en les primeres etapes. Fins que no arribin a la màxima capacitat, no sabrem fins a quin punt són efectius.

Algunes criptomonedes ni tan sols utilitzen tecnologia blockchain.

Diferents tipus de criptomonedes

tipus de criptomonedes

No totes les criptomonedes intenten fer el mateix. L’objectiu de Bitcoin és relativament senzill d’entendre; substituir la moneda fiduciària.

Però algunes criptomonedes intenten fer coses molt més complicades.

Ethereum va ser la primera criptomoneda que va aportar més al joc. Una de les coses més innovadores que van incloure va ser contractes intel·ligents.

Els contractes intel·ligents són essencialment contractes escrits en codi a la cadena de blocs que executen determinades funcions quan es compleixen determinades condicions.

Des de llavors, moltes altres criptomonedes també competeixen en aquest espai, que té el potencial de canviar moltes indústries.

Juntament amb els contractes intel·ligents, Ethereum també va aportar aplicacions descentralitzades (dApps). Són aplicacions descentralitzades que utilitzen la tecnologia blockchain per funcionar.

Fitxes d’utilitat

Es tracta de criptomonedes que ofereixen alguna cosa a canvi del seu ús.

Un excel·lent exemple de testimoni d’utilitat és Binance Coin, una moneda digital que ofereix als usuaris un descompte quan realitzen una transacció a l’intercanvi Binance..

Les fitxes d’utilitat són potser el millor exemple d’ús de criptomoneda al món actual.

Normalment, aquestes criptomonedes no ofereixen funcions avançades com ara contractes intel·ligents o dApps.

Stablecoins

Una moneda estable és una criptomoneda dissenyada per ser el més estable possible per intentar mitigar la volatilitat generalment associada a la criptomoneda..

Sovint es cita la volatilitat com un dels principals motius pels quals les persones no s’han d’implicar amb la criptomoneda.

Observen els enormes pics i caigudes de Bitcoin i no ho veuen com una cosa segura per invertir-hi.

En el moment d’escriure, una de les stablecoins més conegudes és Tether. Se suposa que Tether està lligat al valor del dòlar nord-americà, ja que totes les fitxes tenen un suport USD.

Tether no és l’única criptomoneda lligada al USD, però també n’hi ha diverses.

Monedes de privadesa

Una moneda de privadesa és una criptomoneda dissenyada per ser el més anònima possible. Molts operen amb l’opció d’enviar una transacció de forma anònima o pública.

Hi ha cert escepticisme envers les monedes de privadesa, ja que molta gent creu que la gent només utilitzaria aquestes monedes per realitzar transaccions il·lícites.

Però això no és del tot cert. Molts prefereixen la idea de les monedes de privadesa perquè no volen que totes les seves transaccions es facin públiques en un llibre major distribuït.

Aquesta informació pot ser utilitzada per aquells amb males intencions.

A més, els usuaris de monedes privades també poden argumentar que aquestes monedes estan més a prop d’utilitzar efectiu físic, cosa que no és necessàriament rastrejable.

Tres de les monedes de privadesa més conegudes són Dash, Zcash i Monero.

Dels tres, Monero és potser el més segur i anònim i no té un llibre major.

Les monedes de privadesa, per desgràcia, tenen un problema d’imatge que han de resoldre abans de ser acceptades pels governs i el públic en general.

Criptomonedes més populars

criptomonedes més populars

D’acord amb CoinMarketCap, les criptomonedes més valorades per operar són les següents:

 1. Bitcoin
 2. Ethereum
 3. Ondulació
 4. Bitcoin Cash
 5. Tether
 6. Litecoin
 7. EOS
 8. Binance Coin
 9. Bitcoin SV
 10. Estel·lar

Tots els principiants haurien de conèixer aquests deu primers, tot i que canvien molt.

Podeu consultar les 100 criptomonedes més importants a CoinMarketCap aquí on els hem explicat tots en una frase ràpida.

