Altcoins vs Tokens: Quina és la diferència?

Amb el ràpid creixement de les criptomonedes, és important entendre les diferències entre les terminologies implicades i a què es refereixen.

Les criptomonedes han cridat l’atenció dels inversors de tot el món. Per a tot l’interès que els envolta, les persones troben que les criptomonedes són notòriament difícils d’embolicar-se. Diverses terminologies poden semblar confuses, però no ho són si s’aprofundeix una mica més. No obstant això, la confusió que envolta les criptomonedes actua com a element dissuasiu per a les persones que vulguin obtenir més informació sobre elles i la tecnologia subjacent..

A mesura que més persones busquen implicar-se en l’espai de les criptomonedes, esdevé essencial educar-les sobre les diferències entre els diferents actius de l’espai criptogràfic. Aquí fem una ullada a les diferències entre monedes, altcoins i fitxes. Molta gent es confon entre monedes i fitxes, sovint considerant-les iguals. La veritat és que hi ha enormes diferències entre ells i els seus usos. Aquest article pretén aclarir una mica la confusió.

Per entendre millor les monedes, els altcoins i els tokens, primer hem d’entendre què són les criptomonedes.

Què són les criptomonedes?

Les criptomonedes són monedes digitals protegides mitjançant criptografia. Assegurar les criptomonedes mitjançant la criptografia fa que siguin impossibles de falsificar. La majoria de criptomonedes es basen en una xarxa descentralitzada. Les criptomonedes no són emeses per cap autoritat central o institució financera, cosa que significa que, teòricament, són immunes a la regulació i la interferència governamentals..

Bitcoin va ser la primera criptomoneda descentralitzada, impulsada per un llibre major en el qual s’emmagatzemen els registres de totes les transaccions. Tot i que no és la primera criptomoneda, Bitcoin va ser una fita essencial en la història de les criptomonedes.

Què són les monedes, les fitxes i les altcoins??

Les monedes, els tokens i les altcoins són els tres tipus principals de criptomonedes, diferenciats en funció dels seus casos d’ús i de la tecnologia subjacent. Bitcoin és una moneda de criptomoneda pel seu ús com a transferència de valor. Les plataformes ERC-20 com Civic, basades en Ethereum, són fitxes. Les fitxes no s’utilitzen com a transferència de valor, a diferència de Bitcoin i altres monedes. Les altcoins són monedes que són una alternativa a Bitcoin. Van començar amb el codi de Bitcoin, però el van modificar en gran mesura.

Hi ha diferents tipus de monedes, cadascuna amb els seus casos d’ús i punts forts.

  • Monedes transaccionals: Com el seu nom indica, les monedes transaccionals són un mitjà per dur a terme transaccions.
  • Botiga de valor: Aquestes monedes actuen com una reserva de valor. Un exemple d’aquest tipus de moneda seria Bitcoin.

Fichas vs. Altcoins

Què són els altcoins?

La definició més simple d’un Altcoin és que són una alternativa a Bitcoin. Altcoins es basa en el marc bàsic de Bitcoin i ofereix maneres eficients de completar transaccions a Internet. Tenen com a objectiu desenvolupar i millorar el marc de Bitcoin canviant les diferents característiques del marc.

Els desenvolupadors creen altcoins mitjançant una forquilla del protocol original de Bitcoin. Els canvis fets als codis subjacents creen una nova moneda amb noves propietats.

Els altcoins funcionen de la mateixa manera que Bitcoin. Permeten a les persones enviar pagaments d’una cartera digital a una altra mitjançant una clau privada. Les transaccions es registren en un llibre major i qualsevol persona pot examinar les transaccions. El llibre major assegura que les transaccions, un cop registrades, no es poden modificar de cap manera. La cadena de blocs s’assegura mitjançant la mineria, un procés on els miners resolen problemes matemàtics complexos per validar les transaccions. Cada Altcoin té característiques diferents, cadascun pretén millorar les deficiències percebudes de Bitcoin.

Alguns altcoins no es deriven de Bitcoin. Aquestes monedes han creat el seu protocol i cadena de blocs i tenen la seva moneda natal. Alguns exemples d ‘aquests monedes són Ethereum, Ripple, Waves, etc..

Quins són els tipus d’Altcoins?

Hi ha diversos tipus d’Altcoins. Altcoins canvia prou les regles de Bitcoin per convertir-se en úniques i tenir una aplicació particular. Els principals tipus d’altcoins són les monedes estables, les fitxes d’utilitat, les de seguretat i les monedes basades en la mineria.

1. Stablecoins:

Les Stablecoins estan dissenyades per reduir la volatilitat. Redueixen la volatilitat mitjançant la vinculació del valor de la moneda a les monedes fiduciàries tradicionals com el dòlar nord-americà, l’euro o actius com l’or.

2. Altcoins basats en la mineria:

Els altcoins basats en la mineria es generen mitjançant un procés anomenat mineria. La mineria és un procés on els miners resolen problemes matemàtics complexos per validar les transaccions. Es generen noves monedes com a recompensa per als miners. Els altcoins basats en la mineria són similars a Bitcoin. El millor exemple d’aquest tipus d’Altcoin és Ethereum.

Avantatges d’Altcoins

✅ Altcoins intenten millorar les deficiències percebudes del marc Bitcoin, centrant-se en factors com els costos de la mineria o la velocitat.

