20 fets de Bitcoin insans que hauríeu de conèixer

Tret que us mantingueu allunyat d’Internet o visqueu en una cova (cosa que no feu perquè esteu al nostre lloc web, Trading Education), probablement hagueu sentit a parlar de Bitcoin.

Tot i això, encara hi ha persones que tenen opinions i opinions negatives fortes sobre què és realment Bitcoin, la seva legitimitat i si és beneficiós per a la societat. Tanmateix, aquestes discussions són significatives i és important que la gent sàpiga tot el que cal saber sobre Bitcoin perquè puguin contribuir al diàleg permanent sobre la criptomoneda i el seu potencial. Sempre hi ha alguna cosa sobre Bitcoin que ens deixa reflexionar.

Una cosa segura és que Bitcoin no és cap frau. Trading Education vol assegurar-se que la gent estigui ben educada sobre el tema de les criptomonedes i Bitcoin específicament i conegui els fets abans de qüestionar-ne la rellevància. Aquí n’hi ha dades interessants sobre Bitcoin per començar la nostra discussió amb:

1. Qui la va crear?

creador de bitcoins

Tot i que a Satoshi Nakamoto se li ha atribuït el desenvolupament de Bitcoin el 2009, sabem que amb tota seguretat es tracta d’un pseudònim d’una sola persona o d’un grup de persones que treballaven en la idea. Nakamoto va desaparèixer d’Internet el 2011, deixant només algunes pistes sobre qui podrien ser.

Al llarg dels anys, hi va haver molta gent que ha sortit públicament com a Satoshi. No obstant això, la majoria no van donar suport a les seves declaracions amb fets sòlids.

Dorian Nakamoto, de Califòrnia, va rebre el títol de “creador” de Bitcoin per un periodista que va pensar que hi havia moltes similituds entre els dos Nakamotos. Aquesta afirmació va ser rebutjada per Dorian.

Probablement el cas més conegut d’algú que afirma ser Satoshi és el de Craig S. Wright, un acadèmic australià. Ha intentat diverses vegades aportar proves, però, fins ara no ha tingut èxit. Tota la “prova” va resultar estar fabricada.

Molta gent està d’acord que el creador de la primera moneda descentralitzada probablement hauria de romandre en l’anonimat per la naturalesa de la seva creació. Al cap i a la fi, eliminar l’única identitat que es pot associar amb Bitcoin elimina tota influència en la política, les normes i la presa de decisions de la comunitat..

2. Quants bitcoins hi ha?

Hi ha un fet sobre Bitcoin que hauríeu de conèixer. Hi ha una quantitat limitada de Bitcoin. Quan es va fundar Bitcoin, el creador de la moneda digital només va guanyar 21 milions. Ara mateix, hi ha més de 16 milions en circulació, però se n’extreuen més cada dia.

3. Bitcoin Pizza Day

bitcoin pizza day

Sabíeu que el 22 de maig se celebra el Bitcoin Pizza Day?

El 22 de maig de 2010, un programador de Florida, anomenat Laszlo Hanyecz, va canviar amb èxit 10.000 bitcoins per dues pizzes de Papa John. Aquesta va ser la primera compra feta amb Bitcoins.

En aquell moment concret, 10.000 bitcoins valien aproximadament uns 41 dòlars.

Ara, aquests 10.000 bitcoins valen més de 64 milions de dòlars.

4. L’FBI és propietari d’una de les carteres Bitcoin més grans

Fa uns anys, l’FBI va tancar la Ruta de la Seda, que era un gran lloc web del mercat negre on Bitcoin s’utilitzava sovint per fer diferents compres. L’FBI va adquirir tots els bitcoins que circulaven pel lloc web, que representa al voltant de l’1,5% de tot el Bitcoin del món.

Pot ser que això no sembli una quantitat enorme, però, si es mira el panorama general, l’1,5% és considerablement una quantitat enorme per a una entitat.

5. Si perdeu la vostra clau privada (cartera Bitcoin), perdreu els bitcoins

Emmagatzemeu els vostres bitcoins en una cartera digital. Podeu iniciar sessió i comprovar el vostre saldo. Una cosa, però, ha de tenir molta precaució a l’hora d’emmagatzemar la contrasenya i la clau, que és el que us permet accedir a la vostra cartera digital de Bitcoin. Si perdeu aquest accés, perdreu l’accés a la vostra cartera de Bitcoin i a la quantitat que teniu dins.

Es creu que al voltant del 20% de tot el subministrament de Bitcoin ho és ‘perdut’, principalment a causa de claus mal posades o robades, o portàtils o ordinadors que han estat descartats.

6. Les transaccions no es poden revertir

transaccions bitcoin

Es poden fer un seguiment de formes de pagament més convencionals, com la transferència bancària, i, si cal, revertir-les. Aquest no és el cas de Bitcoin. Un cop enviats els diners, no els podreu recuperar. Per tant, és vital que comproveu de nou l’adreça a la qual envieu els fons.