On la gent compra criptomoneda?

En la majoria dels casos, obtindreu les vostres mans a la criptomoneda comprant-la a un intercanvi de criptomonedes.

Tu pots també operar criptocurrency com a CFD (Contract for Difference) mitjançant un corredor.

Per a molts, es prefereix el comerç de CFD perquè mai no posseeixen l’actiu subjacent i retalla haver d’emmagatzemar criptomoneda, que comporta riscos.

Tot i que, en utilitzar un corredor de CFD, no podreu utilitzar la moneda digital per a cap tipus de transacció. Només podreu comprar i vendre.

Les aixetes de criptocurrency són llocs on les persones poden obtenir criptocurrency de forma gratuïta. Aquests eren molt populars al principi, especialment per a Bitcoin.

Es van crear per intentar que la gent utilitzés la criptomoneda.

Emmagatzematge de la vostra criptomoneda

Un cop tingueu les mans a la criptomoneda, cal trobar un lloc segur per guardar-lo. En concret, el vostre claus privades que us donen accés a les vostres monedes.

La manera més segura d’emmagatzemar les vostres claus privades és amb un fitxer cartera virtual. Qualsevol cosa que facis, no deixeu la vostra moneda digital en un intercanvi de moneda digital.

Si ho feu, us deixeu risc de ser piratejat i robar la vostra criptomoneda. Els intercanvis de criptomonedes són famosos per haver estat piratejat.

Un dels pirates informàtics més famosos va ser el de Mt. Gox.

Al Mont. Gox, durant un parell d’anys, els pirates informàtics van ser capaços de robar amb lentitud i cura aproximadament 850.000 bitcoins, per valor de gairebé 8.000 milions de dòlars avui.

Mt. Gox encara no ha pogut pagar tot el que es va perdre. Molta gent va deixar la criptomoneda a l’intercanvi sense adonar-se de la inseguretat que tenia.

S’han creat molts tipus diferents de carteres virtuals.

El principal tipus de cartera que s’utilitza és un cartera en línia o cartera mòbil (cartera calenta), tot i que alguns opten per solucions de cartera més segures que emmagatzemar criptomoneda fora de línia (emmagatzematge en fred).

Això inclou carteres de maquinari, que són dispositius creats específicament per emmagatzemar les vostres claus privades i carteres de paper que solen ser només paper amb les vostres claus privades impreses.

Una manera ideal de mantenir segura la vostra criptomoneda és emmagatzemeu una petita quantitat útil en una cartera calenta per a ús quotidià i la resta en dipòsit frigorífic on no s’hi pot accedir.

Podeu obtenir més informació sobre les carteres de criptomonedes aquí on n’hem escrit extensament.

ICO

ICO, criptomonedes

Un ICO és una cosa que us trobareu molt al món de la criptomoneda. Significa “Oferta inicial de monedes”.

Aquí és on s’ofereixen algunes monedes d’una nova criptomoneda en una venda prèvia.

Normalment, els ICO es realitzen com a forma de captació de fons, per fer moure un projecte de criptomoneda. Aquells que decideixen participar en un ICO han de creure que el projecte s’enlairarà.

Una altra forma d’ICO són ​​els IEO. Un IEO significa “Oferta inicial d’intercanvi”.

Els ICO s’han enfrontat a moltes pressions legals en els darrers anys i avui en dia molts ICO només es mantenen en privat per a inversors a gran escala..

En Xina, Els ICO estan totalment prohibits.

A molts comerciants de criptomonedes els agrada implicar-se en ICO perquè saben que normalment, després d’un, el preu d’una criptomoneda augmentarà de preu..

No necessàriament han de creure en el que la criptomoneda intenta aconseguir.

Fer una transacció amb criptomoneda

Per fer una transacció a una altra persona amb criptomoneda, normalment cal enviar-los a la seva adreça pública.

