Seth Klarman: la llegenda de la inversió en valor

Si no heu sentit parlar de Seth Klarman abans, estareu en bona companyia. Aquest gegant de la indústria inversora ha volat durant molt de temps sota el radar de la publicitat, però és una de les veritables llegendes dels fons de cobertura dels temps moderns. Tal és la seva previsió i talent inversor que li diuen “l’oracle de Boston”.

Quan només penses això Warren Buffett té un títol similar dins dels cercles d’inversió, podeu veure per què val la pena conèixer Seth Klarman.

Qui és Seth Klarman?

Seth Klarman

Aquesta és la gran pregunta per a moltes persones que potser no l’havien trobat abans. En termes simples, és un Gestor de fons de cobertura nord-americà amb estatus de multimilionari a causa de les nombroses inversions reeixides que ha fet al llarg dels anys.

Actualment, Klarman és el cap del famós grup Baupost, que ha guiat cap a un immens èxit al llarg dels seus trenta anys de carrera. Encara està relacionat amb Baupost Group, el seu estil d’inversió diferent només sembla guanyar diners per als inversors del seu fons de cobertura en el futur..

A partir de petites glans, creixen grans arbres

a partir d'una mica de gla creixen grans arbres, val la pena invertir

Quan es va constituir per primera vegada, Baupost Group era relativament humil. Format el 1982 pels cofundadors William Poorvu, Howard Stevenson, Jordan Baruch i Isaac Auerbach, va començar la seva vida amb un desemborsament inicial de 27 milions de dòlars. Després de formar el grup, els quatre cofundadors buscaven un gestor de diners intel·ligent i innovador per impulsar l’èxit. Aquí és on Seth Klarman va entrar a la fotografia.

Havent estudiat prèviament a Cornell i després a la Harvard Business School, havia conegut William Poorvu quan era estudiant. El seu interès per invertir no va ser una sorpresa ja que havia comprat les seves primeres accions a Johnson & Johnson quan només tenia 8 anys!

Després d’obtenir el seu MBA a Harvard, Klarman va treballar com a intern en accions mútues abans de sol·licitar el paper de Baupost. Tot i que no tenia una gran experiència en inversions professionals, els cofundadors de Baupost van veure molt més a Klarman. La seva energia, idees i passió les van guanyar i va assumir el paper a Baupost.

Va resultar ser una gran decisió durant tot el temps. Klarman podria mostrar-se just quines habilitats d’inversió excepcionals tenia i els seus empresaris anaven de més en més. Les xifres al voltant de l’empresa avalen això: sota la guia de Klarman, han obtingut una mitjana d’un retorn enorme del 16,4% en 33 anys. Per posar-ho en perspectiva, la inversió inicial de 10.000 dòlars hauria crescut fins a 1,5 milions de dòlars!

També us pot agradar: Fer un passeig aleatori per Wall Street

Seth Klarman i valorar la inversió

què val la pena invertir?

Si voleu resumir la filosofia i l’estil d’inversió d’aquesta llegenda inversora, seria en dues paraules – valorar la inversió.

Però, què és invertir en valor? En realitat, és un principi i una manera molt senzilla d’invertir els vostres diners en accions. Depèn de la cerca d’empreses les accions de les quals cotitzin a un preu inferior al seu valor real. Això vol dir que els podeu comprar barats i vendre’ls per més quan augmentin al seu valor real amb el pas del temps.

Aquesta manera d’invertir us proporciona un saldo favorable i us proporciona un avantatge tan important respecte d’altres comerciants. Tot i que és un concepte senzill, necessita molta feina i paciència per tirar endavant.

Valorar la inversió: les coses bàsiques a tenir en compte

Com es va assenyalar anteriorment, Seth Klarman és un inversor de valor. Cerca accions que tinguin un preu més baix del que haurien de ser, que és el que proporciona el valor a l’hora de negociar. En certa manera, és la persona que va al passadís de descompte a la botiga local per recollir alguna cosa a la meitat del preu que sol ser. Aquest exemple quotidià mostra com funciona essencialment el comerç de valor.

Vegeu també: 5 consells d’or Forex per a principiants

Però, què hi ha darrere d’això en termes de seleccionar les empreses que donen valor?

com triar accions de valor

Un mal preu – això és simplement investigar sobre empreses per esbrinar accions a un preu inferior al que haurien de ser. Un gran nínxol per fer-ho és les empreses que tenen problemes temporals, però que creieu que es recuperaran amb el pas del temps. Klarman utilitza aquesta estratègia amb gran efecte i també contempla les empreses que es dirigeixen a la fallida.

Calculeu un marge de seguretat – això és com crear una xarxa de seguretat per protegir els vostres diners quan es mira entrar a un comerç. Un cop hàgiu fet la vostra investigació sobre una empresa en concret, podeu calcular quant creieu que haurien de valer les seves accions i cap a on es pot dirigir el preu en el futur. Un cop fet això, podeu esbrinar el marge de seguretat que teniu si comprés accions al preu actual. No cal dir que, com més gran sigui la xarxa de seguretat, millor.

No us espanteu que sigui complex – un altre principi de la inversió en valor que utilitza Klarman és no fugir d’inversions més complexes. Aquestes inversions complexes són les que evitaran la majoria dels comerciants, cosa que us donarà l’avantatge a l’instant. Les empreses amb un deute en dificultats o empreses derivades són una opció fantàstica: requereixen més feina per estudiar-les correctament, però realment poden pagar.

La gent també llegeix: la majoria de la gent no té idea de què és la inversió, no?

Voleu saber més sobre la inversió en valor?

L’anterior només ratlla la superfície de la inversió en valor i com Seth Klarman l’ha utilitzat per fer molts negocis amb èxit al llarg dels anys. Per obtenir una explicació més profunda, val la pena llegir el seu clàssic llibre de culte “Marge of Safety”. Això és si el podeu trobar!

Trobeu-lo a Amazon >> llibre de marge de seguretat de Seth Klarman

Aquest llibre és tan popular i potent que està exhaurit i és difícil trobar-ne un per recollir de segona mà. El problema és que és tan bo que ningú no en vol separar. Si trobeu una còpia usada en línia, prepareu-vos per pagar-ne un preu elevat. Ho ha sabut arribar a un preu de 3.000 dòlars a Amazon sol. Això es deu principalment a l’estil accessible en què està escrit i a les directrius del mateix Klarman sobre com utilitzar la inversió en valor per guanyar diners seriosos..

Si us ha agradat llegir aquest article de Trading Education, doneu-li un like i compartiu-lo amb qualsevol altra persona que creieu que també pot ser del vostre interès.

Fonts:

[1] valuestockguide.com [2] time.com/money
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map