7. Més potent que els superordinadors

Segons alguns experts, les xarxes Bitcoin tenen una potència informàtica superior a 2.046.364 Pflop / s. Per fer-vos una idea clara de quant és, la potència de càlcul de 500 superordinadors us proporcionaria uns 274 Pflop / s.

8. Bitcoin s’ha enviat a l’espai

El 2016, la criptomoneda es va convertir en la primera a sortir de l’atmosfera terrestre i a l’espai. El proveïdor de núvol Genesis Mining va lligar una cartera de paper Bitcoin i un model 3D de Bitcoin a un globus meteorològic, mitjançant un GoPro per fer un seguiment del seu progrés. Es van realitzar transaccions amb èxit a 20 i 34 quilòmetres d’altitud.

9. Una unitat de Bitcoin s’anomena “byte Satoshi”

De la mateixa manera que els dòlars es poden dividir en cèntims i lliures en penics, els bitcoins també tenen les seves pròpies denominacions, però són molt més petites. Amb el nom del misteriós inventor de la criptomoneda, 1 byte de Satoshi val 0,00000001 Bitcoin, una petita quantitat!

10. Les transaccions amb Bitcoin no costen gairebé res

cost de transacció bitcoin

PayPal i els bancs requereixen que els seus clients paguen comissions de transaccions i altres tipus de serveis. La bona notícia és que les transaccions amb Bitcoin es poden fer de forma gratuïta perquè no hi ha intermediari. És cert que alguns intercanvis cobren una petita tarifa, però això és simplement per pagar a aquells que “minen” Bitcoin i l’alliberen al sistema.

11. Els detalls de l’emissor / receptor estan ocults

Les adreces Bitcoin són una llarga cadena composta per 34 caràcters alfanumèrics. Només fent servir aquesta adreça és impossible saber qui és el destinatari. Aquest és un dels principals motius pels quals Bitcoin és un mètode preferit per dur a terme transaccions il·legals. La majoria dels programes de cartera també assignen a cada usuari un identificador de cartera, utilitzat com a nom d’usuari, per protegir encara més la privadesa dels remitents / receptors..

12. No es pot prohibir Bitcoin

Cap llei estableix que mantenir o negociar Bitcoin és il·legal. Molts governs ho han intentat i han fracassat.

Bolívia, Vietnam, Bangla Desh i Tailàndia, entre d’altres, han intentat evitar el comerç de criptomonedes i han citat amenaces als seus sistemes financers. No obstant això, a causa de la naturalesa del sistema, és pràcticament impossible prohibir del tot. En canvi, s’ha de regular.

Així, tot i que el comerç i la mineria de Bitcoin són il·legals a diversos països, encara es produeix a gairebé tot el món.

13. El Bitcoin és molt volàtil

Bitcoin és altament volàtil. Segurament, la moneda digital més gran del món ha generat un gran retorn per a alguns inversors. No obstant això, Bitcoin té una naturalesa altament volàtil que soscava la seva capacitat per funcionar com una moneda adequada. També s’han predit que Bitcoin podria caure en el futur si segueix el seu camí actual.

L’anàlisi del mercat ha assenyalat nombrosos factors que poden explicar per què el bitcoin és tan volàtil. Aquests inclouen esdeveniments informatius, mida del mercat, desigualtat de riquesa, regulació, poca liquiditat i molt més.

14. Podeu utilitzar Bitcoin per comprar coses!

bitcoin acceptat

El Bitcoin i altres criptomonedes s’utilitzen amb freqüència al mercat negre a causa del seu anonimat. Tanmateix, tingueu en compte que no només s’utilitza al mercat negre. Dell, Microsoft, Expedia, Overstock.com i més grans empreses accepten Bitcoin com a pagament legítim. Hi ha diverses altres cadenes de carrers que ara accepten el pagament de Bitcoin, incloent Subway i KFC (al Canadà), mentre que Bitcoin ha esdevingut cada vegada més popular als països del tercer món entre les persones que no en tenen accés als bancs tradicionals.

Amb el temps, cada vegada més llocs probablement permetran l’ús de Bitcoin i fins i tot oferiran pagaments en bitcoins.

Tot i que moltes persones s’han vist atretes pel comerç de criptomonedes com una manera de guanyar-se ràpidament, ha començat a rebre el reconeixement generalitzat com a forma de pagar per productes i serveis..

15. El Bitcoin crea molta energia

La mineria de Bitcoin és un gran negoci i requereix una gran quantitat de potència de processament per ordinador. Diverses estimacions de quant CO2 utilitza equivalen al voltant un milió de vols transatlàntics, o l’equivalent a la producció d’energia de la República d’Irlanda, Nova Zelanda, Hongria o Perú.

Bàsicament, si els miners de Bitcoin fossin un país, ocuparien el lloc 61 del món en termes de consum d’electricitat. S’ha dit que al voltant de 2,5 milions de persones podrien ser alimentades per la mineria de Bitcoin i això és el que hem de tenir en compte en el futur.