Qualsevol cosa que facis, no compartiu la vostra adreça privada ja que és així com s’accedeix a la seva criptomoneda.

Una cosa clau que cal recordar sobre la realització de transaccions amb criptomoneda és que en la majoria dels casos, les transaccions són irreversibles.

Un cop fets, no es poden desfer, per tant, haureu de corregir l’adreça pública que envieu.

Bitcoin i moltes altres criptomonedes es divideixen en Satoshis (que porta el nom de Satoshi Nakamoto), que en el cas de Bitcoin és de vuit punts decimals.

Això pot permetre microtransaccions, alguna cosa que fins ara no era possible amb les monedes fiduciàries tradicionals.

Què tan legals són les criptomonedes?

són criptomonedes legals

La legalitat de les criptomonedes varia enormement a tot el món i els principiants haurien de ser conscients del seu estatus legal al país on es troben.

En algunes parts del món, és completament il·legal. Tal és el cas de bona part del nord d’Àfrica i de parts de Sud-amèrica.

Tanmateix, a la majoria de països, la regulació de les criptomonedes encara ha de posar-se al dia amb quant ha avançat durant la dècada.

Molts bancs centrals aconsellen que la negociació de criptomonedes és arriscada i advertir els seus ciutadans que no ho facin.

La seva preocupació també sol estar lligada a atenuants blanqueig de diners i lluita contra el finançament del terrorisme.

Europa i Amèrica del Nord són els continents més amigables amb criptomonedes del planeta. Dit això, no vol dir que tota la situació pugui canviar en cap moment.

En algunes parts de Suïssa, les agències governamentals permeten a la gent pagar pels serveis i les taxes en moneda digital, cosa que suposa un gran pas endavant.

No obstant això, en general, les criptomonedes encara no són una forma de pagament acceptada en molts llocs.

A Àsia, la imatge es barreja més amb les criptomonedes que operen en una zona gris que no s’accepta ni es rebutja.

Principiants podeu consultar el nostre article aquí que recull com cada país del món regula la criptomoneda.

Impostos

Els impostos són un gran problema que molts principiants de criptomonedes necessiten per encertar. Segons el país on es trobi, poden ser dràsticament diferents.

Normalment depenen de com es defineixen les criptomonedes. En alguns països, són impostos com a productes bàsics o altres instruments financers.

Els ICO també es poden classificar de diverses maneres que poden afectar la forma en què tributen.

Criptomoneda i activitat il·legal

Malauradament, hi ha molta gent que utilitza criptomoneda amb finalitats il·legals.

S’estima que tants 25% dels usuaris de Bitcoin d’alguna manera estan relacionats amb l’activitat criminal i fins al 44% de les transaccions s’associen a activitats il·legals.

Sovint es creu que un dels casos més importants que va cridar l’atenció del públic sobre Bitcoin va ser el de Ruta de la Seda.

Silk Road era un lloc web ocult a la xarxa fosca on la gent podia utilitzar Bitcoin en gran part per comprar drogues il·legals.

Finalment, la Ruta de la Seda va ser derrocada i el suposat líder arrestat, però va tenir l’efecte de vincular per sempre l’activitat il·legal de Bitcoin.

La criptomoneda també s’ha utilitzat per a l’assassinat de serveis de lloguer i fins i tot de pornografia infantil.

Tot i que val la pena esmentar-ho els diners fiduciaris s’utilitzen més per a aquests propòsits i és menys rastrejable que la majoria de criptomonedes dificultant el seguiment dels investigadors criminals.

Els principiants no s’han d’espantar pel costat il·legal de la criptomoneda, ja que probablement sigui molt més petit del que es pensa.

Les criptomonedes són una inversió segura?

invertint en criptomoneda

Mai no hi ha hagut cap pirateria en una criptomoneda. Aquest és un mite.

El que ha passat en la majoria dels casos és que la criptomoneda de la gent va ser robada en un atac a un intercanvi de criptomonedes, com hem explicat anteriorment.

