Estafes de criptomonedes: com detectar estafadors i mantenir-se segur

Malauradament, estafes de criptomonedes són a tot arreu. Com passa amb totes les noves indústries, sempre hi ha persones desgavellades que intenten estafar la gent dels seus diners molt guanyats al principi.

D’acord amb Business Insider, el 2019, estafadors de criptomonedes va aconseguir defraudar a la gent de 4.262 milions de dòlars.

Estafes de criptomonedes pot adoptar moltes formes, de persones que afirmen poder operar per vosaltres, ICOs i fins i tot criptomonedes.

Una de les claus de l’èxit en el comerç de criptomonedes és no ser víctima dels estafadors i perdre els seus diners.

En aquest article, explorarem el submón fosc i tèrbol de les estafes de criptomonedes i com podeu protegir-vos d’elles..

Voleu aprendre a negociar criptomonedes com a professionals? Agafeu el nostre curs de criptomoneda!

Per què hi ha tantes estafes de criptomonedes?

estafes de criptomonedes

Per dos motius.

En primer lloc, molta gent no sap tant sobre com funciona la criptomoneda i no pot detectar les estafes de projectes reals de criptomoneda.

Probablement no entenguin què és la tecnologia blockchain ni els fonaments de les transaccions bancàries.

En segon lloc, la regulació està posant-se molt, molt lentament al dia amb les criptomonedes de tot el món.

Molts polítics no estan segurs de com funciona la criptomoneda i tampoc no saben com regular-la perquè és un instrument financer tan complex.

Això ha portat alguns països a prohibir completament la criptomoneda per protegir els seus ciutadans d’aquestes estafes.

Mentre que altres, com la Xina, han prohibit els ICO a causa del seu caràcter potencialment fraudulent.


Compte amb les estafes de criptomonedes amb bombes i bolcades

Una estafa de bombes i descàrregues és on els creadors d’una criptomoneda en tenen una gran part i busquen atraure més gent perquè s’impliqui.

El que passa és això quan s’allibera la criptomoneda (normalment després d’un ICO) augmenta de preu a mesura que cada vegada hi ha més gent que comença a comprar-lo.

Llavors els creadors venen la seva gran participació després de l’augment del preu, desapareixen i el preu cau.

El les persones que inverteixen en la moneda es queden amb una moneda inútil que no val res. Algunes persones es refereixen a aquestes monedes com a “estafadors”.

Les estafes amb bombes i bolcades han existit abans de la criptomoneda i es van produir en gran part al mercat de valors.

OneCoin és l’estafa de criptomoneda més gran que hi ha fins ara

estafa onecoin

L’estafa OneCoin és la més gran que s’ha produït mai i continua activa fins als nostres dies.

Des del 2014, OneCoin ha aconseguit acumular més de 4.000 milions d’euros de tot el món malgrat la desaparició del seu fundador i la detenció de tres membres més per l’FBI.

Què podem aprendre sobre l’estafa de criptomoneda OneCoin?

La pista més gran que OneCoin era una estafa va ser aquesta mai va tenir una cadena de blocs. En realitat, utilitza una base de dades centralitzada per facilitar les transaccions.

Per què és una cosa important??

Com que si no utilitza tecnologia blockchain per facilitar les transaccions, no només no és una criptomoneda real, sinó que no tindrà un llibre major transparent distribuït públicament.

D’acord amb Kaspersky, els experts ho aconsellen les persones que estiguin interessades a invertir en criptomoneda haurien de confirmar que l’entitat que els interessa funciona amb blockchain.

Això significa que les transaccions no es mostren obertament i es poden manipular. Els estafadors poden censurar persones, canviar transaccions i fins i tot robar-vos.

Les criptomonedes que fan servir la tecnologia blockchain es basen en nodes que operen el sistema. Es troben a tot el món, no en un punt central.

En fer-ho, els dificulta l’atac i la manipulació dels estafadors.

