El rebot de Bitcoin no és res de nou

El rebot de Bitcoin va rebre molta atenció el 2019, com probablement bé sabeu.

Per un moment, semblava que podria tornar a pujar fins als màxims que va assolir el desembre del 2017, una mica tímid de 20 mil dòlars per moneda.

Però anem directament al punt; aquest rebot no és cap novetat i probablement tornarà a passar.

Hi ha qui creu que és inevitable un altre gran oscil·lació cap a aquestes màximes i n’hi ha que són menys optimistes.

El Bessons Winklevoss, dos dels inversors de Bitcoin més famosos creuen que fins que Bitcoin aconsegueixi una capitalització de mercat total de 7 bilions de dòlars, la capitalització aproximada de l’or, encara està infravalorada.

El fet que Bitcoin estigui infravalorat o no és molt discutible.

En el moment d’escriure, segons CoinMarketCap, està valorat en 163.745.506.861 dòlars i, per tant, encara queda molt per recórrer per arribar a l’estimació dels bessons Winklevoss.

Qualsevol que cregueu, el rebot de Bitcoin no és cap novetat i probablement succeirà una i altra vegada. T’explicarem per què.

Mirant l’historial de preus de Bitcoin

historial de preus bitcoin

Observant la història de Bitcoin, podem veure per què el rebot de Bitcoin no és completament únic.

Podeu comprovar com el preu de Bitcoin va augmentar de 0,00 dòlars quan es va llançar per primera vegada a 0,10 dòlars l’octubre de 2010.

Només això és un gran moviment.

Per descomptat, però, més recentment, les pujades de preus de Bitcoin han estat més dramàtiques.

El 2017 va ser l’any més salvatge. El preu de Bitcoin va augmentar de poc més de 1.000 dòlars al maig a gairebé 20.000 dòlars el desembre.


Però després va arribar el Nadal del 2017 i, amb ell, es va produir un enorme xoc al mercat.

Els preus van baixar fins als 12.000 dòlars i després va arribar el 2018 i les coses només semblaven empitjorar, arribant als 6.000 dòlars al febrer.

Els augments del preu de 5.000 a 10.000 dòlars no s’han d’oblidar com a èxits massius.

Els mercats es mouen en cicles

El que heu d’entendre és que els mercats funcionen en cicles.

Les fluctuacions de preus de Bitcoin només són úniques, ja que són extremadament volàtils, més volàtils que qualsevol altre instrument del mercat.

Per això crida tanta atenció; res semblant no ha existit abans.

Tots els mercats experimenten fluctuacions massives.

El que sol passar és que passen per tendències alcistes alcistes, varien durant un període, passen per una tendència baixista baixista, comencen a variar de nou i després repeteixen el cicle.

Bitcoin és diferent?

Bitcoin és diferent en un parell de maneres.

Tot i que la majoria dels mercats passen pel cicle esmentat anteriorment, el de Bitcoin és una mica diferent. Cal entendre què fa augmentar els preus.

La majoria dels comerciants de Bitcoin són comerciants aficionats. No saben molt sobre el comerç i són víctimes de les emocions més que els comerciants professionals.

El que això vol dir és que quan el mercat es mou cap amunt o cap avall tendeixen a excitar-se i comprar o vendre en lloc d’esperar i realitzar una anàlisi adequada.

Però no tots els comerciants de Bitcoin són així. També hi ha ‘balenes’ implicades al mercat.

Les balenes són grans comerciants institucionals que tenen el poder adquisitiu per comprar i vendre grans quantitats de Bitcoin alhora.

Bitcoin tornarà a assolir els 20.000 dòlars?

preu del bitcoin, bitcoin i la fletxa verda puja

Aquesta és una pregunta difícil de respondre.

Com que Bitcoin encara és relativament jove, és més difícil esbrinar com funcionen les tendències.

Tot i que els cicles de mercat són habituals per a la majoria d’instruments de mercat, com ara forex o accions, per exemple, amb Bitcoin, no disposem de dades històriques per confirmar que.

És molt possible que, a mesura que Bitcoin sigui adoptat per més persones, pugui tornar a augmentar-se i assolir punts propers a aquest màxim. Normalment se suposa que una nova adopció comportarà un augment del preu.

Un augment tan gran requerirà probablement notícies molt positives o molts d’adoptadors a gran escala com les balenes per participar-hi.

Però no us emocioneu massa. L’anterior és purament especulació. Encara hi ha molts altres motius pels quals aquests preus no es tornaran a veure.

Un descregut és Binance, fundador Changpeng Zhao (sovint anomenat CZ). En el seu lloc, creu que el mercat està una mica madurat i és menys probable que flueixi fins a aquests màxims.

A més d’això, CZ diu que, malgrat el balanç alcista cap amunt, la borsa Binance no ha vist un gran augment de l’activitat dels comerciants individuals o institucionals.

Cointelegraph sembla confirmar-ho.

Les seves investigacions suggereixen que les cerques de Bitcoin a Google són només el 10% del que eren el 2017. Per a ells, Bitcoin FOMO encara s’ha instal·lat.