La part més arriscada d’invertir en criptomonedes és que són molt volàtils. Tanmateix, aquesta moneda té dues cares; sense el risc, no hi hauria recompensa.

Com repetirem en aquest article, sense volatilitat, no hi haurà oportunitats de comprar a preus baixos i vendre a preus més alts.

Tanmateix, els principiants no haurien de creure només que comprar poc i vendre alt és tot el que heu de saber sobre el comerç.

El que fa que un comerciant sigui saber comprar una tendència. No n’hi ha prou amb comprar a un preu baix. El que volen fer els principiants és comprar a un preu baix, sabent amb seguretat que augmentarà.

Estafes de criptomonedes

Malauradament, encara hi ha moltes estafes que els principiants han de tenir en compte. Com s’ha esmentat anteriorment, la criptomoneda no està regulada adequadament a moltes parts del món.

Fins i tot en algunes de les nacions més desenvolupades tecnològicament, la regulació de les criptomonedes encara es queda per darrere del ritme al qual avança.

Això significa que encara hi ha moltes estafes per aquí per tenir-ne en compte, molts dels quals prenen la forma d’ICO. Algunes d’aquestes monedes s’anomenen ‘scamcoins’.

Aquests estafadors solen operar amb un esquema de bombes i abocaments.

A esquema de bomba i abocador, al món de les criptomonedes, és on els creadors d’una moneda posseeixen la majoria de la criptomoneda en circulació i convencen els altres de comprar el que està disponible.

“Bomben” el preu convencent els altres per invertir.

Quan els inversors compren el que queda, el preu augmenta i els creadors de la criptomoneda venen la seva gran quota amb un enorme benefici i normalment desapareixen.

Aquesta part de l’estafa s’anomena ‘abocador’.

El que passa a continuació és que a les persones que han invertit en l’esquema de bombes i deixalleries es queda una moneda inútil que ha caigut en valor.

Una de les estafes més grans que s’ha produït mai ha estat OneCoin. L’equip darrere de OneCoin va poder adquirir de manera fraudulenta més de 4.000 milions d’euros aproximadament.

Van fer promeses de crear una criptomoneda, però mai no ho van fer. Finalment, un dels fundadors va ser arrestat als EUA.

51% d’atacs

Potser el més perillós que han de tenir en compte els principiants en criptomoneda és 51% d’atacs.

Un atac del 51% és quan una entitat controla el 51% de la potència de processament en una cadena de blocs. Quan tenen aquest control, poden dur a terme diverses activitats malicioses.

Un dels més coneguts seria un doble despesa. En poques paraules, aquí és on l’atacant pot gastar la seva moneda digital dues vegades.

El 51% dels atacants també poden censurar potencialment altres persones de la cadena de blocs evitant que es validin les seves transaccions.

Un atac del 51% és molt greu i pot provocar una pèrdua de confiança en una criptomoneda i, finalment, la seva desaparició.

Quants diners puc guanyar en criptomoneda?

quant podeu guanyar en criptomonedes

Si ho fas bé, molt.

Hi ha molts comerciants i inversors que han fet fortuna saltant al carro de les criptomonedes.

Tot i que la criptomoneda té molts bombolles actualment, és sobretot perquè és molt volàtil. En realitat, el mercat de criptomonedes és més petit que el mercat de divises i de valors.

Dit això, el mercat de criptomonedes té un avantatge sobre el mercat de divises i accions, ja que sempre estan oberts.

A més d’això, la volatilitat és el que volen els comerciants perquè vol dir que hi ha més oportunitats per entrar al mercat a un preu baix i sortir del mercat a un preu elevat.

En alguns sentits, el comerç de criptomonedes és força similar al comerç de divises, ja que esteu negociant alguna cosa que es pugui utilitzar com a moneda.