Algunes estafes de criptomonedes semblen reals

El problema amb OneCoin és que semblava molt genuí per a molts novells en criptomoneda. Realment intenten semblar una empresa real.

Però, quan ens fixem en com es presenten, hi havia un munt de signes reveladors que assenyalaven que eren una estafa enorme..

El regal més gran va ser la redacció que van utilitzar. Quan us trobeu amb algun projecte de criptomoneda que no esteu segur, mireu la redacció.

Què diuen aconseguir? És molt similar a altres criptomonedes? El que els fa destacar?

Si no sabeu què els fa únics, això pot ser motiu de preocupació.

Ignoreu les afirmacions de ser més ràpides o millors que les criptomonedes principals. En lloc d’això, mireu com afirmen aconseguir-ho.

La tecnologia de l’empresa hauria de ser de codi obert. Si no són de codi obert, poden tenir alguna cosa que amagar.

Haurien d’estar completament oberts sobre el funcionament de la seva tecnologia i parlar-ne detalladament.

Les dreceres cap a l’èxit no funcionen

Una regla que seguim a Trading Education és que les dreceres cap a l’èxit normalment us perden diners.

Ningú no us donarà la resposta per guanyar milions. Quin motiu tenen? Per què cobrarien aquest servei? No es pot confiar en aquestes persones.

Normalment, aquests serveis es presenten en forma d’anuncis cridaners que fan grans promeses de devolució.

Moltes de les criptomonedes més grans no promouen rendiments. En canvi, són més centrat en el bé que pot fer la seva moneda digital per al món.

El seu motiu no sol ser el benefici, sinó millorar alguna cosa sobre el funcionament del nostre sistema financer.

Si esteu interessats en comprar una criptomoneda, però no esteu segur de si és genuïna, pot ser que sigui la decisió més encertada de no implicar-vos.

Eviteu els estafes mitjançant el comerç de CFD de criptomonedes

Si voleu mitigar el perill de posseir criptomoneda, potser seria una bona idea canviar la criptomoneda com a CFD.

Els corredors de renom no mostraran monedes desconegudes a la seva plataforma.

Com detectar una estafa de criptomonedes

estafes criptogràfiques

Abans d’emprendre qualsevol esforç relacionat amb la criptomoneda, hauríeu de fer-ho investiga molt per confirmar que no són estafadors.

La millor manera d’evitar estafes de criptomonedes és tenir una bona educació i utilitzar els vostres instints.

Les coses importants que cal comprovar són:

 • Qui hi ha darrere de l’empresa? Si les persones que dirigeixen l’empresa estan disposades a revelar-se, és un bon senyal. Si us costa o fins i tot és impossible saber qui dirigeix ​​l’empresa, hauria de ser una bandera vermella.
 • Si busqueu serveis, proveu el servei d’atenció al client. Truqueu-los o envieu-los un correu electrònic. Com responen? Responen a totes les vostres preguntes? En esquiven alguna? També heu d’avaluar la seva actitud. És educat o groller? Són molt exigents?
 • Cerqueu el petit símbol de pany a prop de l’adreça web. A més, també heu de tenir precaució si no hi ha cap ‘https’ a l’adreça.
 • Consulteu el seu full de ruta. Com tenen previst avançar amb els anys? Té sentit? Normalment, les estafes busquen guanyar diners a curt termini i no a llarg termini.
 • Utilitzeu sempre corredors i intercanvis coneguts i de confiança. Eviteu especialment els corredors amb fama de retenir les retirades.
 • Llegiu la lletra petita. Mai no saps què hi podria estar a l’aguait esperant a saltar cap a tu.
 • Eviteu les empreses que afirmen que hi ha poc o cap risc. Aquesta és una mentida evident. Sempre hi ha risc en el comerç financer. De la mateixa manera, no confieu en ningú que ofereixi èxit d’un dia per l’altre.
 • No entregueu diners ni informació personal tret que estigueu completament segur que no és una estafa. No hauríeu de tenir cap preocupació sobre l’empresa. Cal comprovar primer tot l’esmentat anteriorment.