Tot i que Bitcoin, sens dubte, ha alterat el sector tecnològic en els darrers anys, cal millorar el seu procés increïblement malgastador.

16. El Bitcoin es crea a través de la mineria

mineria de bitcoins

Parlant de mineria i energia, parlem de com es crea Bitcoin.

El procés s’anomena mineria i la tecnologia bàsica que hi ha darrere s’anomena tecnologia Blockchain. Depèn d’una xarxa de nodes que garanteixi la integritat de l’historial de transaccions aconseguint consensos.

Una part del procés s’anomena validació.

Un cop validada una transacció, els nodes han de córrer, utilitzant proves / errors per resoldre un trencaclosques matemàtics amb nivells de dificultat elevats que requereixen recursos informàtics pesats..

El primer equip de la xarxa que aconsegueixi resoldre l’equació serà recompensat amb Bitcoins. Aquest procés s’anomena “mineria de bitcoins” i el protocol es coneix com a prova de treball (PoW).

El procés de mineria de Bitcoin té dos propòsits:

  1. Permet la creació de nous bitcoins
  2. Facilita el processament de transaccions a la xarxa

La mineria de Bitcoin requereix molta energia, maquinari i amplada de banda. Per tant, si teniu previst fer-ho a casa, el cost de l’electricitat probablement superarà el valor dels bitcoins i acabareu explotant, així que tingueu-ho en compte..

17. Heu de tenir en compte Bitcoin sobre els vostres impostos

De fet, la regulació de Bitcoin encara està en procés de creació, però, el govern dels Estats Units ha declarat que Bitcoin, així com altres criptomonedes, són actius de capital, igual que els bons i les accions. Tingueu en compte que, si no teniu en compte els bitcoins que teniu, podríeu estar enganxats a l’evasió fiscal.

Assegureu-vos que reviseu les lleis del vostre país i seguiu-les correctament.

18. Incidència de desbordament de valor

Ja hem esmentat que Bitcoin té un límit de 21 milions en circulació. No obstant això, a l’agost del 2010 va passar alguna cosa estranya, coneguda com a “incident de desbordament de valor”. Una vulnerabilitat del codi va permetre a algú realitzar una transacció, cosa que va provocar la creació de més de 180 milions de bitcoins.

L’error es va solucionar immediatament i vam recuperar el nostre límit de 21 milions de bitcoins.

19. Bitcoin no va ser el primer intent de fer una moneda digital P2P.

moneda digital

Molta gent pensa que Bitcoin va ser el primer intent de fer una moneda digital. Bé, no és exactament així.

B-Money de Wei Dai, Bit Gold de Nick Szabo, Hashcash d’Adam Back i DigiCash de David Chaum van ser els precursors de Bitcoin. Malauradament, cadascuna d’aquestes monedes no va aconseguir guanyar força a causa dels seus sistemes centralitzats proposats.

20. No és l’únic a tenir en compte

Bitcoin no és l’única moneda cibernètica, tot i que continua sent la més valorada. Bitcoin obté gairebé tota la cobertura mediàtica, però actualment hi ha tantes criptomonedes per triar si esteu interessats en invertir i negociar.

Ara mateix, hi ha més de 2.500 criptomonedes en total.

Ethereum, per exemple, és una altra criptomoneda popular que es va finançar a través del finançament multitudinari i es va activar el 2014.

Hi ha diferències, però. Ethereum existeix dins de la seva pròpia xarxa i s’utilitza més per a apostes, inversions, dApps (aplicacions descentralitzades) i contractes intel·ligents en lloc de per a compres quotidianes.

Pensaments finals:

En resum, Bitcoin hauria de ser considerat definitivament com un dels avenços tecnològics més grans del segle XXI.

Tothom n’ha sentit a parlar, ha participat en un debat al respecte o està interessat a formar part de la comunitat Bitcoin. És per això que, a Trading Education, vam pensar que era beneficiós per a tothom conèixer i conèixer-lo Fets de Bitcoin al nostre full.

Amb l’auge de Bitcoin, el panorama financer del món segurament ha canviat molt i, amb ell, els models financers tradicionals i la manera de pensar de la gent sobre els diners.

Els 20 fets que enumerem al nostre document Full informatiu de Bitcoin són només el començament. El món de Bitcoin és complex i, per a la majoria de la gent, serà una mica difícil d’entendre. No obstant això, creiem que aquestes fets de Bitcoin increïbles aclarirà d’alguna manera alguns aspectes importants i interessants de Bitcoin per a molts de vosaltres.

Ningú sap cap a on ens portarà la criptomoneda …

Si us ha agradat llegir aquest article de Educació comercial, Si us plau, doneu-li un m’agrada i compartiu-lo amb qualsevol altra persona que creieu que també pot ser del vostre interès.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map