✅ Els altcoins són alternatives a Bitcoin. Alguns altcoins concorren seriosament a Bitcoin.

✅ Els altcoins tenen tarifes de transacció més baixes que Bitcoin, cosa que suposa un enorme avantatge sobre Bitcoin.

Què són les fitxes?

Les fitxes representen un recurs o una utilitat creada en una cadena de blocs existent. Representen actius negociables i fungibles. Poden anar des de productes bàsics fins a altres criptomonedes. Les fitxes s’utilitzen per a la recaptació de fons de vendes multitudinàries; Ethereum és la plataforma de fitxes més popular. Tots els tokens creats a la plataforma Ethereum s’anomenen tokens ERC-20. A part d’Ethereum, hi ha altres plataformes com NEO, Lisk i Stratus. Les fitxes d’altres plataformes són diferents de les fitxes ERC-20, exclusives d’Ethereum. Les fitxes de la plataforma NEO s’anomenen fitxes NEP-5.

La creació de fitxes és relativament senzilla. Els miners validaran la transacció a canvi d’èter. Les fitxes s’utilitzen principalment amb aplicacions descentralitzades. Els desenvolupadors poden decidir quantes fitxes s’han de crear i enviar-les una vegada creades. Poden pagar la cadena de blocs en la moneda nativa de la cadena de blocs en crear el testimoni.

Un cop creat el testimoni, els usuaris el poden utilitzar per aprofitar les aplicacions associades al testimoni. Un exemple d’això seria el testimoni Binance. Els usuaris que operin a Binance mitjançant el testimoni Binance paguen un 50% menys de tarifes que els usuaris que no l’utilitzen.

Les fitxes es distribueixen i es venen a través de l’oferta inicial de monedes (ICO). Els ICO s’utilitzen per finançar el desenvolupament del projecte. Les fitxes també s’utilitzen per a transaccions a la cadena de blocs en què s’han creat. Aquestes transaccions es duen a terme mitjançant contractes intel·ligents, on un cop es compleixen determinades condicions, el contracte intel·ligent s’executa per completar les transaccions.

Tipus de fitxes

Les fitxes es classifiquen en diferents classes segons els seus casos d’ús. Els diferents tipus de fitxes són fitxes de seguretat, fitxes de pagament, fitxes de renda variable i fitxes d’utilitat.

1. Fitxes de seguretat:

Les fitxes emeses per ICO són ​​principalment fitxes de seguretat. Les persones que compren aquestes fitxes inverteixen a l’ICO i esperen obtenir beneficis.

2. Fitxes de renda variable:

Les fitxes de renda variable representen la renda variable de l’empresa que emet la fitxa. Hi ha molt poques fitxes de renda variable perquè gairebé cap empresa ha intentat aquest tipus d’ICO per manca de claredat reguladora.

3. Fitxes de pagament:

Les fitxes de pagament paguen per béns i serveis de què disposa un particular.

4. Fitxes d’utilitat:

Les fitxes d’utilitat proporcionen als usuaris accés a un producte o servei. Aquestes fitxes tenen un subministrament limitat, cosa que les fa rares i valuoses.

Com funcionen les fitxes?

Les fitxes permeten als individus utilitzar aplicacions descentralitzades basades en cadenes de blocs. Els tokens de criptomoneda resideixen en cadenes de blocs existents i representen un actiu o una utilitat i s’utilitzen per recaptar fons per a vendes multitudinàries, però tenen altres usos. Per entendre com funciona un testimoni, vegem els exemples següents.

Un individu pot tenir un testimoni que li doni accés a un nombre determinat de punts de fidelitat en una cadena de blocs que gestiona una cadena de venda al detall. Un altre testimoni pot proporcionar als usuaris l’accés a un nombre determinat d’hores en un servei de transmissió.

Les criptomonedes i les altcoins són monedes digitals amb la seva cadena de blocs i s’utilitzen com a mitjà per completar els pagaments digitals. Les fitxes funcionen en una cadena de blocs existent. La cadena de blocs actua com un mitjà que facilita la creació de contractes intel·ligents i l’execució d’aplicacions descentralitzades. Les fitxes ajuden a facilitar aquestes transaccions.

Usos de les fitxes

La indústria de les fitxes encara es troba en una fase incipient, cosa que suposa un repte per classificar els seus usos. No obstant això, a mesura que maduri la tecnologia blockchain, veurem diferents casos d’ús de les fitxes. Les fitxes tenen els usos següents

  • Com a recompensa per als participants en una xarxa
  • Garantir la seguretat de la xarxa
  • Com a forma de pagament entre dues parts
  • Propietat d’actius digitals.

Altcoins vs Tokens: Conclusió

Hi ha diferències massives entre monedes, monedes altes i fitxes. Les monedes són originàries de la seva cadena de blocs. Existeixen fitxes en cadenes de blocs existents com Ethereum. Altcoins i tokens són diferents perquè els altcoins són monedes separades mentre que els tokens operen en una cadena de blocs. La majoria de monedes que existeixen són fitxes.

Millors monedes comercialitzables el 2021

Altcoin Trading: tot el que heu de saber!

eToro: la millor plataforma de criptomonedes tant per a comerciants com per a inversors

eToro s’ha demostrat fiable durant molts anys a la indústria criptogràfica; us recomanem que proveu-los.

Les monedes virtuals són altament volàtils. El seu capital està en risc.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map