Altres tipus d’estafes

estafes de criptomonedes habituals

Les estafes de criptomonedes poden presentar-se de moltes formes diferents i no sempre seran persones que us ofereixen serveis relacionats amb el comerç en línia.

Algunes de les estafes més habituals són les següents:

 • Aplicacions mòbils falses. Pel que fa a la criptomoneda, normalment adoptaran la forma de carteres o borses virtuals. Hauríeu d’apropar-vos amb molta precaució perquè els estafadors han aconseguit ser molt populars a l’App Store d’Apple i a Google Play.
 • Generadors de números aleatoris per a claus de cartera. El millor és evitar-los, ja que s’ha revelat que alguns d’aquests proveïdors no donen números aleatoris i els pirates informàtics s’aprofiten d’això..
 • Estafes per correu electrònic que sol·liciten Bitcoin o una altra criptomoneda. Aquests encara són molt comuns i cada cop són més difícils de detectar. Comproveu sempre l’adreça de correu electrònic a fons i busqueu errors tipogràfics o errors que puguin donar lloc als estafadors.
 • Els serveis de senyalització també poden ser estafes. Hi ha molts serveis de senyals que emeten senyals falsos. Una vegada més, reviseu a fons les ressenyes abans de decidir-vos a inscriure-us.
 • Eviteu sistemes comercials / robots (EA). No molts d’aquests serveis automatitzats funcionen molt bé encara que no siguin estafadors. Deixeu-les en mans dels comerciants professionals i amb ànims tècnics.

Intercanvi de pirates informàtics

Per últim, però no per això menys important, encara que tècnicament no es pugui considerar una estafa, tot i així, heu d’anar amb compte amb els pirateries d’intercanvi.

No deixeu els vostres diners en un canvi! Aquesta és potser la regla més important en el comerç de criptomonedes.

Molta gent va haver d’aprendre això des del 2014, quan Mt. Gox va ser piratejat i aproximadament Es van robar 650.000 bitcoins.

Una manera fantàstica de mantenir segura la vostra criptomoneda és posar-la al dipòsit frigorífic.

Tot i que els intercanvis són cada vegada millors per tractar els hacks, encara es produeixen. El 2018, els pirates informàtics van aconseguir robar aproximadament Un valor de 500 milions de dòlars de tokens NEM de Coincheck.

I fins i tot el 2019, Binance, l’intercanvi de criptomonedes més gran del món, va ser piratejat aproximadament 40 milions de dòlars en Bitcoin.

Punts clau

Si recordeu alguna cosa d’aquest article, feu-ne aquests punts clau.

 • En tenir una millor educació en criptomoneda, podeu evitar-ho estafes de criptomonedes. Els podreu detectar quan falten coses clau que la criptomoneda hauria d’oferir.
 • Estafes de criptomonedes pot adoptar moltes formes diferents. Les estafes de criptomonedes es poden manifestar en qualsevol cosa relacionada amb la criptomoneda.
 • Alguns estafes de criptomonedes pot ser difícil de detectar. Els estafadors prenen en préstec paraules i frases per intentar enganyar-los perquè pensin que són genuïns.
 • Investigueu sempre les empreses abans de separar-vos dels vostres diners. No regaleu mai diners ni informació a empreses que us preocupin.

Apreneu a evitar estafes de criptomonedes amb el nostre curs de negociació de criptomonedes

Voleu obtenir més informació sobre altres criptomonedes i com intercanviar-les? A continuació, inscriviu-vos al nostre curs de negociació de criptomonedes!

Si us ha agradat llegir aquest article de Educació comercial, Si us plau, doneu-li un m’agrada i compartiu-lo amb qualsevol altra persona que creieu que també pot ser del vostre interès.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map