Aquesta segona tendència alcista sembla estar més influenciada pels comerciants institucionals.

El que sí que podem començar a veure és que els comerciants més institucionals s’incorporen i dominen l’efecte dels comerciants individuals que durant molt de temps van dominar els moviments de preus a Bitcoin.

El límit de Bitcoin s’acosta

Una altra qüestió a la qual cal afrontar és que Bitcoin té una capacitat total per a 21 milions de monedes i hi ha gairebé 18 milions en circulació.

És molt possible que quan s’hagi extret la quantitat total de monedes, els preus només augmentin.

Probablement trigarà uns quants anys més a assolir-se, ja que a mesura que s’acosta al límit, cada bloc cada cop és més difícil de fer.

La regulació és un problema més gran que mai

La regulació de les criptomonedes és cada cop més un problema. De fet, ha estat pendent de Bitcoin i altres criptomonedes durant molt de temps.

Ara que Facebook ha anunciat Libra, els EUA finalment poden ser durs amb ells.

Donald Trump ja ha afirmat a Twitter com no creu que les criptomonedes siguin diners reals i que el seu valor es basa en “l’aire”.

Si els EUA es prohibeixen Bitcoin, podria ser un cop important per a tota la comunitat de criptomonedes.

O, si no prohibeixen Bitcoin, poden aplicar lleis dures sobre el seu ús que poden perjudicar el seu preu de manera significativa.

Vol Bitcoin ha arribat als mateixos mínims que el 2018?

mínims del preu del bitcoin, el bitcoin baixa a l’aigua

Sí, això també és del tot possible i forma part del joc comercial.

Una regla general sobre el comerç és quan les persones que no negocien comencen a parlar d’alguna cosa, és un senyal que és probable que els preus caiguin en una tendència baixista..

A més, per descomptat, hi ha crítics que declaren que Bitcoin no val res en realitat. Això simplement no és cert. La gent oblida que hi ha un valor darrere del que és capaç de fer.

Mai no ha estat piratejat ni eliminat i la gent s’oblida fàcilment de com ha funcionat amb èxit durant més de deu anys, la qual cosa demostra el seu funcionament.

La gent també oblida que el valor de Bitcoin també està avalat per la potència i el treball a la xarxa, com ara la mineria.

Si desconstrueix el valor de Bitcoin, no es pot aturar aquí. També heu de tenir en compte els diners fiduciaris i, quan hi penseu, no hi ha cap valor real darrere de res.

També hi ha aspectes tècnics a tenir en compte.

El més important, escalar, que és el problema en què les criptomonedes comencen a disminuir a mesura que s’acosta la seva capacitat màxima.

A la llarga, qualsevol d’aquestes coses pot enderrocar Bitcoin, però, de moment, probablement Bitcoin continuarà assolint màxims i mínims salvatges fins que hi hagi alguna cosa que el mantingui al seu lloc..

Les estratègies a llarg termini són les millors per a Bitcoin

Potser la millor manera de treure profit de Bitcoin és aplicar una estratègia a llarg termini.

Si esteu interessats en el comerç de Bitcoin, potser val la pena esperar fins que arribi a un nou mínim i el mantingueu (o si voleu) fins al proper mercat alcista.

Aquesta estratègia pot trigar més d’un any o dos a complir-se.

Tingueu en compte que, com a comerciant, probablement mai aprofitareu al màxim els punts més alts i els més baixos.

Serà mai Bitcoin estable?

el preu del bitcoin serà estable, equilibrat en un fil prim

No per al futur previsible.

Això és bo per als comerciants, però potser no és bo per a aquells que creuen que Bitcoin serà inevitablement acceptat com a forma de pagament.

Stablecoins

Les Stablecoins són criptomonedes dissenyades a propòsit per no ser volàtils.

Un exemple seria Stasis Eurs, una moneda digital que ha estat directament lligada al valor de l’euro.

Un altre exemple més recent seria el Libra de Facebook.

Balança s’ha dissenyat de manera que, quan se’ls compra, creen noves monedes de balança i quan les canvieu per la moneda original, aquestes monedes de balança es destrueixen.

Com que les estables no tenen fluctuacions en el preu de les criptomonedes regulars, són més difícils de negociar.

Les Stablecoins són potser la millor opció per invertir si voleu evitar fluctuacions massives de preus.

Punts clau

  • Bitcoin és l’instrument de mercat més volàtil de la Terra. Sí, és molt possible que tornem a veure mercats alcistes similars.
  • El Bitcoin mercat ha madurat. L’activitat al voltant del segon gran augment de Bitcoin no va ser tan gran com la gent creia que seria.
  • Bitcoin encara té regulacions per lluitar. Sembla que és el to general als Estats Units i altres països que la regulació pugui establir-se definitivament, cosa que afectarà definitivament el preu de manera negativa..
  • Les estratègies comercials a llarg termini són les més efectives. Això pot trigar molt de temps, fins i tot anys.

Si us ha agradat llegir aquest article de Educació comercial, Si us plau, doneu-li un m’agrada i compartiu-lo amb qualsevol altra persona que creieu que també pot ser del vostre interès.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map