Moltes estratègies de comerç de divises també es poden aplicar a la criptomoneda. malgrat això, les criptomonedes també comparteixen algunes similituds amb el comerç de valors també.

Sobretot en el sentit que són com productes que es desenvolupen amb el temps, cosa similar a la forma en què les empreses canvien i fan promeses.

Les criptomonedes tindran èxit?

Això encara és molt discutible.

Tot i que alguns creuen amb absoluta seguretat que les criptomonedes tindran èxit, s’han enfrontat a onades d’oposicions.

Alguns creuen que les criptomonedes creixen, d’altres afirmen que només són una joguina d’inversor i que no té gaire ús en el món modern.

És possible que altres que comercien amb criptomonedes no creguin que tindran èxit, sinó que simplement les negocien ara perquè hi ha molts diners per guanyar mentrestant.

Inversors de Bitcoin, el Bessons Winklevoss, creiem que Bitcoin està infravalorat fins que arriba a la mateixa valoració que l’or, que és de 7 bilions de dòlars.

Els que s’oposen a aquest argument ho creuen Bitcoin i potser el món de les criptomonedes més ampli es troba en un bombolla especulativa que podria esclatar en qualsevol moment.

Bitcoin ha passat per uns pics dramàtics i ha baixat de preu, però, deu anys després, encara és a prop.

No obstant això, l’argument que pot existir una bombolla de criptomoneda més àmplia pot tenir alguns motius. Avui en dia hi ha més de 2.000 criptomonedes diferents.

Molts intenten competir en la mateixa àrea: contractes intel·ligents; dApps; estabilitat de preus; privadesa; governança en cadena; etc..

Alguns fins i tot han comparat el boom de les criptomonedes amb Tulip Mania que va tenir lloc als Països Baixos al 1600 o Railway Mania que va tenir lloc al Regne Unit a la dècada de 1840.

Negociació de criptomonedes

negociació de criptomonedes

Tot i que tot això pot semblar emocionant, encara no hem parlat del procés de negociació real.

Aquells que tinguin coneixement del comerç tindran un avantatge únic sobre els que no ho fan. Per molt experimentat que sigui, heu de crear una estratègia.

I abans de poder triar una estratègia, haureu d’identificar quin estil de negociació us convé més a la negociació swing o a la negociació diària.

 • Negociació de swing: Els comerciants de swing solen obrir posicions més grans i poden mantenir-los oberts durant dies, setmanes o fins i tot mesos.
 • Negociació diària: Els comerciants de dia solen obrir posicions més petites i tancar-les totes al final del dia.

Com ets un principiant, potser és millor que comenceu pel comerç swing perquè ho podeu fer en el vostre temps lliure, ja que probablement tindreu altres responsabilitats.

La negociació diària amb una feina a temps complet seria molt difícil, ja que requereix molta atenció.

malgrat això, els comerciants de dia poden augmentar els seus guanys molt més ràpidament que els comerciants swing, el que significa que poden augmentar la seva mida del comerç amb més freqüència i, en teoria, fer operacions més grans.

Però, de nou, molts comerciants afirmen que els “diners reals” en el comerç es converteixen en operacions swing. És una bona idea provar els dos mètodes de negociació per veure quin us convé més.

Podeu consultar aquest article aquí sobre les diferències entre el swing swing i el day trading per als operadors de divises.

Analitzant el mercat de criptomonedes

Els principiants hauran de decidir en quin tipus d’anàlisi es basaran – anàlisi tècnica o bé anàlisi fonamental.

L’anàlisi tècnica és el procés d’utilitzar indicadors i gràfics que us informen de quan voleu comprar i vendre.

L’anàlisi fonamental utilitza notícies i altres esdeveniments per predir els moviments del mercat.

Indicadors

Hi ha molts tipus diferents d’indicadors que signifiquen i mesuren diverses coses.

Qualsevol cosa que facis, no utilitzeu massa indicadors, enganxeu-vos a dos o tres al màxim. Qualsevol cosa més i pot resultar confús.

En utilitzar almenys dos, els comerciants poden trobar “confluència”, que és on dos indicadors aconsellen el mateix.

Si dos indicadors us indiquen que voleu comprar o vendre, us sentireu més segurs que és la decisió correcta que si només un indicador aconsellés un comerç.

El “comerç nu” és quan opereu sense indicadors. Això encara es pot considerar una anàlisi tècnica quan utilitzeu patrons de canelobres.

Negociació de criptomonedes com a CFD

negociació de criptomonedes com a CFD

Assegureu-vos que el vostre corredor estigui regulat. Investigueu-los a fons abans de registrar-vos.

Tot i això, tingueu precaució a l’hora d’investigar, ja que algunes persones poden haver perdut diners i culpar el seu corredor quan en realitat era a causa del seu poc coneixement del comerç..

Un altre avantatge de negociar amb un corredor tradicional de CFD és que és probable que tingueu l’opció de canviar altres instruments del mercat a més de criptomonedes, com ara accions i divises.

Això és útil perquè us permet diversificar la vostra cartera i mitigar el risc.

Hi haurà moments en què tot el mercat de les criptomonedes està caigut i tindreu dificultats per negociar.

El comerç amb un intercanvi de criptomonedes pot ser una mica més arriscat, ja que encara no hi ha molt en la regulació.

Ignoreu els incentius per operar amb un corredor de CFD. Si necessiten incentivar-vos a comerciar amb ells, probablement no siguin tan bons.

Un bon agent hauria d’impressionar-vos per la seva qualitat de servei, no pels diners gratuïts.

Plataformes de negociació

MT4 és la plataforma de negociació més popular per a tots els instruments, tot i que alguns corredors poden oferir la seva plataforma de negociació.

El més important que cal cercar en una plataforma comercial és un servei fiable.

Dit això, una plataforma de negociació també hauria de tenir eines útils per a l’anàlisi i, com a bonificació de negociació automatitzada.

Tipus de compte

Aquests poden variar de diverses maneres, generalment en la mida de les comandes que podeu fer i el tipus d’accés al mercat que ofereixen.

Comptes gestionats també es pot considerar, però, no sereu un comerciant, sinó més aviat un inversor que ha lliurat els seus diners a algú altre per canviar-los per vosaltres..

Còpia de negociació i negociació de miralls també es poden considerar i són una manera excel·lent d’aprendre a comerciar.

Els principiants poden copiar els oficis d’altres persones, de vegades de forma automàtica, però, per descomptat, això comporta un risc.

No seguiu un comerciant perquè han obtingut un gran benefici, seguiu un comerciant amb èxit constant. La coherència és un signe d’un comerciant real.

Comptes de demostració

Comptes de demostració no s’aconsella perquè ofereixen als comerciants expectatives poc realistes.

Les operacions es compleixen ràpidament amb poc o cap relliscament. A la vida real, és probable que no pugueu complir les comandes tan perfectament com les introduïu.

A més d’això, probablement us donaran més diners amb els quals jugar. Alguns corredors fins i tot ofereixen comptes de demostració d’1 milió de dòlars.

Això no és útil perquè quan es disposa de tants diners falsos per jugar, no hi ha risc si en perd.

Quan els principiants comencen a negociar criptomonedes, necessiten aquest risc, ja que els ajuda a pensar més sobre les operacions que realitzen.

Robots

Els principiants han de tenir molta precaució amb els robots comercials (bots).

La gent els fa servir per operar quan no poden negociar tot el temps i automàticament els fan negocis.

El problema dels robots és que deixar-los córrer sense supervisió pot ser extremadament arriscat.

Poden causar pèrdues massives perquè no poden obtenir informació de l’exterior món dient-los què fa el mercat.

Per exemple, si Donald Trump acaba de tuitejar alguna cosa sobre la regulació de Bitcoin i els comerciants comencen a vendre, el bot no podrà recollir això.

A més d’això, els bots comercials solen estar dissenyats només per funcionar en determinats entorns, motiu pel qual els desenvolupadors poden obtenir resultats tan elevats.

Com un principiant, es recomana mantenir-se allunyat de negociar bots. Tot i que poden semblar una forma fàcil de començar a guanyar abans, comporten molts riscos.

Deixeu-los als professionals que entenen com funcionen i com afinar-los per mitigar les pèrdues.

Idear una estratègia de negociació de criptomonedes

estratègia de comerç de criptomonedes

Fer una estratègia pot trigar molt de temps. Els principiants han de provar-ne de diferents per veure què els funciona.

Per fer-ho efectivament, teniu un diari comercial on podeu registrar tots els oficis que feu i veure què funciona i què no.

Una cosa clau que ha de tenir en compte la vostra estratègia comercial de criptomonedes és que hi ha diferents tipus de mercat.

 • Tendència alcista (alcista). Aquí és on augmenta el preu d’una criptomoneda.
 • Tendència baixista (baixista). Aquí és on el preu d’una criptomoneda està disminuint.
 • Oscil·lant (de costat). Aquí és on el preu d’una criptomoneda no puja ni baixa.

Els principiants ho necessiten aprendre a operar amb la tendència. Apreneu quan agafa impuls, fa un descans i quan està a punt de canviar. Tot això representa oportunitats per guanyar diners.

Normalment, el mercat es mou en cicles. Podria començar amb una tendència alcista, un rang a un nivell alt, començar una tendència a la baixa, començar a variar a un nivell baix i llavors podria sorgir una tendència alcista.

Cal esmentar, però, que aquests cicles poden durar setmanes, mesos o fins i tot anys. Part d’ella entra en la vostra amplitud de gràfics.

La vostra estratègia comercial de criptomoneda hauria de fer dues coses: buscar confluència (esmentat anteriorment a la secció sobre indicadors); sigues coherent.

La coherència és important perquè no guanyareu la vostra fortuna només en un comerç, en realitat, ho fareu en una sèrie d’oficis.

Els principiants han d’aprendre a ser estrictes amb ells mateixos i a complir el seu pla comercial. No obstant això, trigarà molt a desenvolupar un pla de negociació que haurà de ser refinat amb el pas del temps.

Punts clau

Si recordeu alguna cosa d’aquest article, feu-ne aquests punts clau.

 • La criptomoneda és diners virtuals descentralitzats que funcionen sense la necessitat dels bancs centrals. La criptomoneda funciona mitjançant la tecnologia blockchain.
 • Hi ha molts tipus diferents de criptomoneda. Tenen l’objectiu d’aconseguir coses diferents i poden treballar de maneres molt diferents.
 • La criptomoneda encara opera en una zona legalment gris. La regulació continua posant-se al dia amb la tecnologia.
 • Els interessats en el comerç de criptomonedes haurien de tenir un bon coneixement del comerç. Hi ha molts aspectes a tenir en compte.

Voleu començar a negociar criptomonedes?

No és difícil començar a negociar criptomonedes i podeu començar amb un compte de demostració de etoro en pocs minuts. Simplement creeu un fitxer Compte de negociació i començar a negociar Una vegada que tingueu confiança en la vostra capacitat de negociació, podeu canviar directament a un compte en viu i dipositar els vostres fons i començar a negociar els mercats de criptomonedes en temps real..

Apreneu a operar amb el nostre curs de negociació de criptomonedes

Voleu obtenir més informació sobre altres criptomonedes i com intercanviar-les? A continuació, inscriviu-vos al nostre curs de negociació de criptomonedes!

Si us agradava llegir "Guia per a principiants per al comerç de criptomonedes amb èxit", Si us plau, doneu-li un m’agrada i compartiu-lo amb qualsevol altra persona que creieu que també pot ser del vostre interès.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map